Santander

Reiseglede

Campingplasser du må se i Sverige og Danmark

Vi nordmenn elsker å feriere på campingplasser i våre to naboland, Sverige og Danmark. Ikke minst kan de begge være naturlige stopp på veien videre nedover i Europa.

Publisert:

Tekst:
Anne Wennberg
Foto:
Østdansk Turisme/Visit Denmark

Frihet kan være åpne landskap og medbrakt husrom. Det ukompliserte livet på flotte campingplasser har sine klare fordeler.

Våre naboland Sverige og Danmark har natur der åpent hav og vakre sandstrender er en viktig del av opplevelsen. Enten du har campingplasser der som endestopp, eller du er på gjennomreise, finnes det en rekke kulturelle innslag og attraksjoner du og familien kan oppleve.

Her er et knippe campingplasser du bør se og oppleve i Sverige og Danmark.

Idylliske Smögen er et av stedene du lett kan besøke i nærheten av Ramsvik Camping. Foto: Sebastian Lineros/ Visit Sweden

Vakker natur og kultur i Sverige

Gustavsvik Camping – Örebro ligger ved innsjøen Hjälmaren. Vakre Örebro Slott er byens midtpunkt, og der kan du oppleve både spøkelser og teater. I tillegg er det golfbaner i nærheten. Campingplassen med en rekke tilbud, er nabo til opplevelsesbadet Lost City.

Kneippbyn – Gotland ligger på Sveriges største øy. Den luksuriøse campingplassen ligger ved havet tre kilometer sør for middelalderbyen Visby. Nærmeste nabo er Pippis Villa Villekulla. På Gotland kan du blant annet bade, klatre, dykke, padle og utforske Lummelundagrotten.

Ferie og Fritid

Campingplasser du må se i Norge

Kustkamp Gamleby i idylliske Småland ligger ved Østersjøen og kan tilby mye i tillegg til badeliv i en lun lagune, og vakker natur. Astrid Lindgrens Värld, trollparken Garpens Vänner og Idyllen Sollidens gård er ikke langt unna. Selve Gamleby er også verd et besøk.

Ramsvik er en campingplass på Sveriges vestkyst, i nærheten av både Smögen og Hunnebostrand. Her er det sjølivet som trekker, med alt fra krabbefiske og fuglekikking til bading og båtliv. En utflukt til dyreparken Nordens Ark kan anbefales.

Karesuando Camping & Rekreation ligger i Lappland, og er Sveriges nordligste campingplass. Her er det villmark, midnattssol, flotte turmuligheter, og tilbud om både bærplukking og fiske. Eller hva med et badstubad etterfulgt av en frisk tur uti grenseelva mot Finland?

Danmark kan friste med mange flotte campingplasser der det er kort vei til det aller meste. Foto: Niclas Jessen/ VisitDenmark

Flotte strender og opplevelser i Danmark

Jambo Feriepark på vestkysten av Nord-Jylland, med de flotteste strender, ligger bare et par kilometer fra Fårup sommerland, en fornøyelsespark ved skogkanten. I lille Danmark er det jo ikke langt til noe, så både Skagen i nord og Ålborg ved Limfjorden er innenfor rekkevidde.

Hvidbjerg Strand Resort på Jylland, ved Vadehavet, som UNESCO i 2014 utpekte som bevaringsverdig verdensnaturarv. Området er vel verd en annerledes tur. Resorten er et fint sted å skjemme bort hele familien med blant annet spa, ridning, lekeland og golf.

Ferie og Fritid

– Jeg er bare så utrolig stolt av denne vogna!

Dronningmølle Strandcamping på Sjælland, nord for Helsingør. I tillegg til strandliv har dette området mange kjente kulturattraksjoner du bør få med deg: kunstmuseet Louisiana, M/S Museet for Søfart og mange flere. Gå heller ikke glipp av Hamlet-slottet Kronborg!

Hedebo Strand Camping på Jyllands østkyst, rett ved den lille byen Sæby der også manga båtgjester ferierer om sommeren.  Strandliv er en sikker vinner, og det er kort vei til Skagen og Frederikshavn med sine mange attraksjoner, blant annet Danmarks eneste palmestrand.

Kragenæs Marina Lystcamp på Lolland, ikke langt fra den fantastiske dyreparken Knuthenborg Safaripark. Lystcampen ligger ved Smålandshavet, med mulighet for båtturer til småøyer i nærheten og fine sykkelturer. Skulpturparken Dodekalitten er vel verd et besøk.

Ferie og Fritid

Du kan kjøre bobil med vanlig førerkort – så lenge du passer på vekta