Santander

Bil og MC

– Mestringsfølelsen jeg opplever når kjøringen sitter er fantastisk

En tur til India fikk eventyrlystne Wenche til å elske områder der andre helst ikke ferdes.

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Andreas Handeland
Foto:
Peter Hjertholm (foto og video)

– Jeg ble for alvor interessert i terrengkjøring etter en tur til India. Både mestringsfølelsen på sykkelen og kontakten med lokalbefolkningen gjorde dette til en utrolig givende opplevelse for meg!

Ordene kommer fra en eventyrlysten Wenche Jansdatter. For 50-åringen ble turen til den andre siden av jordkloden utslagsgivende for lidenskapen. Enden på visa er at hun bruker sin adventuresykkel slik den er ment å brukes – ikke bare som et transportmiddel.

Bil og MC

– Jeg blir like glad hver gang jeg starter opp og hører lyden

Liker å utforske utilgjengelige steder

Bergenseren, som har bodd og jobbet i Kongsberg de siste 12 årene, har hatt MC-lappen siden hun var 24 år gammel. Den gangen brukte hun motorsykkelen til «alt» i hverdagen, men innrømmer at hun blir mer og mer glad i å utforske utilgjengelige steder.

– Det er utrolig spennende å kjøre ut til steder man ikke kommer til med turistbusser eller andre fremkomstmidler, fortsetter hun.

Wenche Jansdatter elsker å utforske bortgjemte grusveier med sin adventuresykkel. Foto: Peter Hjertholm

Designet for å utforske verden

Motorsykler med gode allroundegenskaper passer vårt langstrakte land som hånd i hanske – der veistandarden er varierende og turmulighetene utenfor allfarvei utallige. Derfor har adventuresyklene opplevd solid salgsvekst de siste årene.

– En adventuresykkel er en sykkel bygget for eventyr. Den kan brukes på grus, sand, gress eller i elveleier, og det er det som skiller den fra en gatesykkel, forteller Wenche.

Sykkelen hun kjører er en 2008-modell BMW F650GS. Selv om det står «650» i navnet, er Wenche nøye på at man ikke skal skue hunden på hårene.

– Det er viktig å presisere at det er snakk om en 800-kubikks motor – og ikke en 650-kubikker, poengterer hun, med et glimt i øyet.

Bil og MC

Dette må du tenke på før du kjøper motorsykkel

– Handler om å føle mestring

– En perfekt dag på sykkel for meg er når jeg føler kjøringen sitter. Enten på en bortgjemt grusvei eller på en svingete asfaltvei. Det gir meg et rush! Det skal ikke være kaldt, men heller ikke altfor varmt. Og gjerne overskyet, men likevel lyst og fint, sier hun, mens tankene tydelig vandrer avgårde.

Wenche er medlem av Offroad Touring Club (OTC), der hun sammen med likesinnede like gjerne driver med offroadkjøring på grus, som asfaltkjøring på krokete landeveier. Ved siden av det sosiale er entusiasten krystallklar på hva hun vil få ut av kjøringen.

– Det handler om å føle mestring og om at sykkelen skal dra meg dit jeg vil. Det adrenalinet, og følelsen av at sykkelen og jeg er «i ett», gjør at jeg koser meg, avslutter Wenche.

Bil og MC

Bør du kjøpe ny eller brukt motorsykkel?

Priseksempel MC-lån: 4,70% nom./6,61% eff. Egenkapital 35% Lånebeløp 150.000,- o/5 år. Etableringsgebyr kr 2.400,- Totalkostnad kr 175.935,-   
Se alle artikler

Du er kanskje interessert i disse sakene ?