Santander

Ferie og Fritid

Fikk oppfylt guttedrømmen – og litt til!

Ole Kristiansen (34) fra Mosjøen har lenge drømt om å tilfeldig treffe en United-spiller på en flyplass. Takket være Manchester United Visa fikk han langt mer enn det!

Publisert: Oppdatert:

Foto:
Privat

Ole Kristiansen er andre generasjon United-supporter, og har fulgt de røde djevlene så lenge han kan huske.

– Faren min er ihuga United-supporter, og jeg er oppvokst med tippekamper der pappa satt og kauka. Så jeg er på en måte født inn i dette, forteller Ole. Dermed var det ikke til å unngå at Ole og hans fire brødre ble fans – rikt utstyrt med både plakater, skjerf, drakter og alt av effekter de kunne få tak i.

– Det kunne ikke bli noe annet lag, fastslår Ole, som til daglig jobber som energimontør i Helgeland Kraft AS. Bare én gang tidligere har han vært på fotballreise, da Manchester United slo byrivalene Manchester City 4-2 i 2015.

– Jeg tenkte at det var umulig å toppe den opplevelsen. Så feil kan man ta!

Ferie og Fritid

Spark i gang Old Trafford-turen med Manchester United Visa

Som medlem av supporterklubben oppdaget nemlig Ole at Santander hadde en konkurranse, der man kunne vinne en drømmedag i Manchester sammen med en venn. Men da den gledelige telefonen kom en stund senere, hadde nordlendingen for lengst glemt konkurransen. Overraskelsen – og gleden – var dermed desto større.

– En sånn tur må man oppleve med andre som virkelig brenner for det samme, så jeg tok med en god kollega som også er United-supporter, sier Ole, og understreker at det virkelig ble en tur for minnebøkene.

– Da hørte jeg plutselig noen som sa «hello». Da jeg så opp, var det Bastian Schweinsteiger!

Tett mellom høydepunktene

Programmet startet allerede morgenen etter ankomst, da det var duket for tur til lagets fasjonable treningsanlegg på Carrington. På et konferanserom ventet helter som Albert Morgan og Andy Cole – som fortalte historier, og svarte på spørsmål.

Ikke bare fikk Ole og reisefølget følge med da spillerne trente – de fikk komme ned og hilse på også!

– Vi måtte gå ned en trapp, og der, ved inngangen, stod alle spillerne og så på oss da vi kom. Jeg ble helt starstruck, og stirret først bare i gulvet. Da hørte jeg plutselig noen som sa «hello», og da jeg så opp, var det Bastian Schweinsteiger! Det var veldig spesielt. Absolutt alle var hyggelige og folkelige, forteller han.

Ole og Andy Cole. Foto: Privat

– Treningssenteret er hellig grunn, både for spillerne og klubben, og det er ikke så mange i verden som slipper inn der, sier Ole og forteller at The Aon Training Complex var en spesiell erfaring i seg selv. Han sier også at de fikk se på nært hold hvor store kjendiser spillerne faktisk er:

– Paparazziene stod klare på utsiden. Å være proff i England er stort!

Ferie og Fritid

En opplevelse for livet på drømmenes teater

Senere fulgte omvisning på Old Trafford med mat og drikke, samt et besøk i Megastore for å handle nye spillertrøyer og andre nødvendigheter. Det ble med andre ord mange opplevelser selv før kampen hadde begynt!

Match Day!

Neste formiddag var de inviterte gjestene på plass på Old Trafford. Santanders inviterte gjester var nemlig VIP-er, og skulle tilbringe dagen med topp service og utsikt til kampen fra den berømte Warwick-suiten.

Her er det dress og penskjorte som gjelder. – Det er faktisk ikke tillatt å møte opp i spillertrøye og skjerf, opplyser Ole.

Så fort følget var på plass i suiten kom den ene legenden etter den andre inn i rommet; Bryan Robson, Gary Pallister, Lee Martin og Lou Macari, for å nevne noen.

Det er stas å møte gamle helter før kampen. Foto: Privat

– De behandlet oss som om vi kjente dem, det var med på å gjøre denne opplevelsen til et virkelig høydepunkt. Der var det også matservering og fri bar. Det var som å komme til himmelen!

Som kjent endte kampen 1-1. Juan Mata scoret for United omtrent halvveis ut i andre omgang, og Arsenal utlignet først etter 89 minutter.

– Å møte spillerne var den aller største opplevelsen. Det er sånt jeg har drømt om siden jeg var liten gutt.

– Det var selvfølgelig surt da Olivier Giroud headet inn det målet helt på tampen. Men etter mitt syn kjørte United over Arsenal gjennom nesten hele kampen. Før denne kampen hadde de ikke spilt så godt på en stund, så det var en positiv kamp, forklarer Ole. Han passet også på få å skaffe noen autografer i løpet av turen.

– Jeg hadde med en spillertrøye som jeg fikk signert av Paul Pogba, noen av de andre stjernene i tillegg til legendene vi satt med. Den har jeg gitt til den ene broren min, som sitter i rullestol etter en ulykke. Han er like stor fan som meg, utdyper han.

Ingen over – ingen ved siden

Som ung hadde Ole først Eric Cantona og senere Ole Gunnar Solskjær som sine største forbilder. I dag er Zlatan Ibrahimovic favoritten.

– Å møte spillerne var den aller største opplevelsen. Det er sånt jeg har drømt om siden jeg var liten gutt. Tenkt at jeg kanskje kunne se en av dem på en flyplass. Så stod vi der sammen med hele laget, det var helt sykt å se hvordan de har det på trening, hvordan de kastet snøball og tullet med hverandre. Det var rett og slett en utrolig opplevelse!

Og da Ole Kristiansen trodde de hadde nådd klimaks, kom det plutselig et nytt høydepunkt inn fra sidelinja, nesten bokstavelig talt:
– Etter kampen ble vi sittende igjen i Warwick-suiten helt til de stengte, før vi dro av gårde i en maxitaxi. Da så vi plutselig Sir Bobby Charlton – en av de aller største legendene gjennom tidene – i bilen ved siden av! Taxisjåføren var med på notene og stanset bilen. Så vi løp ut og kakket på ruta – og tror du ikke han åpnet døra, ble med på bilder og skrev autografer? Det ble virkelig prikken over i-en den dagen!

Vil du få mulighet til å oppleve det samme som Ole og kompisen hans? Bli med i trekningen om din drømmedag i Manchester, og skaff deg United-kortet du også!

Vil du få muligheten til å oppleve det samme?

Alle som har Manchester United Visa er automatisk med i trekningen!

Les mer og søk om kortet her

Priseksempel Manchester United Visa: Eff.rente 26,9 %, 15 000, – o/12 mnd. Totalt 17 026,20