Santander

Bedre økonomi

Eksperttips: Skei ut med måte

Publisert: Oppdatert:

Tror du at økonomer alltid er like fornuftige og kostnadsbevisste? Henrik skal faktisk ta skikkelig ferie. Men han må regne litt på det først …

Tekst:
Katrine Øyvåg
Foto:
Hampus Lundgren

Henrik Eriksen er økonom i Santander Consumer Bank. Han har siden vi lanserte magasinet, gitt oss smarte tips om sparing, og kommer gjennom året til å dele mer av sin kunnskap og entusiasme rundt økonomi og bil.

Det er lov å gi litt blaffen

Henrik mener at det er lov å gi seg selv litt ekstra spillerom når det kommer til ferieøkonomi. Han har faktisk planer om å oppleve både Kygo og CC Cowboys live.

Men før han hopper i festivalantrekket, deler han gjerne noen smarte tips om god ferieøkonomi:

Legg en plan

Før du skeier ut – legg en plan, gjør litt research og finn frem til priser. Da kan du på forhånd tenke gjennom hva du faktisk har råd til, og hva som eventuelt kan velte hverdagsøkonomien når du kommer hjem igjen fra ferie.

Sett opp et budsjett

Om du har satt opp et enkelt budsjett over din ferieøkonomi før du reiser, har du plutselig langt bedre oversikt. Det er nemlig ikke bare flybilletter og hotell som koster. Husk å regne inn utflukter, restaurantbesøk, shopping og eventuelt leiebil.

Husk på de faste kostnadene

Om du skal betale for en opplevelse – husk å sette av penger til de faste kostnadene dine først. Om du skal betale for opplevelsen med kredittkort, sett også opp en betalingsplan på forhånd. Da blir det lettere å betale tilbake i tide.