Santander

Bil og MC

Slik får du lån til firmabil

– Du unngår å binde opp kapital og kan heller investere i andre deler av driften, sier Santanders ekspert.

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Andreas Handeland
Foto:
Thomas Haugersveen

Mange selskaper velger lånefinansiering når ny firmabil skal handles inn. På denne måten frigjøres midler som heller kan brukes til å utvikle selskapet videre.

– Med et firmabillån binder man ikke opp kapital på samme måte som om man bruker av kontantbeholdningen i selskapet. Det gjør at man heller kan investere disse midlene i andre deler av driften, sier Danielle Windegaard, som er salgskonsulent B2B i Santander.

Danielle Windegaard er salgskonsulent B2B i Santander. Hun forteller at man ved å lånefinansiere firmabilen ikke binder opp kapitalen i selskapet. Foto: Thomas Haugersveen

Brukt er ingen hindring

Du trenger ikke kjøpe en flunkende ny bil for å kunne få et billån i Santander. Også brukte biler kan lånefinansieres, og det samme gjelder varebiler, tilhengere, lastebiler og busser.

En annen stor fordel ved å lånefinansiere bilen er at selskapet får fleksibilitet til å bytte den ut dersom behovet endrer seg. Og det finnes flere lånetyper å velge blant.

– I Santander tilbyr vi både annuitets- og serielån, som gjør at du kan velge det alternativet som passer best for din bedrift. Et lån frigjør kapital i bedriften, og bilen nedbetales i takt med bilens verditap, sier Windegaard.

Bil og MC

Bør man lease eller låne til firmabilen?

Forhandleren gjør det meste for deg

Har du funnet bilen din bedrift har behov for, og kanskje også konkludert med at lån er den finansieringsformen som passer best? Da vil bilselgeren kunne hjelpe deg med å sende en søknad på billån til oss.

Vi kontakter deg direkte dersom det skulle være behov for dette. Du kan også finne mer informasjon om dette her, eller kontakte oss på e-post s24@santanderconsumer.no eller på telefon 21 08 30 10.

Enkle forberedelser

– Det er et par ting det kan være lurt å ha funnet frem på forhånd. Da går prosessen raskere og smidigere når du har funnet den rette bilen, forteller Windegaard.

  • Ha organisasjonsnummeret klart
  • Vi trenger også et oppdatert, og aller helst revidert, årsregnskap – både resultat- og balanseregnskap.
  • Av og til kan det være nødvendig at eier kausjonerer for lånet. Da er det viktig at vedkommende ikke har registrerte betalingsanmerkninger eller utlegg/utleggspant.
Høres dette ut som noe for deg?

Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg til en enklere hverdag – og et oversiktlig bilhold!

Les mer her!

Priseksempel billån: 3,85% nom./5,39% eff. Egenkapital 35% Lånebeløp 150.000,- o/5 år. Etableringsgebyr kr 2.000,- Totalkostnad kr 171.048,-
Se alle artikler

Du er kanskje interessert i disse sakene ?