Forbrukslån

Forbrukslån fra 30 000 til 400 000 kroner med inntil 5 års nedbetalingstid eller 15 år ved refinansiering. 

Check mark

Uforutsette kostnader

Hjelp til uforutsette kostnader

Check mark

Lån uten sikkerhet

Du trenger ikke belåne bolig eller andre eiendeler

Check mark

Lån til det du ønsker

Lånet utbetales til deg, og kan brukes slik du selv ønsker

Hva er forbrukslån?

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet fra 30 000 kroner til 400 000 kroner. Det vil si at lånet ikke er sikret opp mot noen av dine eiendeler som et hus eller en bil. Mangelen på sikkerhet gjør at renten på et forbrukslån er høyere enn på et tradisjonelt hus- eller billån. 

Dette lånet er et godt alternativ når det dukker opp store, uforutsette kostnader som du ikke har mulighet til å betale med en gang.

Nedbetalingstid

For nye lån kan du velge nedbetalingstid på 1 til 5 år, du kan alltid velge å betale ned hele eller deler av lånet før tiden, uten ekstra kostnader. Husk at jo kortere nedbetalingstid du velger, jo mindre vil du totalt sett betale i renter og gebyrer.

Nedbetalingsplanen du får når du søker viser hva lånet totalt sett vil koste deg med avdrag, rentekostnader og gebyrer, og også hva månedsbeløpet vil være. Da har du full oversikt og forutsigbarhet gjennom låneperioden.

Ved full refinansiering av eksisterende lån, vil løpetid avhenge av totalkostnaden på det lånet/lånene du ønsker å refinansiere.

Hvem kan søke om forbrukslån?

  • Du som har fylt 23 år
  • Du som er bosatt i Norge
  • Du som har en fast årsinntekt på 200 000 kroner eller mer
  • Du som ikke har inkassosaker eller betalingsanmerkninger

Hvor mye kan jeg låne?

Hos oss kan du søke om forbrukslån mellom kr 30 000 og kr 400 000. Hvor mye du kan låne kan vi først svare på etter at vi har behandlet lånesøknaden din. Vi gjennomfører en individuell vurdering for hver søknad vi får og baserer vurderingen på dine økonomiske forhold, lånestørrelsen og eventuelle tidligere lån.

 

Når du skal  søke om et lån kan du bruke forbrukslånkalkulatoren til å teste ut ulike alternativer for lånebeløp og nedbetalingstid, slik at du finner det lånet som passer din økonomi best.

For å avgjøre hvor stort forbrukslån du kan få, må vi vurdere din evne til å kunne betjene gjelden. Din betjeningsevne beregnes ved å se på din, og eventuelt din husholdnings totale inntekt, kostnader, formue og gjeld. Denne beregningen er viktig for å sikre at du ikke ender opp med et forbrukslån som din økonomi ikke kan bære. Dette er en av grunnene til at søknadsskjemaet inneholder mange spørsmål som må svares på. 

Noen ganger viser vurderingen at vi ikke kan innvilge lån slik det ble søkt om. Vi kan da i noen tilfeller tilby lån, men da ofte med et lavere beløp enn søkt. 

Du kan øke sannsynligheten for å få lånet innvilget ved å være to som søker. Ved å ha en medsøker på lånet, for eksempel et familiemedlem, øker du sjansen for å få låne det beløpet du trenger, men også for å få en bedre rente. Medlånetaker er solidarisk ansvarlig med hovedsøker for å betjene lånet. Bli klokere på hva en medlåntaker innebærer.

Slik søker du om forbrukslån

Du kan søke om forbrukslån på Santander sine nettsider, og du kan helt uforpliktende fylle ut søknaden. Slik går du frem.

Fyll ut søknaden om forbrukslån 

Start med å taste inn ønsket lånebeløp og nedbetalingstid i lånekalkulatoren og trykk på knappen "neste". Deretter fyller du ut resten av skjemaet og identifiserer deg med bankID. 

Kontroll og lånetilbud

Vi kontrollerer informasjonen som er oppgitt i søknaden og gjør en kredittsjekk. 

Signer avtalen

Etter at du har fått søknaden innvilget er neste skritt å signere avtalen. Når du har signert avtalen vil du motta pengene på konto innen kort tid. 

Les mer om hvordan et forbrukslån fungerer her.

Hva er lån uten sikkerhet? 

Et lån uten sikkerhet kalles noen ganger for et privatlån eller et forbrukslån, og er et lån som du som privatperson kan ta uten å stille sikkerhet i egne eiendeler. 

Dette er altså annerledes enn et boliglån, hvor boligen i seg selv utgjør en sikkerhet for lånet.

Banken låner ut pengene uten sikkerhet, men det betyr ikke at vi låner ut penger til hvem som helst. Ved hver lånesøknad foretar vi en grundig kredittsjekk, slik at vi og du som kunde føler deg trygg på at du vil kunne betale tilbake lånet. Les mer om ansvarlig bruk av forbrukslån her.

Slik takler du gjeldsproblemene

Inne i et økonomisk mønster det er vanskelig å bryte? Her er noen råd som kan hjelpe deg på veien til å få oversikten.

Rente på forbrukslån

Forbrukslånsrente kan variere stort, og derfor er det en god idé å bruke en lånekalkulator for å danne seg et overblikk over hvilke renter du kan få tilbud om. 

Renten du får tilbudt vil avhenge av økonomien din, og hvor mye du låner. Du kan se våres priser og betingelser for forbrukslån her.

Å låne penger er en viktig avgjørelse. Derfor er det vesentlig at du vet betydningen av ulike begrep og uttrykk når du vil ta opp lån. Hos Santander Consumer Bank mener vi at du kan ta bedre valg når du har god og tilstrekkelig informasjon. Blant annet er det viktig å vite forskjellen på nominell rente og effektiv rente: 

  • Nominell rente, ofte forkortet til nom. rente, er rentesatsen på lånet før gebyrer.
  • Effektiv rente, ofte forkortet til eff. rente, er den nominelle renten i tillegg til gebyrer og andre kostnader.

Få mer informasjon om renter, og se hva renter betyr for lånet her.

Santander SAFE Låneforsikring

Låneforsikringen Santander SAFE gjør at du slipper å tenke på lånet ditt hvis noe uforutsett skulle skje.

Når passer det med forbrukslån?

Har du et prosjekt du ønsker å realisere? Er beløpet i største laget for kredittkortet? Av og til dukker det opp uforutsette utgifter, eller et kortsiktig behov for penger. Da kan et forbrukslån hjelpe på din økonomiske situasjon.

Du kan for eksempel bruke forbrukslån på:

Les mer om når forbrukslån kan være en god løsning her.