Personvernregler - Santander Google Pay

På disse sidene finner du informasjon om Google Pay sin behandling av dine personopplysninger.

Denne personvernerklæringen forklarer hvordan dine personopplysninger brukes i Google Pay. Dette kommer i tillegg til den alminnelige behandlingen av dine personopplysninger som anvendes for alle kortkunder i Santander Consumer Bank. Dette er nærmere beskrevet i kredittkortavtalen og Santanders generelle personvernreglement som du finner på https://www.santanderconsumer.no/personvern/. Du bør lese dette i tillegg til Google Pay-vilkårene.

Vi samler inn og lagrer personopplysninger om deg når du registrerer deg og bruker Google Pay. Dette omfatter telefonnummeret ditt og detaljer om transaksjonene dine. Kontakt- og leveringsdetaljer som skrives inn i bestillingsskjema samles også inn i forbindelse med Google Pay-transaksjoner over internett.

Hvis du registrerer ditt kredittkort i Santander for Google Pay, godtar du at dine personlige data og transaksjonsdata behandles som angitt nedenfor.

  
Behandling av personopplysninger
  
Når du tar i bruk Google Pay aksepterer du at:

  • Santander Consumer Bank AS behandler dine personopplysninger for å verifisere ett eller flere av dine Santander kredittkort og for å forenkle din bruk av Google Pay når du har registrert kortet ditt som et digitalt kort. Informasjon om ditt digitale kort og dine nyeste transaksjoner blir lagret på din Android-enhet, slik at du kan gjøre kontaktløse transaksjoner på terminaler eller på internett.
  • Dine personopplysninger vil bli brukt til å administrere ditt kundeforhold, herunder å håndtere spørsmål vedrørende Google Pay, godkjenne og gjennomføre betalinger, forhindre og oppdage svindel samt å overholde lovkrav og krav fra tilsynsmyndigheter. Vi bruker dine kontaktdetaljer for å sende deg tjenestemeldinger om Google Pay via varsler, e-post / SMS og innlegg. Vi gjør ikke analyse av dine korttransaksjoner for markedsføringsformål uten ditt foregående eksplisitte samtykke.


Deling av dine personopplysninger 

  • VISA og Mastercard har tilgang til dine transaksjonsdata som leverandør av ditt Santander kort. Visa og MasterCard bruker disse personopplysningene til å behandle transaksjoner og støtte utgivelse og opprettholdelse av den digitale utgaven av kortet. Santander Consumer Bank AS har databehandleravtaler med både Visa og Mastercard for enkelte behandlingsaktiviteter. Mer om deres behandling av personopplysninger kan du lese her: Visa (https://www.visa.no/legal/global-privacy-notice.html) og Mastercard (https://www.mastercard.no/no-no/globale-retningslinjer-for-personvern.html)
  • Hvis du velger å registrere ditt kort i Google Pay-appen aksepterer du Googles brukervilkår og du gir dermed samtykke til å dele dine betalingsdata med Google og assosierende virksomheter. Likevel er det kun ved kjøp foretatt med selve Google Pay at du deler dine betalingsopplysninger. Du vil til enhver tid kunne trekke ditt samtykke tilbake ved å slette ditt kort fra Google Pay-appen.
  • Visa og Mastercard deler transaksjonsdata med Google slik at de kan vise de ti siste transaksjonene utført med Google Pay i appen og på klokke, overholde gjeldende lovverk og forskrifter og videreutvikle og fremme Google Pay. Transaksjonsdataene kan også benyttes til å oppdage og håndtere svindel. Hvis du har slått på stedstjenester, kan Google se dine lokaliseringsdata og kan inkludere lokasjonen på de siste ti transaksjonene dine i Google Pay, samt opplysninger om selve transaksjonen.

Google kan også benytte transaksjonsdata til å lage rapporter om forretningsresultater som ikke vil formidles eller distribueres til tredjeparter, men kan samle nødvendig informasjon for å oppfylle rapporteringsforpliktelser til tredjeparter når det gjelder å skaffe brukere til Google Pay. Transaksjonsdata kan benyttes til å forbedre Googles brukeropplevelse og Google Pay tjenesten, samt benyttes til markedsføring. For mer informasjon om hvordan Google vil bruke dataene dine, vennligst se Googles personvernregler på https://policies.google.com/privacy?hl=en.

  • Merk at både VISA, MasterCard og Google behandler personopplysninger i USA. Du kan lese mer om dette i deres respektive personvernerklæringer (se link ovenfor).
  • Dersom du ikke ønsker at dine transaksjonsdata fra betalinger med din Android-enhet skal deles med Google kan du bruke ditt Santanderkort i applikasjonen MyCards fra Santander på din Android-enhet etter at du har registrert deg som Google Pay-bruker.

Vær oppmerksom på at Santander ikke er ansvarlig for sikkerheten til Google Pay-tjenesten eller tredjepartsleverandører til Google. Eventuell informasjon du gir dem er dekket av egne vilkår og betingelser.

Santander Consumer Bank AS, Strandveien 18, Postboks 177, 1366 Lysaker. Org.nr 983 52 1592. Tlf. 21 08 35 00.