Santander

Ferie og Fritid

Fotballfest i hele Norge: 3v3 betyr flere mål og mer moro!

Når alt gjøres litt mindre, blir det mer gøy! «Kjærlighet til fotball starter i det små» sier vi og inviterer til fotballfest i hele Norge.

Publisert:

Tekst:
Andreas Handeland
Foto:
Kind

3v3-ligaen: I fjor startet Santander et langsiktig samarbeid med Norges Fotball Forbund.

Frem til nå har hovedfokuset vært rettet på esport og aldersbestemte landslag, men denne våren er det en helt annen duell som gjelder:

Pasningen går nemlig til våre aller yngste fotballspillere, til fotball-trøyer i størrelse 116-134 og svette leggskinn som rekker til kneskålen.

Telenor Arena 30. mars: Velkommen til ekte hverdagsverdi

– Vi gleder oss til å skape magiske øyeblikk sammen med familier, klubber og lokalsamfunn i hele Norge. Det viltre engasjementet hos unge jenter og gutter som spiller treerfotball er ekte hverdagsverdi, sier markeds- og sponsorsjef Anna Berndtsson i Santander.

Berndtsson ønsker velkommen til Heming og Telenor Arena 30. mars. Der vil 3v3-generalen Finn Ove Søfting sørge for fotballglede for store og små.

– Etter en lang vinter i trange gymsaler og på kalde kunstgressbaner, ønsker vi jenter og gutter i alderen 6-10 år velkommen til fotballfest og underholdning innendørs i varmen, sier Søfting. Han lover at dette er bare starten.

Santander har kjøpt inn 70 baner som vil bli brukt i forbindelse med turneringene rundt i hele landet. Noen av banene vil også bli plassert hos de ulike kretsene, slik at de kan brukes til treninger.

Hva er 3v3?

Enkelt forklart betyr 3v3 at det spilles på små baner avgrenset med banevegger, med små mål og uten keeper. Alle lagene spiller minimum fem kamper, og hver kamp varer i sju minutter. Kampene avvikles i løpet av tre-fire timer.

De to siste årene har treerfotball blitt testet ut for 6- og 7-åringer i ni fotballkretser. Tilbakemeldingene har vært veldig gode, og fra 2019 gjør NFF 3v3 obligatorisk for de yngste spillerne i hele Norge.

Barna scorer flere mål – og det gir mer fotballglede!

Finn Ove Søfting

— Prosjektansvarlig Santander 3v3-ligaen

– 3v3 er en spilleform som passer de minste perfekt. De har faktisk opp mot 400 prosent mer ballkontakt enn i femmerkampene som de spilte før, forklarer Finn Ove Søfting, som er mannen bak 3v3-fotballen og prosjektansvarlig for Santander 3v3-ligaen.

Dette vil Santander være med på.

– Santander 3v3-turneringen vil være en kvalitetssikret kamparena for de minste. Vi er så spente på hvordan dette blir tatt i mot, sier Anna Berndtsson i Santander.

15 turneringer i år. 50 neste år?

Turneringene gjennom 2019 arrangeres i samarbeid med forskjellige klubber rundt om i Norge. Både Santander og NFF mener dette bare er starten. Målet er nemlig å inkludere enda flere klubber i 2020 og 2021.

– Jeg har sett hvilken fotballglede som kommer til uttrykk i treerfotballen, så jeg er ikke i mål før vi har 40-50 turneringer i året, sier Søfting.

3v3-ligaen 2019

Her er årets turneringer

Dato KlubbPåmelding
30. marsHemingTil påmelding
27. aprilTertnesTil påmelding
4. maiAstorTil påmelding
11. maiOppegårdTil påmelding
25. maiDrammen BKTil påmelding
8. juniNittedal ILTil påmelding
15. juniHeddal IL 
31. augustBirkenes ILTil påmelding
7. septemberStore BerganTil påmelding
14. septemberSarpsborg 
21. septemberGulset 
12. oktoberRaufossTil påmelding
9.-10. novemberHaslumTil påmelding
16.-17. novemberHaslum