Santander

Ferie og Fritid

Campingplasser du må se i Norge

Vakker natur, spennende opplevelser, ro og fred eller spreke dager. Campinglivet har mye å by på. Her får du tips til ti steder rundt i Norge som du ikke vil gå glipp av.

Publisert:

Tekst:
Anne Wennberg
Foto:
VisitNorway

Vårt langstrakte land er et aldri så lite eldorado når det gjelder flotte campingplasser. Mange av disse plassene er omkranset av slående vakker natur, og flere ligger nær byer med andre opplevelser som kunst, kultur og god mat.

Vi har plukket ut ti campingplasser du bør oppleve – enten du er campingturist eller bare på gjennomreise og trenger et sted å sove natten gjennom.

Trond har campingvogn som fastligger.

Ferie og Fritid

– Det blir mer som en hytte enn en campingvogn

Variert og sentralt på Sør- og østlandet

Bogstad Camping er et utmerket utgangspunkt for Oslo-ferien. I nærområdet finner du badevann, golfbane, Holmenkollbakken og uendelige turmuligheter i Nordmarka hele året. Turen fra campingplassen og ned til Oslo sentrum, med alt hovedstaden har å by på, tar du raskt og enkelt med buss eller T-bane.

Beverøya hytteutleie og camping ligger i Bø i Telemark og har egen sandstrand langs Bø-elva. Ikke langt unna ligger Bø Sommarland og Nordsjø Kabelpark. Eller hva med klatring, slusecruise på Telemarkskanalen eller elvepadling? Om vinteren er Lifjell et flott skiområde.

camping-etikette-familie

Ferie og Fritid

Kan du din campingplass-etikette?

Hallingdal Feriepark er en stor campingplass som ligger i Ål, rett ved elva, og ikke langt fra fjellet med fantastiske tur- ski- og sykkelmuligheter. Her er det et stort aktivitetstilbud, året rundt – både i ferieparken og i nærområdene. I Bjørneparken i Flå kan du oppleve ville, norske dyr i sitt naturlige element.

Moysanden familiecamping er en campingplass vel verd et sommerbesøk. Den ligger ut mot havet, mellom Grimstad og Fevik, med en flott sandstrand som bærer det samme navnet som plassen. I den idylliske sørlandsbyen Grimstad kan du oppsøke kafé- og kulturliv, eller ta en rusletur på brygga.

Fra Bogstad camping er det kort vei ned til hovedstadens rike tilbud. Hva med en kaffe på en fortausrestaurant langs Karl Johans gate en varm sommerdag? Foto: Didrick Stenersen / VisitOSLO

Kulturelle opplevelser på Vestlandet

Brusand Camping på Jæren byr på mye om du trives ved havet. Her er det mulig å gå tur på den fantastiske sandstranden, bade, surfe eller bli med på havfiske. Det er også lakseelver rett i nærheten. I Hå gamle prestegård kan du oppleve både kunst og lokal kulturhistorie.

Lone Camping er Bergens største campingplass, som ligger ved idylliske Haukelandvannet. Plassen tilbyr en rekke friluftsaktiviteter som kanopadling og biljardgolf. Bergen by ligger snaut to mil unna, og der bør det ikke være vanskelig for noen å finne på noe å gjøre.

Gloppen Camping på Sandane i Nordfjord, har blant annet badestrand og oppvarmet basseng ute. Ikke langt unna kan du rafte, ri på fjordhest eller beundre den imponerende Eidsfossen. Nordfjord folkemuseum og en rekke kulturminner er også i nærheten.

Bergen byr på velkjente byggverk, flotte turmuligheter og kulturelle berikelser. Foto: Martin Håndlykken / Visitnorway.com

Vill og vakker natur i Midt- og Nord-Norge

Dovreskogen Camping ved foten av Rondane nasjonalpark byr på sterke naturinntrykk og fantastiske turmuligheter. Her er det rom for både ro og et aktivt friluftsliv. Gudbrandsdalslågen renner forbi, og på fjellet kan man oppleve både moskus og villrein.

Pluscamp Namsos ligger ved Namsen og selger fiskekort til en av Norges aller beste lakseelver. Det er også mulig å kjøre ut på øyene, sykle dresin på Namsosbanen, eller ta en bytur. Der ligger både Rock City og en av Europas største fjellhaller, badeanlegget Oasen.

Hammerstad Camping i Lofoten ligger midt i vill og vakker natur ved fiskerike Austnesfjorden. Midnattssol, rolige omgivelser, fiske og flott turterreng er stikkord her. Får du lyst på noe annet, er Henningsvær en perle med blant annet svært gode spisesteder.

Ferie og Fritid

– Jeg er bare så utrolig stolt av denne vogna!