Santander

Bil og MC

Derfor bør du velge et billån når du skal finansiere en bil

Med et billån nedbetaler du gjelden i takt med bilens verditap – med full oversikt underveis.

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Andreas Handeland
Foto:
Thomas Haugersveen

Det å kjøpe en ny bil er en stor investering, og de aller fleste av oss vil ha behov for å fordele kostnadene over flere år gjennom lånefinansiering av bilen.

Det er flere måter å løse dette på. Vi i Santander anbefaler å velge et billån – rett og slett fordi dette er et låneprodukt tilpasset bil. Det gir deg full oversikt over hva du skylder og hvor mye du har nedbetalt på bilen til enhver tid.

Anbefalingen er at lånet på bilen nedbetales i takt med verditapet. Hos Santander kan du få fullfinansiert bilen, men ofte vil vi anbefale deg å ha litt egenkapital. Ikke bare vil du få bedre rente på lånet, men gjelden vil stå mer i stil til restverdien på bilen den dagen du eventuelt skal selge.

Fristende med lav rente

Det er lett å la seg friste av lav boliglånsrente. Derfor er det noen som velger å «bake» bilkjøpet inn i boliglånet ved å refinansiere dette. I mange tilfeller kan dette gjøre bilen dyrere – rett og slett fordi du betaler renter på bilen gjennom hele boliglånets nedbetalingstid.

Er du av den disiplinerte typen som klarer å betale ned ekstra på et slikt boliglån hver eneste måned, vil dette være lønnsomt. Men det er lett at bilen forsvinner inn i det store «sluket», forteller Santanders ekspert.

Santanders ekspert, Henrik Bjørseth, forteller at det er en grunn til at det finnes egne lånetyper for bil og andre kjøretøyer. Foto: Thomas Haugersveen

– Mange vil få en lavere rente ved å refinansiere boliglånet, men dette er ikke nødvendigvis noen gunstig løsning på lang sikt. Et boliglån har jo ofte 25 til 30 års nedbetalingstid, som igjen betyr at du vil betale renter på bilen i alle disse årene, sier Henrik Bjørseth. Han er salgskonsulent B2B i Santander.

Lønner seg i det lange løp

– Egne lån for bil og andre kjøretøyer er der for en grunn. Med inntil ti års nedbetalingstid kvitter du deg med gjelden raskere, og du slipper å øke gjelden på boligen din. Samtidig har du full oversikt underveis, sier Bjørseth.

– Dette gjelder også andre produktgrupper, som motorsykkel, båt, caravan, ATV og snøscooter, avslutter Henrik Bjørseth.

Henrik Eriksen, Santander Consumer Bank

Bedre økonomi

Alt handler ikke om renta

Er du på jakt etter ny bil?

Hos oss får du skreddersydde lån til bil, MC, båt, caravan, snøscooter og ATV. Vi byr på en enkel søknadsprosess og raskt svar.

Les mer og søk om billån her

Priseksempel billån: 3,85% nom./5,39% eff. Egenkapital 35% Lånebeløp 150.000,- o/5 år. Etableringsgebyr kr 2.000,- Totalkostnad kr 171.048,-
Se alle artikler

Du er kanskje interessert i disse sakene ?