– Ga henne en sterkere tro på at det er mulig å nå langt

Annie Dahl meldte på seg og datteren i Santanders «Football Can»-konkurranse. Resultatet ble en inspirerende tur til kvinnenes fotball-VM i Frankrike.

Annie Dahl og datter på kamp.jpg

Da Santander og VISA tidligere i år gikk sammen om å lage en konkurranse hvor hovedpremien var en tur til kvinnenes VM i Frankrike, bestemte Annie Dahl for å melde på seg og datteren.

– Vanligvis pleier jeg ikke å melde meg på i sånne konkurranser, men da jeg så denne konkurransen på Facebook tenkte jeg «Dette gjør jeg!», forteller hun.

Annies mellomste datter, Kristine, er 13 i dag, men har spilt fotball siden hun gikk i førsteklasse. Derfor tenkte moren at en tur til Lyon for å se det norske kvinnelandslaget kjempe om siere ville vært en perfekt tur for de to for å få litt tid alene.

I tillegg ville Annie motivere datteren og vise at det er mulig å nå langt i fotballen – også som jente.

Kristine er blant de heldige i Norge, for hun har et hardtsatsende fotballag i nærområdet i form av klubben Amasone. For mens mer lokale klubber ofte sliter med å stille jentelag etter en viss alder, samler Amasone fotballinteresserte jenter og kvinner fra flere ulike klubber slik at de kan satse videre når de begynner på ungdomsskolen.

Omvisning og fullsatt stadion

Den tre dager lange turen startet 2. juli, og mor og datter hadde fått billetter til begge de to semifinalene samt omvisning på stadion og møte med VISA-ambassadør Nadia Nadim som spiller for Paris Saint-Germain og det danske landslaget.

Allerede den første kvelden var det klart for det første oppgjøret mellom England og USA, og selv om Norge dessverre ble slått ut av England i kvartfinalen gjorde en nesten fullsatt Parc Olympique-Lyon med over 50 000 tilskuere inntrykk på de to – og kanskje særlig på Karoline.

Kristine og Mascot.jpg

– Hun er jo i en alder hvor interessen fort kan dabbe litt av, og derfor var det ekstra kult å se at det er mulig å fylle en stadion når det er damer som spiller. Det ga definitivt en motivasjonsboost, sier Annie.

Dagen etter fikk de mulighet til å se seg litt om i byen før de ble vist rundt på stadion og fikk se gressmatta fra en vinkel som vanligvis er forbeholdt spillere og trenere.

– Det var jo stas å få omvisning på stadion og møte Nadia. Fotballinteressen har jo vært stor hos oss begge hele veien, men det ga jo Kristine en større tro på at det er mulig å nå langt selv om jentefotball ikke er like synlig og blir satset like mye på som på herresiden, sier hun.

Med både fotball, sightseeing og eksklusive opplevelser som ikke er mulig å kjøpe for penger, er det liten tvil om at turen var en suksess for Annie og Kristine.

– Det var en veldig fin tur for oss begge – og alle vi møtte var fantastiske. De kunne ikke gjort mer for at vi skulle ha det bra. Det er en opplevelse vi kommer til å huske lenge, avslutter hun.

 

Les mer om "FootballCan"