Santander

Bedre økonomi

Derfor bør du bruke et kredittkort i apper og til strømmetjenester

Publisert:

Du får bedre oversikt over betalingene dine med et kredittkort, og står langt sterkere dersom du blir svindlet – uten at det trenger å koste deg noe ekstra.

Tekst:
Andreas Handeland
Foto:
iStock

På bare få år har måten vi betaler for varer og tjenester endret seg radikalt. Vi handler mindre og mindre over disk, men mer og mer på nett og i apper.

Vi abonnerer på strømmetjenester som Spotify, Netflix, HBO, Sumo og Viaplay. Vi kjøper fordeler, effekter og fantasipenger i spill og andre apper både på telefonen, iPaden, TV-en og på Playstation – for å nevne noen.

Vi bruker Ruter-appen og lignende når vi reiser kollektivt, og vi bestiller både taxi og andre transporttjenester i apper på telefonen.

Men hvorfor er det smart å bruke et kredittkort til dette? Hvorfor ikke bare et vanlig debetkort som er tilknyttet lønns- eller brukskontoen? Er det ikke bedre å bruke penger man faktisk har?

Bedre økonomi

Slik bruker du et kredittkort fornuftig

Gir deg et ekstra lag av sikkerhet

Alt handler om hva som skjer dersom uhellet skulle inntreffe. For i likhet med når du handler på nett vil det alltid finnes en sjanse for at du kan bli lurt. Svindlerne blir stadig mer utspekulerte og sofistikerte – og arenaene flere og flere.

Handler du med ditt vanlige debetkort risikerer du i verste fall å få tappet lønns- eller brukskontoen din dersom svindlerne tar innersvingen på deg. Handler du derimot med et kredittkort er det ikke dine egne penger du betaler med, men bankens.

Fordelen med det er at du kan reklamere på transaksjoner du ikke kjenner igjen før kredittkortregningen forfaller. På den måten slipper du å være uten penger inntil du eventuelt får erstattet beløpet fra banken din.

Les mer om våre ulike kredittkort og finn det som passer deg!
Søk her

Full oversikt og rentefri periode

Santanders kredittkort har rentefri betalingsutsettelse i inntil 50 dager. Det vil eksempelvis si at dersom du har forfall 20. februar, må alt som er brukt i januar da innfris for at det skal være rentefritt.

Dermed har ting du handlet i starten av januar vært rentefritt i inntil 50 dager, mens ting du handlet i slutten av samme kalendermåned vært rentefritt i overkant av 20 dager. Betaler du regningen i sin helhet når den kommer påløper det ingen renter eller gebyrer.

Bedre økonomi

Gebyrfri Visa er skreddersydd for handel på nett

Du får full oversikt når regningen kommer. Det gjør det lettere å få en god oversikt på hva du betaler på nett, og hvilke abonnementer/tjenester du betaler for.

Men viktigst av alt er tryggheten kredittkortet gir deg – uten at det trenger å koste deg én krone ekstra.

Priseksempel Gebyrfri Visa: Eff.rente 23,4 %. Kr 15 000 o/12 mnd. Kostnad kr 1780. Totalt kr 16 780.
Se alle artikler

Du er kanskje interessert i disse sakene ?