Phishing-kampanje rettet mot Santander-kunder

Enkelte av våre kunder opplever for tiden å motta e-poster fra svindlere som utgir seg å være fra Santander. Vær oppmerksom hvis mistenksomme e-poster skulle havne i din innboks. Santander kommuniserer kun fra en @santanderconsumer.no og @dialogue.santanderconsumer.no adresse.

Du som kunde vil alltid få informasjon om dine kredittkort og andre produkter via nettbanken. Vi minner om at vi i Santander heller aldri vil be deg om å oppgi koder og passord via e-post eller telefon. Er du i det minste tvil om henvendelsen er mulig svindelforsøk, vennligst ta kontakt med oss på phishing@santanderconsumer.no.

 

Nye produkter for sparing 

Sparing skal være enkelt. Derfor lanserer vi våre nye spareprodukter med fast rente for deg som tenker langsiktig. Få rente opptil 5,00% med Høyrentekonto 12!

 Les mer om sparing

Forsikringer

Mange har spørsmål rundt sine forsikringer i disse dager. På våre sider om forsikring finner man god informasjon om dekning og hvordan man melder inn skade. 

Gå til forsikringssider

Har du oppdatert din kundeinformasjon?

Vi i Santander kontakter deg som kunde der vi ber om oppdatert personlig informasjon. Vi gjør dette i arbeidet mot hvitvasking og økonomisk kriminalitet. 

Oppgi informasjon

Pass opp for svindel!

Dessverre hender det at aktører med uærlige hensikter utgir seg for å være Santander. Ha disse punktene i bakhodet, så reduserer du mulighetene for å bli utsatt for svindelforsøk.

Beskytt deg mot svindel

Samarbeid

Santander er opptatt av å være tilstede der det skjer, opptatt av å bidra til felleskapet og opptatt av å hjelpe de som trenger hjelp.