Historien om Mahia

Barn kan være noe av det mest inspirerende som finnes – særlig når de bestemmer seg for å bryte barrierer slik som Mahia gjorde!

Beviset på at FootballCan

Syv år gamle Mahia hadde ett mål i livet: Å spille fotball.

Selv om mange i hjembyen Montevideo i Uruguray mente at fotball kun var for gutter, tok aldri Mahia et nei for et nei. Hun brukte timesvis på å trene både med og uten ball – fordi hun skulle bli best.

Hun endret reglene og fikk bli med på guttelaget. I dag er hun kaptein og en inspirasjon for alle som tror på like muligheter i idretten.

Vinn tur til kvinnenes VM i Frankrike

Vi søker etter deg som har en datter eller sønn mellom 10 og 19 år, og som ønsker å oppleve kvinnenes fotball-VM. Dere kan bli de heldige som får reise til Frankrike i 3 dager for å se semifinalene i kvinnenes fotball-VM, 2-4. juli 2019.

Under oppholdet vil dere også få muligheten til å treffe Visa-ambassadør, og landslagsspiller, Caroline Graham Hansen. Hun vil by på gode tips og innsikt i hvordan det er å spille på det norske landslaget!

Fotball-VM for kvinner er en arena hvor vi håper å skape nysgjerrighet til å selv bli en rollemodell for kommende fotballspillere. Og hvem vet – kanskje vi ser Norge i en av semifinalene?

Premien er en semifinale-pakke for 2 personer til en verdi av ca 20.000 kroner. Dere får se begge semifinalene som spilles på erverdige Parc Olympique Lyonnais, med en kapasitet på 59.000 tilskuere.

 

Bli med i konkurransen

Om konkurransen

Mahia Macias fikk internasjonal oppmerksomhet da hun scoret det avgjørende målet for guttelaget til Nacional mot erkerivalen Peñarol – på overtid og med kapteinsbindet på armen. Veien dit var lang for den unge jenta, men hun sto på sitt og brøt barrierer i klubben som ikke har noe eget jentelag.

Til tross for den unge alderen, har Mahia allerede store drømmer om hvor hun vil med fotballen – og hennes største idol er landskvinnen Yamila Badell som spiller for Club Deportivo Tacón i Madrid.

Et rørende møte

I begynnelsen av mars reiste Mahia sammen med broren og foreldrene til Madrid for å møte sitt store idol. Der fikk hun både bli med laget på trening og se dem spille kamp. Og det er tydelig at innsikten i profflivet ga mersmak for den lille stjernen.

– Jeg kommer til å fortsette å trene mye, for én dag vil jeg bli som henne, sa Mahia etter møtet.

For å hedre både Mahia og andre sterke, unge jenter vil vi trekke ut en forelder og et barn mellom 10 og 19 år som får muligheten til å se semifinalen i fotball-VM for kvinner som går av stabelen i Lyon 7. juli.

 

Bli med i konkurransen