Santander

Bil og MC

Slik får du den beste prisen for motorsykkelen din

Følger du ekspertens tips og råd, kan du få bedre betalt for motorsykkelen når den skal selges.

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Andreas Handeland
Foto:
Istock / Thomas Haugersveen

– Det er mye av det selvsagte som fungerer godt, men en sykkel er aldri mer verdt enn kjøperne i markedet ønsker å betale for den. Derfor gir de store markedsplassene på nett en god indikasjon på riktig pris.

Ordene kommer fra Rune «Ludvik» Johansen hos MC-Huset Nydal AS. Han har solgt motorsykler i en mannsalder, og vet mer enn de fleste om hva kjøperne er på jakt etter. Selv om internett har gjort det lettere å sammenlikne markedet – og det kanskje er vanskeligere enn før å få kjøpere til å betale mye for et objekt – finnes det grep du kan ta for å styrke sjansene dine for et raskt salg til en god pris.

Bil og MC

Dette må du tenke på før du kjøper motorsykkel

Bruk et merkeverksted

De fleste som skal kjøpe en brukt motorsykkel er opptatt av at den skal ha vært godt tatt vare på. Det gir en verdifull trygghet for kjøperen, og det er fort tunga på vektskåla dersom valget står mellom flere mulige objekter.

– Jeg vil absolutt anbefale at du tar service og annet vedlikehold på et merkeverksted. Ta den siste servicen så tett opp til salget som mulig, og pass på å få stemplet serviceheftet slik at det er komplett. Det er noe grundige kjøpere sjekker nøye, sier eksperten.

Rune «Ludvik» Johansen er selger hos MC-Huset Nydal AS og mener en god vask og godt vedlikehold gjør at du kan få bedre betalt når du skal selge motorsykkelen din.

Han mener også tidspunktet du legger ut motorsykkelen for salg kan være helt avgjørende. Det er ikke alltid sommer og sol må være på plass for å nå en potensiell MC-eier i kjøpsmodus.

– Mange tror at man må vente til våren for å få solgt en sykkel til en god pris. Faktum er at det er fullt mulig å få til dette på vinteren, dersom objektet du selger er i god stand, og historikken er i orden. Da unngår du også å konkurrere med veldig mange andre selgere på nett, sier han.

mette-mc-3

Bil og MC

Forsikring av MC: Dette avgjør forsikringspremien

Gode bilder selger

– Du må selvsagt passe på at den tekniske standen på motorsykkelen er god. Dekk, drev og kjede bør være bra for å vekke kjøperens interesse, og ikke minst for at den som ender opp med å kjøpe får en god opplevelse av handelen, sier «Ludvik».

Den erfarne selgeren forteller at de klassiske rådene fortsatt fungerer godt.

– En godt vasket og polert sykkel kan man fort få flere tusen kroner ekstra for. I tillegg til å underbygge budskapet om at den er godt tatt vare på, liker vi å feste øynene på ting som ser strøkent og pent ut, avslutter eksperten.

Sjekk pris på MC-lån hos oss

Med vår lånekalkulator sjekker du raskt og enkelt prisen på MC-lån til ny motorsykkel!

Klikk her for å gå til kalkulatoren

Priseksempel MC-lån: 4,70% nom./6,61% eff. Egenkapital 35% Lånebeløp 150.000,- o/5 år. Etableringsgebyr kr 2.400,- Totalkostnad kr 175.935,-    
Se alle artikler

Du er kanskje interessert i disse sakene ?