Santander

Bedre økonomi

Det er mange grunner til å starte julegavehandelen nå!

Publisert: Oppdatert:

Det føles kanskje ikke slik akkurat nå, men plutselig er julaften her! Starter du allerede nå, kan det være store penger å spare.

Tekst:
Bjørnhild Fjeld
Foto:
Thomas Haugersveen/Istock

Hver nordmann handler i snitt for 11 100 kroner i desember, ifølge Hovedorganisasjonen Virke. Det er 35 prosent mer enn vi bruker i de andre månedene – og mange av disse pengene går til å handle julegaver.

Alle som jobber, har rett til å få utbetalt lønn med halv skatt enten i november eller desember. Det er fordi vi betaler litt mer skatt resten av året – som samles opp og resulterer i halv skatt på denne ene lønnen. Det er altså ikke fordi man sparer skatt i denne måneden.

Det betyr imidlertid ikke at det alltid lønner seg å vente helt til halv skatt med å handle julegaver! Med kredittkortet Gebyrfri Visa Gold har du inntil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse. Dermed har du muligheten til å slå til på gode tilbud – og betale tilbake når julelønnen står på konto.

Søk om Gebyrfri Visa Gold

Med Gebyrfri Visa Gold får du inntil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse, og alltid gebyrfrie uttak.

Les mer om Gebyrfri Visa Gold

Det er mange gode grunner til å være tidlig ute med julestria:

Det er lettere å holde budsjettet

Har du et budsjett for hvor mye penger du maksimalt kan bruke på julegaver? Det bør du! Spesielt om du handler julegave til mange, er det smart å sette opp en øvre grense for hvor mye hver gave skal koste. Da holder du kontroll på totalen, og vet at du faktisk har råd til gavene du gir bort.

Du finner lettere en gave som treffer

Det er som regel ikke vanskelig å finne gaver til den nærmeste familien – de kjenner du best. Men hva ønsker egentlig tenåringssønnen til søsteren din seg?

Ved å være ute i god tid, kan du gjøre litt ekstra research. Da finner du enklere gaver som faktisk blir satt pris på. Det er nemlig ikke sikkert at 12-åringen blir så glad for en Hello Kitty-genser kjøpt i siste liten.

Ingen glemmes

Har du måttet dra ut for å stresskjøpe gave til noen på julaften, fordi du hadde glemt at vedkommende pleier å kjøpe gave til deg? Et fint triks for å unngå slike episoder er å lage en liste over alle du fikk gave fra i fjor – og gjerne hva du fikk.

Om du ser at listen blir lenger enn antall gaver du har råd til, ta en prat med for eksempel fjerne slektninger. Gjør en avtale om at man slutter med julegave til hverandre.

Om du allikevel vil gi noe, kan du finne på noe som nesten ikke koster penger. Et glass syltetøy av egne bær eller hjemmelaget godteri er noe de fleste setter pris på.

Gjør kupp på salg

Mange ting selges på tilbud om høsten – før prisen skrus opp igjen når det nærmer seg jul. Desto nærmere julaften du kommer, desto vanskeligere er det å finne typiske julegaver til redusert pris. Ved å handle nå, vil du kunne spare store summer.

Du har tid til netthandel

Tre av fire nordmenn handler på nett, og i 2016 var netthandelen på nærmere 20 milliarder kroner. I mange tilfeller får man en bedre pris, og du har en 14 dagers ubetinget angrerett.

Om du har planer om å handle på nett, må du også regne med at det er litt leveringstid, så derfor må du være ute i god tid.

Med Flexi Visa fra Santander får du 4% bonus på alle kjøp i valgfri kategori, og du er med i vårt fordelsprogram Kickback.

Du får mer tid til andre ting

I desember er det kø overalt: På veien, i butikken og ved pakkedisken. Om du handler julegaver samtidig som alle andre, bruker du mye mer tid på juleshoppingen enn om du er litt tidligere ute.

Dermed får du mer tid til å kose deg, bake til jul – eller andre ting du liker bedre enn å stresse rundt i butikker.

Du får bedre oversikt

I hektiske juleforberedelser er det lett å miste oversikten over hvor mye som forsvinner ut fra konto. Ved å handle alle julegavene med samme kredittkort, er det enkelt å se på fakturaen nøyaktig hvor mye du har brukt.

Om det skulle være noe som ikke stemmer, har heller ikke pengene gått ut av din konto – du kan be kredittkortselskapet om hjelp. Ta alltid vare på kvitteringene, og gjør det til en vane å sjekke fakturaen mot varene du har kjøpt.

Du kan få bonus – og penger tilbake!

Om du har et Flexi Visa-kort fra Santander, får du fire prosent bonus på alt du handler innen en valgfri kategori. Hver måned kan du dessuten bytte kategori – slik at du kan få bonus på drivstoff den ene måneden, og på julegavene den neste! Dessuten får du penger tilbake gjennom vårt fordelsprogram Kickback.

Høres Flexi Visa ut som noe for deg?

Med Flexi Visa fra Santander får du 4% bonus på valgfri kategori, og vårt fordelsprogram Kickback.

Her kan du få mer informasjon og søke!

Priseksempel Santander Flexi Visa:
Eff.rente 24,6%. Kr 35 000 o/12 mnd. Kostnad kr 4349. Totalt kr 39 349.
Priseksempel Gebyrfri Visa:
Eff.rente 23,4 %. Kr 15 000 o/12 mnd. Kostnad kr 1780. Totalt kr 16 780.
Se alle artikler

Du er kanskje interessert i disse sakene ?