Santander

Bil og MC

Slik får du billån

Dersom du har gjort litt forarbeid, er det faktisk veldig enkelt å søke billån.

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Sissel Fornes
Foto:
STOCK

Å søke om billån er verken så tidkrevende eller omfattende som mange kanskje tenker seg. Det handler om å gjøre noen forberedelser og finne frem den informasjonen og dokumentasjonen banken trenger før du setter i gang med selve søkeprosessen.

Sjekk med lånekalkulator

Aller først bør du prøve deg frem med noen ulike lånesummer og nedbetalingstider med en lånekalkulator på nett. Da finner du raskt ut hva lånet vil koste deg i måneden, og du kan se det i sammenheng med din økonomi. Hva har du råd til? Det er jo faktisk det aller viktigste.

Sett opp regnestykket!

Å leke med tall og regnestykker er selvsagt helt uforpliktende, men både en anbefalt, nyttig og bevisstgjørende øvelse.

Gå til billånskalkulatoren

Ha all informasjon klar

Ønsker du så å sende inn en søknad om lån til bil på nett, er det smart å ha all informasjon og dokumentasjon klar før du starter. Dette er det du må være forberedt på å fylle ut:

  • Fødsel- og personnummer (11 siffer)
  • Navn, adresse og postnummer
  • E-post
  • Telefonnummer
  • Årlig inntekt før skatt
  • Samlet gjeld

Har du spørsmål eller ønsker å snakke direkte med en av våre flinke rådgivere, kan du selvsagt kontakte oss direkte.

Du treffer oss på telefon 21 08 31 00.

Les mer om lån til bil, mc, båt og caravan på våre produktsider

Hvis du planlegger å kjøpe bil hos en forhandler, kan du også få hjelp med lånesøknaden der. Santander er nemlig ledende på billån i Norge og samarbeider med bilforhandlere i hele landet. Spør, så hjelper de deg.

Norgesmester på billån

Bil og MC

Slik ble vi norgesmestere på billån og leasing

Alle blir kredittvurdert

Når du søker lån, vil banken gjennomføre en kredittvurdering. Det betyr at banken får tilgangen del nødvendige opplysninger om deg og din økonomi.

Dette er helt nødvendig for at vi skal kunne forbli en trygg bank som du kan stole på rundt din private økonomi.

I noen tilfeller vil banken trenge tilleggsinformasjon om gjeld, inntekt eller boforhold. Dette kan skyldes at du har skiftet jobb, endret inntekt eller at vi mangler tidligere inntektsopplysninger. I så fall vil en rådgiver ta kontakt med deg.

Har du egenkapital?

Banken vil vite om du har noe egenkapital. Egenkapital er penger du som kjøper stiller med selv, slik at banken for eksempel finansierer 90 prosent av bilens kjøpesum, mens du selv står for 10 prosent.

Egenkapital er ikke alltid et krav for å få billån, men med noe egenkapital får du gunstigere lånebetingelser- så det kan være verdt å tenke gjennom.

Merk også at dersom du har noen betalingsanmerkninger eller utlegg, må disse gjøres opp før du kan søke om billån.

Bedre økonomi

Hva betyr kredittvurdering?

Når lånet er innvilget og bilen funnet

Når du har funnet bilen du ønsker å kjøpe, trenger banken informasjon om navn på selger og registreringsnummer på bilen. Egenkapitalen overfører du selv til selger, mens banken tar seg av resten direkte med selgeren av bilen. Normalt tar det én eller to  virkedager fra du har signert lånedokumentene, til pengene er på kontoen til selgeren.

Signering av lånedokumenter skjer elektronisk ved hjelp av bank-ID. Det må også skrives en kjøpekontrakt, og salgsmelding (vognkort del 2) må fylles ut. Kontrakten og salgsmeldingen skal banken ha en kopi av, ettersom lånet utbetales i henhold til kjøpekontrakten.

kjøpekontrakt-head

Bil og MC

Kjøpekontrakt – dette må den inneholde

Lykke til med bilkjøpet!
Er du klar?

Med vår billånskalkulator kan du raskt sette opp regnestykket, se hva du har råd til – og søke lån direkte.

Søk om lån her

Priseksempel billån: 3,65% nom./5,18% eff. Egenkapital 35% Lånebeløp 150.000,- o/5 år. Etableringsgebyr kr 2.000,- Totalkostnad kr 170.222,-
Se alle artikler

Du er kanskje interessert i disse sakene ?