Santander

Ferie og Fritid

Dette bør du se og oppleve i Barcelona

Den katalanske hovedstaden er et kinderegg av et reisemål, enten du planlegger familieferie eller helgetur.

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Andreas Handeland
Foto:
Istock

Det er ikke uten grunn at Barcelona er et svært attraktivt reisemål for nordmenn. Storbyen er kun en 3,5-timers flytur unna, og byr på det meste man kan ønske seg – enten det er severdigheter, arkitektur, strandliv, kultur eller gastronomiske opplevelser som står på ønskelista.

De «obligatoriske»

Barcelona er en by du gjerne bør oppleve flere ganger. Den er ikke enorm til storby å være, men den er stor nok til at du stadig kan utforske nye elementer ved den. Selv om byen og området rundt har noen skjulte perler og mulighetene er mange, er det noen landemerker som nesten er obligatoriske å besøke.

La Rambla

La Rambla er byens paradegate, kjent for sitt yrende folkeliv, gateartister, hoteller, restauranter og shoppingmuligheter. Den strekker seg hele veien fra Placa de Catalunya, og helt ned til Columbus-statuen ved havna.

Et tips er å ta seg god tid, og se på flere av de flotte byggverkene langs La Rambla. Et godt eksempel er Gaudis kjente «Casa dels ossos» (Knokkelhuset) – et merkelig, men iøynefallende bygg du garantert ikke har sett maken til noe annet sted.

Den spanske poeten Federica García Lorca sa en gang at La Rambla er den eneste gata i verden han skulle ønske aldri tok slutt.

Ferie og Fritid

Med kredittkort fra Santander får du reiseforsikring inkludert

La Boqueria

Omtrent midt i La Rambla finner man en av verdens mest kjente markedsplasser. La Boqueria er vel så mye en turistattraksjon som et ferskvaremarked. Her finner du over 2 500 kvadratmeter, med alt du kan tenke deg av fristelser, som serranoskinker, oster, grønnsaker, frukt, konfekt og søtsaker.

Markedet er virkelig en fryd for øyet, og de lokale aktørene byr på både historier om produktene sine, samt smaksprøver som fort får deg på kroken…

La Sagrada Familia

Vi kommer ikke unna det som for mange er selve symbolet på Barcelona: La Sagrada Familia. Denne kirken, eller rettere sagt basilikaen, er som mange andre arkitekturperler i byen tegnet av Antoni Gaudi.

Byggingen startet i 1882, og den vil fortsatt ikke bli ferdigstilt på mange år. Det er, spesielt i høysesongen, ofte lange køer for å besøke kirken, men uansett tålmodighet bør du legge gåturen forbi for å beskue det helt spesielle og spektakulære byggverket.

Er du fortsatt ikke mett på Gaudi-arkitektur? Da kan du også legge turen innom Park Güell, hvor arkitekten selv levde i noen år. I tillegg til flott natur og hus signert Gaudi, kan du også nyte godt av en herlig utsikt ut over byen.

Antoni Gaudis «Casa del ossos» i La Rambla.

Hoteller og uteliv

I Barcelona finnes det hoteller, restauranter og utsteder for enhver lommebok. Byen er kjent for spesielle hoteller som byr på det lille ekstra.

W Hotel nede ved stranda og havna har en helt unik beliggenhet. Glassveggene gir deg en spektakulær utsikt uansett hvilken retning rommet peker, og i toppetasjen finner du et populært utested. Det er også shoppingmuligheter i umiddelbar nærhet i havneområdet.

Taubanen Teleférico del puerto, som går fra San Sebastian-tårnet like ved, tar deg raskt inn til mer sentrale strøk, eller opp til utsiktspunktet og endestasjonen ved det ærverdige Hotel Miramar.

Ellers er hotellene i sentrum kjent for sine mange flotte takterrasser. Her finner du både restauranter, barer og bassengområder. Mest kjent er kanskje eksklusive Grand Hotel Central.

Er du på jakt etter gode matopplevelser, blir du heller ikke skuffet i Barcelona. Her kan du gå fra sted til sted og utforske tapas, eller nyte nasjonalretten paella slik den skal smake. Sørg for all del å smake på de mange gode serranoskinkene området byr på. Det finnes også meget gode biffrestauranter, og mye god sjømat å få – spesielt i havneområdet.

Reisen blir fort kort.

Sørg for at du har et med mange fordeler! Gebyrfri Visa er det perfekte reisekortet.

Klikk her for å lese mer

For den som vil se seg litt rundt

Er du verken glad i storby eller å ligge i solsteika på stranda? Det finnes en rekke andre muligheter i området rundt Barcelona.

Det å få med seg en hjemmekamp på legendariske Camp Nou er for mange en selvfølge. Hjemmearenaen til Messi og resten av Barcelona rommer rett under 100 000 tilskuere, og både stadion og det tilhørende museet kan også besøkes når det ikke spilles kamp.

Spektakulære naturopplevelser

Hva med å leie en bil og dra på utflukt? Mindre enn én times kjøring fra Barcelona finner man fjellområdet Montserrat. Ved siden av sine spektakulære skulpturelle former, er Montserrat et yndet område for både fjellklatrere og turgåere. Den høyeste toppen, Sant Jeroni, er 1 236 meter høy, og en fin destinasjon for turglade. Dessuten er Cavall Bernat, med sine 1 111 meter, populær blant klatrere.

En times kjøring syd for Barcelona, og omtrent like langt fra Montserrat, ligger feriebyen Salou. Her finner du alt fra herlige badestrender, restauranter og hoteller, via bade- og fornøyelsesparker, til borger og kirker. Annethvert år går Concurs de Castells av stabelen i byen på «Gullkysten».

Der kjemper ulike lag om å lage det høyeste menneskelige tårnet. Det er ikke uvanlig at den som får «gleden» av å være helt på toppen av tårnet rager ni etasjer over bakken – kun beskyttet av en ridehjelm eller lignende.

Salou er dessuten vertskap for Rally Catalunya. Rallyet er en del av verdensmesterskapet WRC, der Andreas Mikkelsen og Mads Østberg er kjente norske profiler.

Ferie og Fritid

Derfor bør du betale leiebilen med kredittkort


Priseksempel Gebyrfri Visa: Eff.rente 23,4 %, kr 15 000 o/12 mnd. Kostnad kr 1 780. Totalt kr 16 780.