Slik kjøper du båt

Vi i Santander ønsker å gi deg den beste opplevelsen ved ditt neste båtkjøp. Her vil du finne gode tips og råd for hvordan du går frem når du kjøper båt privat. Spørsmål? Ring oss på telefon: 210 83 100

Lånebevis

Et lånebevis er en uforpliktende bekreftelse fra Santander som forteller deg hvor mye du kan låne til din neste båt. I lånebeviset ligger også avtalt nedbetalingstid og egenkapital som du må stille med selv. Kravet til egenkapital på båtlån er minimum 20%.  Lånebeviset inneholder også en oversikt over månedlige kostnader ved å ha et båtlån, slik at du har full kontroll når du skal ut å finne din neste båt. Søk om lånebevis gjennom vår lånekalkulator.

 

 

Når du har funnet båten

Når du har funnet båten du ønsker å kjøpe kontakt oss på telefon: 210 83 100. Før vi kan sende deg lånedokumenter trenger vi litt info om båten:

 • Type og årsmodell
 • Motornummer og skrog/CIN/HIN – Nummer. Skrognummer står på båten.
 • Navn på selger 

 

 

Lurt å vite om du søker lån til båt over sju meter 

 • Krav om 20 % egenkapital 
 • Båten må registreres i skipsregisteret
 • Maks nedbetalingstid er 10 år
 • Båtens alder + nedbetalingstid kan ikke overstige 20 år
 • Vi finansierer ikke båtlån til firmaer

 

Før vi kan utbetale lånet trenger vi følgende dokumenter:

 

 • Vi må ha originale lånedokumenter før vi kan utbetale lånet til kjøper
 • Pantedokumentet må være signert av to vitner
 • Utbetalingsfullmakt må være utfylt (nederst på gjeldsbrev side 1)
 • Skjøte må være registret over på ny eier og pantet må være ferdig konferert i skipsregisteret før vi kan utbetale lånet.

 

 

Signering av dokumenter

Når det kommer til et båtlån er det slik at oppgjøret for objektet alltid vil bli utbetalt til selger. Før lånet kan utbetales, og du får nøkkelen i hånden trenger vi signerte lånedokumenter i retur.

Så snart du har funnet båten du ønsker å kjøpe får du tilgang til å logge deg inn med Bank ID for signering av lånedokumenter.

Du kan signere kredittavtale og avtalegiro elektronisk.

Vi trenger også en signert kopi av kjøpekontrakt. Du kan enten laste opp dokumentet på samme side som lånedokumentene signeres eller via mail utbetaling@santanderconsumer.no

 

 

Kjøpekontrakt mellom kjøper og selger

En kjøpekontrakt er en bindende avtale mellom kjøper og selger som er beregnet for privatpersoner. Det er viktig at kjøpekontrakten inneholder mangler på båten som selger informerer om, samt motor og skrog/CIN/HIN-nummer, avtalt kjøpesum, merke og signatur fra kjøper og selger. Santander sin egen kjøpekontrakt finner du her. 

 

 

Bekreftelse på utbetaling

Når vi har mottatt alle dokumenter er Santander pliktet til å utbetale lånet til selger.

Vi kan gi bekreftelse på utbetaling av lånet så snart dokumentene er signert. Kontakt oss på 210 83 100 for å få bekreftelse på utbetalingen. 

 

Angrerett

Som kunde har du mulighet til å angre på lånet innen 14 dager etter at lånet er utbetalt. Det betyr at du må innbetale saldo, renter og tinglysningsgebyr. Dersom du angrer innen 14 dager slipper du å betale etableringsgebyr. 

 

Lurer du på noe?

NYTT LÅN

Telefon: 210 83 100

man-fre 08:00 - 21:00

lørdager 09:00 -16:00

EKSISTERENDE LÅN

Telefon: 210 83 400

man-fre 08:00 - 20:00

lørdager 09:00 - 16:00