Slik får du forbrukslån

Lån ansvarlig

Slik får du forbrukslån

Publisert:

Et forbrukslån fra Santander kan hjelpe deg med uforutsette utgifter eller refinansiering, og er verken så skummelt eller komplisert som du kanskje tror.

Tekst:
Katrine Øyvåg
Foto:
Hans Kristian Riise

Et forbrukslån kan i mange tilfeller være et godt alternativ til andre typer lån – så lenge du gjør dette med en klar plan om nedbetaling.

Når du får innvilget et lån hos Santander, er det fordi banken stoler på deg – og du kan stole på banken.

Forbrukslån – ha dette klart før du søker

Når du skal søke om et lån er det smart å ha dette tilgjengelig:

  • Generell personinformasjon
  • Lønn (finn gjerne frem en lønnsslipp)
  • Oversikt over annen gjeld
  • Dersom du skal søke lån sammen med partner, må du ha begges informasjon tilgjengelig.

Å søke om forbrukslån er ikke bindende

Søk om forbrukslån her

Andreas Andersson er SEO CRO Manager i Santander Consumer Bank, og han forklarer at prosessen er mindre komplisert enn man skulle tro – og at det er helt uforpliktende å søke om et lån.
– Du ikke takke ja til tilbudet når du får innvilget et lån. Selv etter at du har fått penger utbetalt, kan du angre deg og avslutte lånet tidligere. Du betaler bare renter for den tiden du har hatt pengene.

Når trenger du et forbrukslån?

Hvis du plutselig får en uforutsett utgift på bilen – eller om du ønsker å pusse opp kjøkkenet, så er det praktisk å ha en sparekonto tilgjengelig. Men hvis du ikke har en slik  økonomisk buffer, så må du se etter andre løsninger. Da kan et forbrukslån  være nyttig og nødvendig – dersom det brukes riktig. For selv om du ikke har penger på konto akkurat nå – er det ganske sannsynlig at du kan betale ned i løpet av noen måneder eller år. I motsetning til et boliglån, er et forbrukslån kortsiktig. Du legger en plan, og blir kvitt gjelden raskt.

Refinansiering

Hvis du har flere kredittkort, handlekontoer og smålån, kan du spare tusenvis av kroner på å refinansiere og samle dem i ett forbrukslån. Hvorfor? Fordi du betaler stort sett mindre renter med ett samlet lån. Din økonomiske hverdag blir mer oversiktlig, og du kan sette en endelig dato for når du vil bli gjeldfri.

Hvem kan få forbrukslån?

For å få innvilget et forbrukslån i Santander Consumer Bank må du være minimum 23 år, og du må være bosatt i Norge. Du må også ha en fast årsinntekt og være uten betalingsanmerkninger.
– For oss er det viktig å vite at de som får innvilget lån, også vil klare å betale det ned. Det skaper sikkerhet for deg og oss, forklarer Andreas Andersson.

– Forbrukslån trenger ikke være dyrt

Hvilken rente du får på lånet, er avhengig av din økonomiske situasjon. Du får et rentetilbud etter at du har sendt inn en søknad.

– Mange er bekymret for rentene, men det kan være greit å vite at renten faktisk ikke betyr mest for hva lånet vil koste deg totalt, forklarer Andreas.

– Nedbetalingstiden er veldig avgjørende. Mitt tips er å velge så kort nedbetalingstid som du kan klare å betjene. Da blir månedsavdragene høyere, men totalkostnaden lavere.

Priseksempel forbrukslån: Effektiv rente 15,7 %. Lånebeløp kr 125 000 o/2 år. Kostnad kr 19 379. Totalt kr 144 379.