Santander

Miljø og teknologi

Slik skal vi fjerne CO2-utslipp tilsvarende 18 000 luftballonger

I forbindelse med at Oslo er europeisk miljøhovedstad i 2019, skal Santander, sammen med CHOOOSE og andre aktører, kutte like mye CO2-utslipp som det hovedstaden selv skal klare. Det tilsvarer klimaavtrykket til mer enn 1 700 nordmenn!

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Andreas Handeland

EU har valgt Oslo til europeisk miljøhovedstad i 2019. Her trakk Oslo det lengste strået i kamp mot 13 andre europeiske byer, på grunn av gode løsninger og resultater i arbeidet for en mer klima- og miljøvennlig by. Den norske hovedstaden skåret faktisk høyest av alle i hele åtte av tolv kategorier! Det forplikter.

Derfor mobiliseres Oslos myndigheter, næringsliv og innbyggere til å ta grep sammen for å øke takten på det grønne skiftet. Kommunen står for rundt ti prosent av klimautslippene som skal kuttes i Oslo i løpet av 2019 – og dermed er kommunen også helt avhengig av at resten av byen bidrar for å kunne nå de målene som er satt.

Skal fjerne like mye CO2 som Oslo kommune

CHOOOSE jobber for å samle mennesker og bedrifter i kampen mot klimaendringer. Men i stedet for å rette en finger mot alt som er feil, har organisasjonen en annen tilnærming – som vi i Santander heier på. De ønsker å legge til rette for at forbrukerne skal kunne ta gode, klimavennlige valg, samtidig som livet går sin vante gang.

Bil og MC

Hva slags effekt har bomringen på byen den omkranser?

I forbindelse med at Oslo er europeisk miljøhovedstad i 2019 har CHOOOSE satt seg et hårete mål. I et eget prosjekt som bærer navnet «100 % OSLO», der både næringsliv og privatpersoner bidrar, vil CHOOOSE redusere like mye CO2-utslipp globalt som det miljøhovedstaden Oslo skal klare selv lokalt. Med på laget er blant annet også JCP.

– Vi ønsker å vise hva det er mulig for én enkelt bedrift å få til. Derfor skal Santander alene stå for ti prosent av utslippskuttet i «100 % OSLO»-kampanjen!

Anna Berndtsson

— Marketing- og sponsormanager i Santander

– Målet er å kutte 180 000 tonn CO2 innen oktober 2019 – som tilsvarer 18 000 luftballonger! Når man kombinerer de lokale kuttene Oslo gjør i miljøhovedstad-prosjektet, med de globale kuttene i vårt «100 % OSLO»-prosjekt, blir totaleffekten svært så klimapositiv, forteller Andreas Slettvoll i CHOOOSE.

– Vi vil vise hva én bedrift kan få til

– Vi i Santander er allerede stolt samarbeidspartner med CHOOOSE. Når det gjelder «100 % OSLO»-prosjektet vil vi ikke bare bidra med vår andel – vi ønsker å vise hva det er mulig for én enkelt bedrift å få til, sier Anna Berndtsson, marketing- og sponsormanager i Santander.

Miljø og teknologi

Derfor samarbeider Santander og CHOOOSE om å gjøre verden til et bedre sted

Derfor skal Santander alene stå for hele ti prosent av utslippskuttet i «100 % OSLO»-kampanjen! Dette gjør vi ved å støtte FN-sertifiserte miljøprosjekter over hele verden gjennom CHOOOSE sitt FN-sertifiserte kvotesystem.

– Vi vil lage en viktig rapport til myndighetene

– Alle samarbeidspartnere i «100 % OSLO»-kampanjen som leverer mer enn én prosent av totalmålet, vil få uttale seg i en rapport som CHOOOSE vil utarbeide i forbindelse med prosjektet, sier Andreas Slettvoll.

Rapporten vil overleveres byrådet, regjeringen og FN i forbindelse med et event CHOOOSE avholder for og med sine partnere i oktober 2019. Her vil både norske og internasjonale «doers» få slippe til på scenen med sine klimapositive løsninger – der man vil løfte fram kraften i å kombinere positive tiltak lokalt og globalt.

Bil og MC

Slik blir fremtidens transport for Oslo-beboere

Se alle artikler

Du er kanskje interessert i disse sakene ?