Santander

Bil og MC

Nå kan du gjøre cabrioletkuppet

Når sola dukker opp om våren, følges den gjerne av lysten på åpen bil. Det kan imidlertid lønne seg for lommeboka å tenke litt fremover allerede nå!

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Espen Skogen
Foto:
Thomas Haugersveen

Når vårsola titter frem og kvikksølvet stiger, er det mange som kjenner lysten på vind i håret. Det gjør også sitt for cabrioletprisene – og nettopp derfor kan høsten være tiden for å kjøpe seg åpen bil. At en moderne cabriolet fungerer like bra som vinterbil med taket på, betyr at du ikke trenger å vente helt til våren for å få glede av ditt nye glis.

Roar Gaarder er daglig leder hos Auto Bærum AS, og vet det som er å vite om bilsalg. Han mener det helt klart er mulig å gjøre gode cabrioletkjøp om høsten.

– Absolutt. Mange cabrioleter blir ikke vinterkjørt, og folk prøver gjerne å få solgt før vinteren så de slipper å lagre bilen til neste år. Dermed blir det mulig å gjøre gode kjøp for de som er litt mer gjennomtenkte, forteller han.

Roar Gaarder, daglig leder hos Auto Bærum AS, mener det helt klart er mulig å gjøre gode cabrioletkjøp om høsten.

Roar Gaarder, daglig leder hos Auto Bærum AS, mener det helt klart er mulig å gjøre gode cabrioletkjøp om høsten.

– Vi selger ganske bra med cabrioleter om høsten, men vi er jo i samme situasjon som alle andre. Får vi solgt før vinteren, slipper vi å ha bilen stående på lager vinteren gjennom, sier Gaarder. Det betyr også at det er mulig å gjøre gode kjøp også hos forhandlere på denne tiden av året.

Mer gjennomtenkte kjøpere

– Om våren ser vi helt klart flere impulskjøpere, mens de som handler cabriolet om høsten er langt mer gjennomtenkte, forteller Gaarder. – De har gjerne god økonomi, og er samtidig opptatt av å gjøre et godt kjøp.

Tilbudet er riktignok større om våren – fra påsketider og utover våren er det best utvalg. Med mange impulskjøpere på banen blir det også kamp om de gode objektene. Muligheten for å gjøre et kupp er langt større om høsten, når man kan ta seg bedre tid. Da er kanskje selger også villig til å fire litt på prisen for å få solgt bilen før vinteren setter inn.

En moderne cabriolet kan helt fint brukes vinteren igjennom, uten at du trenger å ta noen spesielle hensyn.

Roar Gaarder

— Daglig leder hos Auto Bærum AS

Cabriolet som vinterbil

Gaarder forteller at en moderne cabriolet helt fint kan brukes hele vinteren, uten at du trenger å ta noen spesielle hensyn. – En cabriolet med ståltak er naturligvis bedre isolert mot både kulde og støy, men en moderne cabriolet med stofftak er heller ikke noe problem å bruke som vinterbil. Så lenge du passer på å holde taket rent, er det ingen spesielle forholdsregler du må ta. Jeg vil imidlertid anbefale at man impregnerer taket godt om høsten, fortsetter han.

Gaarder sier en moderne cabriolet fungerer vel så bra om vinteren som om sommeren – så om du handler nå, er det ikke noe problem å bruke ditt nye glis vinteren gjennom.

Se etter dette når du kjøper

Om du nå tenker at din neste bil skal være toppløs, er det et par ting som er viktige å se etter når du vurderer. Gaarder understreker at det er viktig å se etter rifter og skader i taket, gå over sømmene, samt sjekke at vinduer er tette og hele.

– På nyere cabrioleter er det som regel ikke noe problem, men på eldre modeller er ofte bakvinduet laget av plast. Her blir plasten sprø, vinduet sprekker og sømmene går i stykker. Dessuten er det viktig å sjekke at taket går lett opp og ned uten motstand, sier han. Er taket tregt, kan det være et tegn på at en takmotor er i ferd med å ryke – og det kan bli en dyr reparasjon.

Ellers gjelder de samme tingene som for alle andre biler – men det er altså ingen grunn til å avvente cabrioletkjøpet helt til våren!

Klar for å ta skrittet ut og kjøpe åpen bil?

Bil og MC

Slik får du billån

Se alle artikler

Du er kanskje interessert i disse sakene ?