Bedriftslån og leasing til bedrifter

Som næringskunde hos Santander kan du velge mellom bedriftslån eller leasing som finansieringsform.

Få bedriftslån fra Santander Consumer Bank

De fleste bedrifter har fra tid til annen behov for kapital til å finansiere nye eiendeler, produksjonsanlegg, varebiler med mer. 

Hos Santander tilbyr vi produkter og tjenester til din bedrift, som forenkler din hverdag. Vi synes det er viktig at du får et lån som passer bedriften sine planer, og setter oss godt inn i din bedrifts behov og økonomi for å gi deg de beste rådene rundt finansiering. Enten det er langsiktige investeringer eller en ny varebil kan du hos oss finne et bedriftslån som passer til dine behov

Kan jeg søke om næringslån?

Hos Santander kan alle bedrifter søke om finansiering til sin bilpark  -  Å søke om finansiering gjør du enkelt gjennom en av våre partnerforhandlere. 

Vi gjør det enkelt med bedriftslån til bil

Hos Santander Consumer Bank tilbyr vi bilfinansiering til din bedrift med våre bedriftslån. Våre løsninger gjør det enkelt for deg som bedrift å få de firmabilene du trenger. 

Spør din bilforhandler om et tilbud fra Santander, enten det er i form av lån eller leasing. Ved våre bedriftslån kreves det at man kan stille sikkerhet til lånet.

Bør man lease eller låne til firmabilen?

Begge finansieringsformer har sine fordeler og ulemper – og akkurat hva du bør velge, er ikke nødvendigvis åpenbart. Derfor har vi forsøkt å oppsummere noe av det du bør tenke på i vår artikkel.

Leasing av biler for bedrifter

Vi tilbyr våre leasingprodukter med varierende betaling, da dette avhenger av den enkelte bedriftskundes kredittverdighet, som vurderes for hver enkelt søker.

Kommersiell leasing er et godt og mye brukt produkt, da det ikke er bundet mye penger i bilen – penger som i stedet kan brukes til andre formål i bedriften.

Ønsker du ny firmabil kan Santander Consumer Bank hjelpe deg gjennom hele prosessen. Som bedriftskunde kan du alltid be din forhandler om tilbud på både kjøpekontrakt og leasing.

Seks punkter du må være klar over når du leaser bil.

Å lease bil er nesten som å eie bil, men det er viktig å kjenne til forskjellen.

Bør du lease din nye firmabil?

Om du skal eie eller lease din neste bil avhenger i stor grad av hvor lenge du vil ha bilen og hvor mye du planlegger å bruke bilen til daglig.

Kommersiell leasing er et godt alternativ for deg som ønsker en ny bil som du planlegger å kjøre mellom 15 000 og 25 000 kilometer i året. Ønsker du i tillegg å bytte ut bilen med jevne mellomrom, så kan leasing fremfor billån være den rette finansieringen for bilen for deg. Hos Santander Consumer Bank tilbyr vi både leasing og billån til bedrifter.

Bruker du bedriftsleasing som finansiering for din neste firmabil, vil du ofte ha et veldig presist bilde av dine månedlige utgifter til bilen. Eier du bilen kan du i større grad risikere uventede utgifter.

Når du leaser eier du ikke bilen, men du har full bruksrett over den. Du er også ansvarlig for bilen, og du skal stå for vedlikeholdet gjennom hele leieperioden. Etter endt leieavtale skal bilen være i god stand.

Når du inngår en leasingavtale, er det visse krav du må oppfylle. Kravene varierer, men du må kunne dokumentere at du kan betale den faste månedlige ytelsen. Husk derfor å lese kravene til din leasingavtale nøye. Det kan være spesielle forhold du må være oppmerksom på – for eksempel hvis du ønsker å ta med deg leasingbilen til utlandet.

I tillegg må bilen også være godkjent før du kan lease den, men dette er typisk ikke noe problem.

Hvordan beregne den månedlige leiebetalingen?

Den månedlige leiebetalingen er viktig å undersøke om du ønsker å benytte deg av næringsleasing. Den månedlige betalingen avhenger først og fremst av nyverdien på bilen. Det betyr at for eksempel en Porsche er dyrere å lease enn en Ford.

Leasingtjenesten påvirkes også av andre faktorer som betaling, kjøremønster, eier- og vektavgift samt restverdien på leasingbilen ved utløpet av leasingavtalen:

Betalingen – også kalt førstegangsbetalingen – er typisk 10 % av bilens kjøpesum, men dette kan variere. Det er verdt å merke seg at betalingen ikke er et depositum, så du får ikke pengene tilbake når du overleverer leasingbilen.

Du avtaler antall kilometer i forbindelse med utforming av leasingavtalen – ofte er dette mellom 15 000–25 000 kilometer i året. Jo høyere antall kilometer, jo høyere vil også den månedlige betalingen være.

Eier- og vektavgiften bestemmes av staten og varierer avhengig av alder, energieffektivitet og vekt på bilen. Restverdien er forventet verdi av den leide eiendelen ved utløpet av leieavtalen.

Hva er fordelene med kommersiell leasing?

Det er mange fordeler med å lease din neste firmabil, men fremfor alt kan du få mer luft i økonomien med en leasingavtale. Næringsleasing via bedriftslån er for både offentlige og private virksomheter, og uavhengig av om selskapet trenger en enkelt firmabil eller en hel flåte med firmabiler.

Velger du å lease slipper du å binde opp kontanter i firmaets firmabiler. Det viktigste er at du finner den rette leasingløsningen som passer deg, slik at du får mest mulig ut av avtalen din.

Her er noen av fordelene med kommersiell leasing:

  • En fast, månedlig leiebetaling.
  • Ingen ekstra kostnader ved valg av operasjonell leasing.
  • Fradrag på både leasingtjenesten og mva.
  • Full bruksrett over firmabilen.

Hos Santander Consumer Bank tilbyr vi også privatleasing til våre kunder. Hvis du er interessert i å kommersiell lease din nye bil med Santander Consumer Bank, kan du ta kontakt med oss.