Santander

Ferie og Fritid

– Sjøegenskapene var avgjørende for RIB-valget

RIB-eier Marius Andressen nyter gjerne stillheten på sjøen, men er glad i fart og spenning når sjansen byr seg.

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Andreas Handeland
Foto:
Peter Hjertholm

Marius Andressen (46) og familien bor i hovedstaden, men har hytte på Kråkerøy utenfor Fredrikstad. Denne gangen møter vi imidlertid ham, sønnen og RIB-en på hjemlige trakter.

Falt for sjøegenskapene

– Når vi har båten «hjemme» på vannet her i Oslo, er vi mye ute på øyer og holmer i Bunnefjorden. Men det å bare ligge og drive med strømmen fungerer kjempefint det også. Da bader og hopper vi fra båten, sier Andressen – før han kaster seg ut i en baklengs salto fra pongtongen i baugen.

– Sjøegenskapene er en av de viktigste grunnene til at valget falt på en RIB. Den er herlig å kjøre, og ordentlig stabil på sjøen. Jeg har hatt en god del andre båttyper også, men må si at RIB-en byr på en helt annen kjøreopplevelse, forteller Andressen.

Ferie og Fritid

– Jeg gleder meg som en unge!

– Er nok litt over snittet entusiastisk

Han beskriver seg selv som en litt over snittet entusiastisk båteier. Selv om familien som regel drar sammen på sjøen og ut på lengre turer, liker han godt å nyte båtlivets gleder alene også.

– Noen ganger drar jeg alene ut på fjorden, og bare nyter stillheten etter en hektisk hverdag. Sånt gir meg ro i sjela, sier Andressen.

En RIB kan også være synonymt med fart og spenning. Den spreke trebarnsfaren lar seg ikke be to ganger dersom vær- og vindforhold tillater det. Fartsressursene er det heller lite å utsette på; hans Brig 780 har en 300-hesters Yamaha-motor på hekken, og gjør hele 50 knop.

– Flatt hav, god musikk på stereoanlegget og det å bare cruise innover Oslofjorden i 37-38 knop – gjerne i solnedgang – er bare helt fantastisk, avslutter Marius Andressen.

Båtlån

Ferie og Fritid

Båtlån: Slik finansierer du en stor båt

Se også:
Båteierne om hverandre: Hva kjennetegner en RIB-eier?