Santander

Bobil og Caravan

Nå får du vrakpant for bobil og campingvogn

Fra 2018 ble det innført en egen vrakpantordning for bobil og campingvogn. Her er det du trenger å vite om ordningen!

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Andreas Handeland
Foto:
Thomas Haugersveen

Fra 1. januar 2018 ble vrakpantordningen utvidet til å gjelde flere typer kjøretøyer. Det betyr at du nå kan få utbetalt 3000 kroner i vrakpant på campingvogn eller bobil!

Hva må du vite om ordningen?

Geir Holm er generalsekretær i Norges Caravanbransjeforbund. Han er positiv til den nye ordningen. Samtidig sier han at man bør ta kontakt med den aktuelle biloppsamleren på forhånd, fordi det ikke er alle som tar imot bobiler og campingvogner til vraking.

Geir Holm er generalsekretær i Norges Caravanbransjeforbund. Han er positiv til at det er innført vrakpant, men mener ordningen fortsatt har noen svakheter.

– Det er viktig å vite at biloppsamlernene ikke er forpliktet til å ta imot bobiler eller campingvogner, sier Holm og mener det er en utfordring med ordningen.

Det eksisterer nemlig ikke noe register som viser hvilke aktører som tar imot objekter til vraking. Derfor bør du ta kontakt med den aktuelle biloppsamleren på forhånd, slik at du er sikker på at du får levert inn bobilen eller campingvognen der du ønsker.

Vær oppmerksom på at campingvognen må ha vært registrert for at du skal kunne få utbetalt vrakpant. Har ikke campingvognen hatt skilter i løpet av sin levetid, vil du heller ikke kunne få utbetalt vrakpant.

Ferie og Fritid

Bobil eller campingvogn – hva passer for deg?