Santander
MC motorsykkel lån

Bil og MC

Den korteste veien til MC-lån

Så lenge du vet hva banken vil spørre om, er det både raskt og enkelt å søke om lån til motorsykkel. Men la en lånekalkulator gjøre unna noe tankearbeid for deg først.

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Sissel Fornes
Foto:
Fredrik Christensen

Mange tenker at det første steget på vei mot et lån er en tur i banken. Men vi anbefaler faktisk at du starter prosessen din med en lånekalkulator på nett.

Her kan du prøve litt frem og tilbake med ulike lånesummer og litt forskjellig nedbetalingstid, for å se hva lånet vil koste deg i måneden. Dette handler litt om å stikke fingeren i jorda – hva slags motorsykkel har du egentlig råd til?

sykkelboots

Santander har en slik lånekalkulator. Her kan du helt uforpliktende og veldig enkelt leke med tall og regnestykker. Det er kort og godt et smart og nyttig verktøy når du skal vurdere hva du har råd til.

Her finner du mc-lånekalkulatoren

Finn frem all nødvendig informasjon

Når du har brukt litt tid på å forske på hva lånet vil koste, er det på tide å lete frem de opplysningene og den dokumentasjonen banken trenger: Dersom du vil søke om lån til mc på nett, må du fylle ut dette:

  • Fødsel og personnummer (11 siffer)
  • Navn, adresse og postnummer
  • E-post
  • Telefonnummer
  • Årlig inntekt før skatt
  • Samlet gjeld

 

Er det noe du lurer på, kan du snakke med en av våre flinke rådgivere på telefon 21 08 31 00.

Handler du motorsykkel hos en forhandler, kan du også få hjelp til lånesøknaden der. Santander samarbeider nemlig med forhandlere i hele landet. Det er bare å spørre, så hjelper de deg. Husk at dersom du har betalingsanmerkninger eller utlegg, så må du gjøre opp disse før du søker.

Når du søker lån, vil banken gjennomføre en kredittvurdering. Det betyr at banken får tilgang til nødvendige opplysninger om deg og din økonomi.

Bedre økonomi

Hva betyr kredittvurdering?

Hvordan er det med egenkapital?

Banken vil ofte vite om du kan stille med noe av kjøpesummen selv. I noen tilfeller vil egenkapital være et krav for å et lån innvilget. Da kan for eksempel banken finansiere 80 prosent av sykkelens kjøpesum, mens du som kjøper står for 20 prosent.

Dersom du kan stille med deler av summen selv, blir du som regel belønnet med gunstigere lånebetingelser – så det er vel verdt å vurdere.

Bedre økonomi

Effektiv og nominell rente – hvordan henger det sammen?

Kjøpekontrakt nødvendig før oppgjør

Når du har funnet drømmesykkelen, og er klar til å gjennomføre en handel, må det skrives kjøpekontrakt og salgsmelding (vognkort del 2) må fylles ut. Banken trenger å få en kopi av dette, ettersom lånet blir utbetalt i henhold til kjøpekontrakten. Husk at dere bruker en godkjent kjøpekontrakt.

Egenkapitalen overfører du selv til selgeren, men resten tar banken seg av. Banken ordner nemlig direkte opp med selger når det gjelder oppgjør. Normalt tar det én eller to virkedager fra du har signert lånedokumentene, til pengene er på selgers konto. Selve signeringen av lånedokumenter kan utføres elektronisk med bank-ID.

Deretter er det bare å sette seg på sykkelen. Lykke til med kjøpet, kjør pent – og god tur!

kjøpekontrakt-head

Bil og MC

Kjøpekontrakt – dette må den inneholde


Priseksempel MC-lån: 4,70% nom./6,61% eff. Egenkapital 35% Lånebeløp 150.000,- o/5 år. Etableringsgebyr kr 2.400,- Totalkostnad kr 175.935,-  
Se alle artikler

Du er kanskje interessert i disse sakene ?