Billån

Skal du kjøpe bil? Med billån fra Santander kan du finansiere bilen du ønsker deg. Prøv vår billånskalkulator og søk om billån eller lånebevis i dag.

Hvordan finansiere et billkjøp? 

Store, men nødvendige utgifter som å kjøpe ny bil, krever ofte finansiering av noe slag. Ikke alle kan eller vil betale hele beløpet på en gang, og derfor kan et billån være med på å realise ønsket og behovet for en ny bil.

Vi tilbyr billån med opp til 10 års nedbetalingstid. Gjennom vår billånskalkulator kan du få en oversikt over hvordan et lån kan se ut for deg, basert på egenkapital, nedbetalingstid og pris på bilen.  

Se hvordan du kan få billån hos oss.

Råd og tips til ditt neste bilkjøp

Slik kjøper du bil
Kundefordeler
Slik får du billån

Er billån noe for deg? 

Lån til bil er en fin måte å finansiere din nye bil på. Bilfinansiering kan skje på forskjellige måter - både gjennom billån eller via leasing av bilen. 

 • Et billån fra Santander er for deg som har funnet en bil som selges av en privatperson eller forhandler. Vi gir lån til både nye og brukte biler.  
 • Vi tilbyr billån uten egenkapital, hvis du vil finansiere hele kjøpesummen på bilen. 
 • Ønsker du leasing, må du ta en prat med din bilforhandler om de tilbyr dette. Leasing er en fin måte å disponere bilen på, uten at du selv eier den. 

Du skal imidlertid vite at pengene du låner med billånet er øremerket til bil. Det betyr at du kun kan bruke pengene til å kjøpe din nye bil. Det spiller imidlertid ingen rolle om du velger å kjøpe en ny eller brukt bil. Ønsker du å kjøpe andre kjøretøy enn bil, kan vi anbefale deg å se på våre fritidslån.

Når du tar opp et billån, tas det også typisk pant i bilen. Det betyr at dersom du slutter å betale tilbake lånet ditt, kan vi faktisk kreve bilen. Men siden vi har pant i bilen kan vi som regel også tilby deg et billigere billån. Derfor blir lånet gunstig for både deg og oss.

Hvis du kjøper en bil fra en forhandler er det vanlig at bilforhandleren vil kunne tilby deg finansiering av bilkjøpet gjennom en av sine partnere, ofte Santander. Vi samarbeider nemlig med autoriserte bilforhandlere i hele Norge og tilbyder billån som er skreddersydd til deg. En bilforhandler vil også kunne gi deg tilbud på leasing av bilen du ønsker deg.

Priser og betingelser for billån

Her finner du vilkår og betingelser for billån, kaskofritt billån og veteranbillån.

Slik tar du opp et billån

Med billån fra Santander kan du få finansiering uansett om du finner bilen hos en privatperson eller hos en forhandler.

Søknadsprosessen på billån hos Santander fungerer slik:

 • Kjøper søker lån

Kjøperen av bil finner ønsket bil fra en forhandler eller privatperson og søker om billån. Tips, har man litt penger selv vil man trenge et litt mindre lån og man får ofte en bedre rente. Dette vil gjøre billånet billigere for deg som lånekunde.

 • Vi innhenter dokumenter 

Som bank innhenter vi dokumenter og gjør en kredittsjekk, så vi kan tilby deg et lånetilbud.

 • Du mottar lånetilbud

Oppfyller du våre kriterier vil du motta et tilbud om lån som du kan velge å takke ja til.

Tips, med et lånebevis fra oss har du uforpliktende bekreftelse fra Santander Consumer Bank som forteller deg hvor mye du kan låne til bil.

 • Lånedokumenter 

Kjøper mottar en e-post med en lenke til låneavtalen som skal signeres. Samtidig kontakter vi selgeren, som må verifisere seg selv og salget.

 • Lån overføres

Når alt er på plass, overføres lånebeløpet til selgeren. Kjøper er ansvarlig for å overføre eventuelt egenkapital. 

Les mer om hvordan billån fungerer her.

Låneforsikring gir deg ekstra trygghet

Har du tegnet Santander SAFE Låneforsikring? Finn mer informasjon om forsikringen og meld skade direkte på nett.

Hvorfor velge et billån hos oss?

Det er mange grunner til å velge Santander når du skal ut og finne et billån. Med oss ​​i hånden er du trygg på at du har den nødvendige økonomien og alt går etter boken, så du trenger ikke bekymre deg for noe. Vi sikrer handelen mellom privatpersoner fra start til slutt, så du kan nyte den nye bilen din.

Med bilfinansiering gjennom Santander har du derfor god grunn til å føle deg trygg på kjøpet og inngåelsen av en avtale. Vår mangeårige erfaring i bransjen har gjort det mulig for oss å gi deg råd på best mulig måte.

Vi hjelper deg blant annet med:

 • Å bestemme den rettmessige eieren av bilen
 • Å sjekke gjeld i bilen og kansellere eventuelle pant
 • Å sikre alle overføringer og finansielle transaksjoner

Hos Santander bryr vi oss mye om at du skal føle deg trygg gjennom hele prosessen, og derfor er vi alltid klare til å svare på dine spørsmål hvis du skulle ha noen. 

Illustration av en gul liten bil.

Er min søknad om billån bindende?

Nei, søknaden din om billån hos oss er ikke bindende. Når du sender søknaden din til oss og den er godkjent, vil du motta et lånetilbud. Det er først når du har signert lånedokumentet at det er bindende. Etter at du har signert, har du også 14 dagers angrerett.

Du kan derfor sende en uforpliktende søknad for å se hvilket lån vi kan tilby deg. Hvis det sendte tilbudet ikke oppfyller dine forventninger, kan du velge å ikke akseptere det.

Vi har valgt å gjøre det på denne måten fordi vi mener at det gir deg de beste forutsetningene for å ta den riktige avgjørelsen for deg selv når du skal ut og skaffe deg ny bil. 

Hva bør du tenke over før du velger et billån?

Før du tar opp et billån er det lurt at du har tenkt litt rundt dine ønsker og behov, slik at du lettere kan finne det beste billånet som passer deg. Du har flere alternativer – inkludert med og uten egenkapital.

 

Billån uten egenkapital er et alternativ for deg som trenger bil umiddelbart, men som ikke har penger til egenkapital. Du låner dermed hele prisen på bilen, noe som også typisk betyr at renten din blir litt høyere enn om du hadde betalingen klar. Under utdyper vi hvordan billån fungerer med og uten egenkapital. 

Billån uten egenkapital

Et billån uten egenkapital betyr at du kan låne penger som tilsvarer prisen på bilen. Det betyr at du faktisk kan få drømmebilen uten å måtte ha pengene på forhånd. Din nye bil er dermed ferdig finansiert via ditt billån.

 

Er du interessert i et billån uten egenkapital? Da skal det nevnes at om du kjøper ny eller brukt bil kan ha en innvirkning på lånets betingelser. Det er ofte lettere å få bilen finansiert dersom den er helt ny – eldre biler krever typisk egenkapital. Det er imidlertid også mulig å få billån uten egenkapital på bruktbil.

 

Billån med egenkapital

Et billån med egenkapital betyr at du betaler en viss sum av bilen selv. Det er ikke et krav hos oss å søke om billån, men betaler du over 20 prosent selv kan du få en mer attraktiv rente på ditt nye billån.

 

Du kan si at billån med egenkapital er en ekstra sikkerhet for oss som bank, når du skal låne penger. Derfor kan vi tilby en lavere rente til deg. Du kan prøve lånekalkulatoren vår her på siden og se hvordan egenkapitalen kan ha innvirkning på den totale kostnaden av lånet. 

 

Hvor mye koster det å låne penger til et billån?

Prisen din for billånet avhenger først og fremst av hvor mye penger du ønsker å låne, samt hvor mye bilen du ønsker å kjøpe koster. I tillegg avhenger prisen din også av etableringskostnadene og renten du kan få billånet til.

 

Velger du å finansiere bilen din via billån, er du også typisk garantert et fordelaktig lån til en fordelaktig rente. Dette er fordi bilen stilles som sikkerhet for lånet ditt.

 

Når du velger lån, må du i tillegg til renten også se på etableringskostnadene. En lav fastrente er selvsagt attraktivt, men det kan også lønne seg å se på lånets totale kostnad, som til syvende og sist viser hva billånet vil koste deg.

 

Den endelige prisen på billånet ditt avhenger av hvor mye du ønsker å låne, forskuddsbetalingen og løpetiden på lånet. På denne siden kan du bruke vår lånekalkulator slik at du kan se hvor mye du kan låne. 

 

Hos Santander er vårt ønske at du skal føle deg trygg gjennom hele låneprosessen, og derfor er vi alltid klare til å svare på dine spørsmål, dersom du skulle ha noen. Du kan alltid kontakte vår kundeservice via telefon, eller bruke vårt kontaktskjema, hvor vi etterfølgende vil ta kontakt med deg. 

Illustration av en röd pratbubbla med ett frågetecken i

Ofte stilte spørsmål ved kjøp og salg av kjøretøy

Kan jeg kjøpe av privatperson?

Ja, vi tilbyr finansiering til kjøp hos våre samarbeidene forhandlere og av privatpersoner.

Kan et lånebevis gjøres om til et lån?

Et lånebevis er en uforpliktende bekreftelse fra Santander som forteller deg hvor mye du kan låne. Et lånebevis kan gjøres om til et lån innen 1 måned. Ta kontakt med oss på telefon 210 83 100.

Kan jeg kjøpe bil av samboer/ektefelle?

Nei, vi får ikke gyldig pant i bilen ved kjøp av noen som er bosatt på samme adresse.

Kan jeg finansiere et objekt jeg allerede eier?

Nei, det kan du dessverre ikke. Man kan kun ta lån med pant i objektet en gang per eier. 

Tilbyr dere lån på firma?

Ja, vi tilbyr næringslån. Ta kontakt på telefon 210 83 880 for tilbud.

Tilbyr dere leasing?

Ja, både til privatpersoner og på firma. Ta kontakt på telefon 210 83 880 for tilbud.

Jeg bytter inn bilen min, men får ikke dekket hele restlånet. Kan jeg få det beløpet inkludert i det nye lånet?

Nei, det er dessverre ikke mulig. Vi tar pant/sikkerhet i prisen på ny bil, og kan ikke inkludere gammel gjeld. Differansen mellom innbyttepris og restgjeld må enten betales inn på egenhånd, eller du kan søke «Blancolån» hos kundeservice i banken du har det eksisterende lånet.