Santander

Bedre økonomi

Derfor bør du betale strømmetjenestene med kredittkort

Publisert: Oppdatert:

Ser du TV gjennom én eller flere strømmetjenester? Da bør du betale dem med kredittkort – ikke ditt vanlige bankkort!

Tekst:
Bjørnhild Fjeld
Foto:
Thomas Haugersveen

Mange av oss ser stadig mindre på vanlig TV, og benytter stadig mer strømmetjenester. Fordelen er at du kan se favorittprogrammet når du vil, du slipper reklamepauser – og du kan se neste episode uten å måtte vente en hel uke.

Ulempen er at strømming heller ikke er gratis, og om du abonnerer på flere ulike tjenester blir det fort mye penger ut av det.

Trekkes rett fra kortet

De fleste strømmetjenestene tilbyr abonnementer, der du taster inn kortnummeret, og så trekkes pengene automatisk hver måned. Det er smart, både for deg fordi du slipper å må legge inn noen faktura for betaling i nettbanken – og for strømmetjenestene, som slipper å følge opp trege betalere.

Mister du oversikten?

Om du abonnerer på flere strømmetjenester som alle trekkes fra det vanlige bankkortet ditt, er det fort gjort å miste oversikten. For det første trekkes neppe alle abonnementene på samme dag, og summene er hver for seg ganske små.

Om du betaler 129 kroner i måneden for TV2 Sumo, og 99 kroner for Netflix, er det ikke store summer i seg selv – men om du har tre-fire forskjellige abonnementer, blir det fort noen tusenlapper i året.

Bedre økonomi

Fra snusboks til laptop på ni måneder

Samle alt på ett kort

Derfor er det ofte bedre å samle abonnementer på strømmetjenester, og andre tjenester som trekkes direkte fra kortet uten faktura, på ett kredittkort. På den måten forsvinner ikke utgiftene i det store sluket, men du ser med egne øyne hvor mye det koster deg – hver eneste måned.

Så lenge du passer på å betale hele den utestående summen på kredittkortet innen neste forfall, blir det heller ikke dyrere å betale med kredittkort enn ved å bruke et vanlig bankkort.

Med Gebyrfri Visa Gold får du inntil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse. Dermed kan du vente til du får fakturaen for kredittkortet, gå gjennom alle beløp som er trukket – og få oversikten over hvor mye du betaler. Da er det enkelt å kjenne etter om du synes det er verdt det – eller om det er på tide å si opp noen av tjenestene du abonnerer på.

Søk om Gebyrfri Visa Gold

Er du blant dem som trekker strømmetjenestene dine fra et vanlig bankkort?

Les mer om Gebyrfri Visa Gold

Hjelp mot å bli svindlet

En annen fordel med å betale med kredittkort, er at pengene ikke trekkes rett fra konto. Det betyr at du kan be kortselskapet om hjelp, dersom det skulle skje noe feil – eller du i verste fall skulle bli svindlet.

Det gjelder både ved strømmetjenester og andre abonnementer som trekkes rett fra kortet ditt – men også ved helt vanlig netthandel.

Bedre økonomi

Slik fungerer bonusordningene i Flexi Visa


Gebyrfri Visa:
Priseksempel Gebyrfri Visa: Eff.rente 23,4 %. Kr 15 000 o/12 mnd. Kostnad kr 1780. Totalt kr 16 780.
Santander Flexi Visa:
Priseksempel Santander Flexi Visa: Eff.rente 24,6%. Kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4349. Totalt kr 39 349.
Se alle artikler

Du er kanskje interessert i disse sakene ?