Båtlån

Finansier båtdrømmen med et båtlån fra oss. Vi tilbyr lån til både nye og brukte båter.

Hva er et båtlån? 

Mange av oss drømmer om å tilbringe solrike sommerdager på vannet, men ettersom båter langt fra er billige i dagens marked, er det ofte nødvendig med finansiering av båtkjøpet. Her kan et båtlån være til hjelp. 

Et båtlån er et lån med sikkerhet som du kan ta når du skal kjøpe båt. Dette betyr i praksis at vi tar pant i båten din og bruker båten som sikkerhet for lånet. 

Hos Santander tilbyr vi båtlån til både ny og brukt båt som enten kan kjøpes fra en båtforhandler eller av en privatperson. Vi krever bare at båten må registreres i Skipsregisteret eller Småbåtregisteret.


Her kan du få mer informasjon om hva du bør huske på ved kjøp av båt fra privatperson, eller kjøp av båt hos forhandler.

Råd og tips til ditt neste båtkjøp

Slik kjøper du båt
Kundefordeler
Forsikring av lånet

Slik søker du om lån til båt

Med et båtlån fra Santander Consumer Bank kan du enkelt få oppfylt båtdrømmen. Vi har gjort det lett for deg å både søke om lån og kjøpe båt. Slik søker du på båtlån, trinn for trinn: 

  • Bruk lånekalkulatoren og fyll ut søknad om båtlån

Start med å velge om båten du vil låne til er under 7 meter eller over 7 meter. Tast inn prisen på båten, egenkapital og ønsket nedbetalingstid. Deretter fyller du ut resten av skjemaet. 

  • Lån opp til 65 prosent

Vi kontrollerer informasjonen som er oppgitt i søknaden og gjør en kredittsjekk. Hos Santander Consumer Bank tilbyr vi båtlån på opp til 65 prosent av prisen på båten.

  • Signer avtalen

Etter du har fått søknaden på båtlån innvilget, er neste skritt å signere avtalen. Når du har signert avtalen, vil du motta pengene på din konto innen kort tid. 


Du kan søke om båtlån helt uforpliktende hos oss. Bruk vår enkle  lånekalkulator til båt for å få et estimat på hva lånet vil koste deg. Vil du kjøpe båt og lurer på hvilke utgifter du får? Les mer om hva det koster å ha båt her.

Pris og betingelser for båtlån

Her finner du vilkår og pris for båtlån.

Krav om egenkapital til båtlån

For å få lån til båt, kreves det at du stiller med en egenkapital på 35 prosent. Det betyr at hvis du kjøper en båt til kr 200 000, må du på forhånd ha spart kr 70 000 til egenkapital. Fordelen med å ta et lån med egenkapital er at du ofte får en bedre rente. Med båten som sikkerhet for lånet, kan vi tilby en bedre rente enn dersom du tar et lån uten sikkerhet. 

Har du ikke mulighet for å disponere egenkapital? Hvis du vil låne til båt uten egenkapital, kan en løsning være å ta opp et lån uten sikkerhet. Med et privatlån slipper du å stille med egenkapital og vi tar ikke pant i båten. Til gjengjeld er renten vesentlig dyrere på et privatlån enn den er på et båtlån.

Her kan du finne ut mer om hvordan du kan finansiere en stor båt eller en liten båt.

Låneforsikring gir deg ekstra trygghet

Har du tegnet Santander SAFE Låneforsikring? Finn mer informasjon om forsikringen og meld skade direkte på nett.

Hva er forskjellen på en båt over 7 meter og en båt under 7 meter?

Når du skal søke lån til båt, får du spørsmål om båten du vil låne til, har en lengde på over eller under 7 meter. For å få lån med pant i båten, må den være registrert i et register. 

Grunnen til at vi spør om båten er over eller under 7 meter lang, er at 7 meter er grensen for når en båt skal registreres i Skipsregisteret. Det vil si at båter med en lengde på 7 meter eller mer, må være registrert i Skipsregisteret. Mindre båter som er under 7 meter, registreres i Småbåtregisteret.

Lån til båter som registreres i Skipsregisteret har typisk en lavere rente enn båter som er registrert i Småbåtregisteret.


Hvis du skal kjøpe båt for første gang, finner du en liste med det du skal huske på her.

Rente på båtlån

Der er flere faktorer og forhold du bør sette deg inn i før du tar et båtlån. Å låne penger er en viktig avgjørelse, og derfor er det vesentlig at du vet betydningen av ulike begrep og uttrykk når du vil ta opp lån. 

Hos Santander Consumer Bank mener vi at du kan ta bedre valg når du har god og tilstrekkelig informasjon. Blant annet er det viktig å vite forskjellen på nominell rente og effektiv rente: 

  • Nominell rente er rentesatsen på lånet før gebyrer
  • Effektiv rente er den nominelle renten pluss gebyrer og andre kostnader

Vær også klar over at renten på båtlån kan variere fra bank til bank. Derfor er det en god idé å bruke en lånekalkulator for å danne seg et overblikk over hvilke renter du kan få tilbud om.


Renten du får tilbudt, vil avhenge av økonomien din og hvor mye du låner. En god tommelfingerregel er at jo mer penger du låner, desto lavere rente. Du kan få mer informasjon om renter, og se hva renter betyr for ditt lån her.

Illustration av en röd pratbubbla med ett frågetecken i

Ofte stilte spørsmål ved kjøp og salg av kjøretøy

Kan jeg kjøpe av privatperson?

Ja, vi tilbyr finansiering til kjøp hos våre samarbeidene forhandlere og av privatpersoner.

Kan et lånebevis gjøres om til et lån?

Et lånebevis er en uforpliktende bekreftelse fra Santander som forteller deg hvor mye du kan låne. Et lånebevis kan gjøres om til et lån innen 1 måned. Ta kontakt med oss på telefon 210 83 100.

Kan jeg kjøpe bil av samboer/ektefelle?

Nei, vi får ikke gyldig pant i bilen ved kjøp av noen som er bosatt på samme adresse.

Kan jeg finansiere et objekt jeg allerede eier?

Nei, det kan du dessverre ikke. Man kan kun ta lån med pant i objektet en gang per eier. 

Tilbyr dere lån på firma?

Ja, vi tilbyr næringslån. Ta kontakt på telefon 210 83 880 for tilbud.

Tilbyr dere leasing?

Ja, både til privatpersoner og på firma. Ta kontakt på telefon 210 83 880 for tilbud.