Historien om Mahia

Barn kan være noe av det mest inspirerende som finnes – særlig når de bestemmer seg for å bryte barrierer slik som Mahia gjorde!

Beviset på at FootballCan

Syv år gamle Mahia hadde ett mål i livet: Å spille fotball.

Selv om mange i hjembyen Montevideo i Uruguray mente at fotball kun var for gutter, tok aldri Mahia et nei for et nei. Hun brukte timesvis på å trene både med og uten ball – fordi hun skulle bli best.

Hun endret reglene og fikk bli med på guttelaget. I dag er hun kaptein og en inspirasjon for alle som tror på like muligheter i idretten.

Mahia Macias fikk internasjonal oppmerksomhet da hun scoret det avgjørende målet for guttelaget til Nacional mot erkerivalen Peñarol – på overtid og med kapteinsbindet på armen. Veien dit var lang for den unge jenta, men hun sto på sitt og brøt barrierer i klubben som ikke har noe eget jentelag.

Til tross for den unge alderen, har Mahia allerede store drømmer om hvor hun vil med fotballen – og hennes største idol er landskvinnen Yamila Badell som spiller for Club Deportivo Tacón i Madrid.

Et rørende møte

I begynnelsen av mars reiste Mahia sammen med broren og foreldrene til Madrid for å møte sitt store idol. Der fikk hun både bli med laget på trening og se dem spille kamp. Og det er tydelig at innsikten i profflivet ga mersmak for den lille stjernen.

– Jeg kommer til å fortsette å trene mye, for én dag vil jeg bli som henne, sa Mahia etter møtet.

Hedre Mahia

For å hedre både Mahia og andre fantastiske unge og sterke jenter trakk Santander sommeren 2019 ut en forelder og et barn som fikk mulighten til å reise til VM i fotball for kvinner i Frankrike for å se semifinalen i Lyon 7. juli. 2019

Turen var en tre dagers tur og vinnerne av konkurransen ble Annine og Kristne Dahl som hadde en svært god opplevelse. 

 

Les om turen og opplevelsen

Annie Dahl og datter på kamp.jpg