Santander

Ferie og Fritid

– Jeg er bare så utrolig stolt av denne vogna!

Med en god dose pågangsmot har kreative Vivi (47) skapt en fargerik og unik retrovogn. Den kjører hun etter godværet med.

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Andreas Handeland
Foto:
Peter Hjertholm

47 år gamle Vivi Reierstad har praktisk talt fått livet med campingvogn inn med morsmelken. Foreldrene hennes har hatt vogn helt siden hun ble født, så herlige barndomsminner med camping-essens er det derfor alt annet enn mangel på.

Ferie og Fritid

Slik gjør du deg klar for campingsesongen

– Jeg husker så godt at bilen vår var fullstappet med hund, papegøye og tre barn i baksetet, med campingvogna på slep bak. Da vi skulle reise av gårde spurte pappa stadig om vi skulle dra til venstre eller til høyre, uten å ha noen større plan enn det. Vi endte som regel opp med å kjøre i den retningen der været var best, sier Vivi med et nostalgisk smil om munnen.

– Var ikke i tvil når denne dukket opp

Med all campingen i oppveksten ble det etter hvert ganske naturlig for Vivi å gå til innkjøp av egen vogn. Hun ville ha en praktisk veteranvogn hun kunne gjøre til sin egen, med fargene og stilen som følger med en tidsepoke hun er så glad i – nemlig 50- og 60-tallet.

– Jeg hadde fulgt med på markedsplasser på nettet en god stund, og plutselig så fant jeg den perfekte vogna! Den hadde de rette grunnfargene med rødt og lyseblått. Som om ikke det var nok, hadde den røde seter på den ene siden, og hvite på den andre. Den måtte jeg ha, forteller Vivi entusiastisk.

Ferie og Fritid

Slik sikrer du deg mot ran og innbrudd i bobilen

Men det var ikke alt som bare var fryd og gammen etter handelen. Vogna var fuktskadet og både kjøleskapet og blussene ødelagt. Dessuten var det lite skapplass på kjøkkenet, så den nybakte eieren måtte ta grep.

– Etter at fuktskadene ble utbedret bestemte jeg meg for å oppgradere kjøkkenet. Jeg søkte da etter brukt kjøkken på nettet, men endte opp med å få en vogn som var 15 år nyere helt gratis! Den hadde samme planløsning som min vogn, så både kjøkkenbenk, overskap, kjøleskap, bluss, sentralvarme og diverse andre ting ble flyttet over. Jeg malte så kjøkkenet med bengalakk og fikk det akkurat slik jeg ville ha det, sier hun stolt.

Både eksteriøret og interiøret er inspirert fra 50- og 60-tallet, og står perfekt i stil til eieren Vivi Reierstad (47). Foto: Peter Hjertholm

Gylden årgang og full historikk

At den karismatiske eieren er opptatt av stilen fra 50- og 60-tallet er ikke vanskelig å se. Her er alt gjennomført. Eksteriørfargen, interiørdetaljene og tilbehøret til Solifer-vogna passer eierens sommerlige kjole som hånd i hanske. Som om ikke det var nok, er både vogn og eier av samme årgang.

– Da jeg kjøpte vogna fikk jeg med papirer fra forrige eier som viser hvem som har eid vogna tidligere. Jeg har faktisk full historikk helt tilbake fra den var ny i 1971 – noe jeg synes er veldig moro, forteller Vivi.

For henne er den 47 år gamle Soliferen langt mer enn en materialistisk gjenstand.

– Dette er for meg snakk om «passion» og følelser. Jeg er så utrolig stolt av denne vogna, og viser den gjerne frem til folk som har lyst til å ta en titt, sier Vivi.

Ferie og Fritid

Bobil eller campingvogn – hva passer for deg?

Skulle gjerne hatt en matchende bil

–  Retrovogna er et blikkfang når jeg kommer kjørende. Ideelt sett skulle jeg jo hatt en gammel bil som hadde stått mer i stil til den, men siden jeg ikke er noe særlig til å «skru», har jeg en litt nyere bil som krever litt mindre vedlikehold, innrømmer Vivi.

Hun er på veien med vogna så ofte sjansen byr seg. To uker hver gang det er sommerferie er fast prosedyre. I tillegg blir det 2-3 helgeturer hver sesong.

– Lengden på sesongen med denne vogna er veldig væravhengig. Jeg planlegger å kjøre nedover i Sverige og over til Danmark i sommer. Men er det dårlig vær, snur vi og kjører etter finværet, akkurat som faren min ville gjort, avslutter Vivi Reierstad.

Ferie og Fritid

Slik får du lån til campingvogn


Priseksempel caravanlån: 3,95% nom./5,49% eff. Egenkapital 35% Lånebeløp 150.000,- o/5 år. Etableringsgebyr kr 2.000,- Totalkostnad kr 171.462,-