Santander

Ferie og Fritid

– Roen man får av å kjøre snekke er fantastisk!

Den karismatiske snekkeeieren mener den velkjente motorlyden er som å kjenne pulsen på livet.

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Andreas Handeland
Foto:
Peter Hjertholm

– Det fascinerende med en snekke, er at det ikke trenger å gå så fort. Og den sparer meg for hyppige turer til marinaen.

Ordene kommer fra Kjetil Maridal fra Asker. Det var alt annet enn opplagt at 49-åringen, som opprinnelig er fra Eidsvoll, skulle bli båteier.

– Jeg kjøpte et hus i Asker, og fikk en båtplass på kjøpet. Da var det bare å gjøre båteier av seg, sier han med et glimt i øyet.

– Som pulsen på livet

– Det herlige med å ha båtplass i nærheten av der vi bor, er at vi kan dra rett ut på sjøen når været er bra – uten at det krever for mye planlegging. Da kjører vi rolig rundt, tar livet med ro og bader litt. Noen ganger koser vi oss også med reker ombord, fortsetter Maridal.

Ferie og Fritid

– Elsker å ikke ha det travelt

I tillegg til at båten fungerer perfekt som en avslappende og drivstoffgjerrig turkamerat på sjøen, er Maridal også begeistret for den karakteristiske «tøff-tøff»-lyden den 12 hestekrefter sterke Farymann dieselmotoren byr på.

Det å komme seg ut på sjøen, og høre den deilige, dunkende lyden fra den énsylindrede snekkemotoren, er omtrent som å kjenne pulsen på livet, smiler han.

Eneste som stoppet gråten

Kjetils eldste datter hadde kolikk som liten – en tilstand som gjør at barnet som rammes ofte gråter ustoppelig i flere timer hver dag. Og i likhet med andre foreldre som har kolikkbarn, slet de med å få datteren til å slutte å gråte.

båt-skjærgård

Ferie og Fritid

Kjøpe bruktbåt? Her er din sjekkliste

– Da vi slet med å få stoppet gråten, var det én ting som gjaldt: Å sette henne midt i båten, og tøffe rundt på sjøen i timevis. Da ble det musestille, og hun sovnet alltid, forteller Maridal.

Familien bruker snekka mellom 70 og 100 timer hver sesong, stort sett til turer i Indre Oslofjord. Trebarnsfaren har gledet seg stort til årets båtsesong, og forteller at rolige ettermiddagsturer i den snart 40 år gamle båten er favoritten.

– Den gode roen man får av å kjøre snekke er fantastisk, avslutter Kjetil Maridal.

Se også:
Båteierne om hverandre: Hva kjennetegner en snekke-eier?