Santander

Ferie og Fritid

– Gir oss muligheten til å oppleve de fine tingene sammen

De lidenskapelige bobileierne Ingeborg og Bjørn setter pris på å kunne utforske verden med full fleksibilitet, samtidig som de sover i sin egen seng.

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Andreas Handeland
Foto:
Peter Hjertholm

For Bjørn Ingvaldsen og Ingeborg Dirdal handler bobil om frihet og lidenskap. Ikke bare har deres 2008-modell Wingamm Oasi 610 snart rullet 100.000 kilometer på kryss og tvers over hele Europa – de driver også en godt besøkt bobilblogg der de deler opplevelser, oppskrifter og smarte tips.

Frihet til å gjøre det vi vil

– Noe av det flotteste med å ha bobil er friheten til å kunne dra hvor som helst. Vil du til en storby gjør du det – eller du kan dra ut i mer landlige omgivelser hvis du heller har lyst til det, sier Ingeborg.

Ikke minst er denne fleksibiliteten grei å kunne benytte seg av de gangene værgudene bestemmer seg for ikke å spille på lag.

– Du kan gjøre akkurat som det passer deg. Skulle det begynne å regne, er det jo bare å reise til et helt annet sted der været er bedre, fortsetter hun.

Ferie og Fritid

– Jeg er bare så utrolig stolt av denne vogna!

Lærer seg å utnytte plassen

– Mange har jo fordommer og tror det er veldig liten plass i en bobil. Det stemmer jo til en viss grad, så man må innrette seg etter den plassen man har, sier Bjørn.

– Ja, vi er nødt til å pakke smart. Et eksempel er disse sjampanjeglassene som henger oppunder her, legger Ingeborg til, samtidig som hun gladelig viser oss noen av sine smarte triks.

For Bjørn handler bobil om mer enn fleksibilitet. Han setter stor pris på å kunne ha med seg deler av «hjemmet»sitt ut på reise.

Ferie og Fritid

Dette må du tenke på før du velger bobil

– Fordelene med bobil er jo at man legger seg og står opp i sin egen seng, har sitt eget bad og også sitt eget kjøkken. Man trenger kun gå ut av døra, så har man en hel verden å ta av, for så å gå inn igjen når man ønsker det. Da er du tilbake i ditt eget «hjem» og ting er å finne på sin vante plass. Ergo kan du ha med privatlivet på tur og samtidig utforske nye steder hver eneste dag, forteller han.

Og nye steder er de godt vant med. Deres 10 år gamle Wingamm har i skrivende stund vært innom hele 24 europeiske land.

Bjørn Ingvaldsen og Ingeborg Dirdal kjører Europa rundt med sin bobil. De driver også en populær bobilblogg der de deler erfaringene sine med leserne. Foto: Peter Hjertholm

Styrer ofte unna de typiske turiststedene

– Vi reiser ofte på andre steder enn de typiske plassene folk flest kjenner til. Det har ført til at vi har utrolig mange flotte minner å se tilbake på. I fjor husker jeg eksempelvis at vi var på grensen mellom Frankrike og Spania, ved Biscayabukten. Der satt vi og så utover havet, snakket om livet og kjærligheten, og løste verdensproblemer, sier Ingeborg.

Og det er nettopp det å skape felles minner som er kjernen i bobil-lidenskapen de to deler.

– Det er ikke nødvendigvis slik at vi får noe wow-følelse bare fordi et sted vi besøker er flott. Poenget er å oppleve noe sammen med en man er glad i. Det er utrolig viktig for oss begge, avslutter hun.

Ferie og Fritid

Slik finansierer du en bobil


Priseksempel Caravan-lån: 3,85% nom./5,39% eff. Egenkapital 35% Lånebeløp 150.000,- o/5 år. Etableringsgebyr kr 2.000,- Totalkostnad kr 171.048,-