Klimakompensert bilkjøring

Så lenge du har billån som er tatt opp via Santander sine hjemmesider, vil vi kompensere for CO2-avtrykket fra bilkjøringen din gjennom vår samarbeidspartner CHOOOSE – uten ekstra kostnad for deg.

Dette er klimakompensert billån

  • Bidrar til CO2-kutt tilsvarende bilens utslipp
  • Helt kostnadsfritt for deg som kunde
  • Investerer i de mest effektive klimatiltakene
  • Basert på reelle data om kjørelengde og utslipp

*Klimakompensert bilkjøring gjelder så lenge lånet til bilen er hos Santander og gjelder ved lån tatt opp direkte fra Santander sine hjemmesider i perioden 02.mars - 31.desember 2020

Bruk av bil medfører utslipp, men det er likevel en nødvendighet for de fleste. For å bidra til å redusere klimagassutslipp har man i praksis to muligheter: Man kan redusere sitt eget forbruk, og man kan bidra til reduksjon andre steder ved å støtte verifiserte løsninger for CO2-kompensasjon.

Å redusere sin personlige bilbruk er vanskelig for mange. Med billån fra Santander vil du likevel bidra til å adressere bilens CO2-utslipp ved at vi kompenserer for bilens gjennomsnittlige utslipp så lenge du har lån hos oss.

Søk om klimakompensert billån

CHOOOSE

Hvorfor gjør Santander dette?

I 2020 skal Santander bli klimanøytrale på global basis. Det betyr at vi kompenserer for alle våre utslipp i hele verden. Vi er allerede verdens mest bærekraftige bank ifølge Most Sustainable Bank-kåringen Dow Jones Sustainability Index, men vi mener vi kan gjøre enda mer.

Ved å kompensere CO2-avtrykket fra bilkjøringen til de som tar opp billån kan vi ta med deg som kunde hos oss på vår reise mot et bedre klima.

Hva er klimakompensasjon?

CO2-kompensasjon er et klimatiltak som lar deg ta ansvar for ditt uunngåelige CO2-avtrykk, og bidra til effektive kutt i globale utslipp ved å støtte fornybare energiprosjekter i utviklingsland.

Gjennom vår samarbeidspartner CHOOOSE bidrar Santander til gjennomføringen av slike CO2-reduserende prosjekter, ved å kompensere med et beløp tilsvarende det bilen din i snitt vil slippe ut mens du har lån hos oss.

Hvordan regnes det ut?

For å regne ut CO2-avtrykket for din bilbruk, tar vi utgangspunkt i hvor langt en gjennomsnittlig, norsk bil kjører i løpet av et år (cirka 12 000 kilometer), og det gjennomsnittlige utslippet fra samtlige biler våre lån er med på å finansiere (120 gram per kilometer).

Det betyr at en gjennomsnittlig bil som er finansiert gjennom Santander slipper ut ca. 1,4 tonn CO2 per år. Santander kompenserer for hele dette CO2-utslippet, som igjen bidrar til å akselerere grønn energiproduksjon der det gir størst effekt på global basis.

Koster det noe ekstra?

Nei, klimakompensasjonen vil ikke koste deg som kunde noe som helst ekstra. Dette er en del av vår strategi som ansvarlig bank. Vi mener at det er viktig at vi bidrar der vi har mulighet, og tilbyr dette som en del av et omfattende samarbeid med CHOOOSE.

Priser og betingelser

Priseksempel billån: 3,55 % nom./5,07 % eff. Egenkapital 35 % Lånebeløp 150.000,- o/5 år. Etableringsgebyr kr 2.000,- Totalkostnad kr 169.811,-