Historien om Mahia

Barn kan være noe av det mest inspirerende som finnes – særlig når de bestemmer seg for å bryte barrierer slik som Mahia gjorde!

Beviset på at FootballCan

Syv år gamle Mahia hadde ett mål i livet: Å spille fotball.

Selv om mange i hjembyen Montevideo i Uruguray mente at fotball kun var for gutter, tok aldri Mahia et nei for et nei. Hun brukte timesvis på å trene både med og uten ball – fordi hun skulle bli best.

Hun endret reglene og fikk bli med på guttelaget. I dag er hun kaptein og en inspirasjon for alle som tror på like muligheter i idretten.

Vinn tur til kvinnenes VM i Frankrike

Vi søker etter deg som har en datter eller sønn mellom 10 og 19 år, og som ønsker å oppleve kvinnenes fotball-VM. Dere kan bli de heldige som får reise til Frankrike i 3 dager for å se semifinalene i kvinnenes fotball-VM, 2-4. juli 2019.

Under oppholdet vil dere også få muligheten til å treffe Visa-ambassadør, og landslagsspiller, Caroline Graham Hansen. Hun vil by på gode tips og innsikt i hvordan det er å spille på det norske landslaget!

Fotball-VM for kvinner er en arena hvor vi håper å skape nysgjerrighet til å selv bli en rollemodell for kommende fotballspillere. Og hvem vet – kanskje vi ser Norge i en av semifinalene?

Premien er en semifinale-pakke for 2 personer til en verdi av ca 20.000 kroner. Dere får se begge semifinalene som spilles på erverdige Parc Olympique Lyonnais, med en kapasitet på 59.000 tilskuere.

 

Konkurransen er nå avsluttet.

 

Les om konkurransen

Om konkurransen

Mahia Macias fikk internasjonal oppmerksomhet da hun scoret det avgjørende målet for guttelaget til Nacional mot erkerivalen Peñarol – på overtid og med kapteinsbindet på armen. Veien dit var lang for den unge jenta, men hun sto på sitt og brøt barrierer i klubben som ikke har noe eget jentelag.

Til tross for den unge alderen, har Mahia allerede store drømmer om hvor hun vil med fotballen – og hennes største idol er landskvinnen Yamila Badell som spiller for Club Deportivo Tacón i Madrid.

Et rørende møte

I begynnelsen av mars reiste Mahia sammen med broren og foreldrene til Madrid for å møte sitt store idol. Der fikk hun både bli med laget på trening og se dem spille kamp. Og det er tydelig at innsikten i profflivet ga mersmak for den lille stjernen.

– Jeg kommer til å fortsette å trene mye, for én dag vil jeg bli som henne, sa Mahia etter møtet.

For å hedre både Mahia og andre sterke, unge jenter vil vi trekke ut en forelder og et barn mellom 10 og 19 år som får muligheten til å se semifinalen i fotball-VM for kvinner som går av stabelen i Lyon 7. juli.

 

Les om konkurransen