Lån 300 000

Realiser ditt drømmeprosjekt med opptil 300 000 kr fra Santander.

Fordeler med et forbrukslån

Et forbrukslån, eller lån uten sikkerhet, er et lån som kan brukes til det du selv ønsker. Ved innvilgelse av et slikt lån vil banken ikke sette pant i en gjenstand av verdi, som med huslån eller billån. Dermed har ikke banken noe med hva pengene brukes til, og man står fritt til å finansiere ulike prosjekt og kjøp som man selv ønsker. Dette gjør at forbrukslån er et veldig fleksibelt alternativ dersom man trenger en større sum med midler som man ikke har mulighet til å spare opp raskt, men man har økonomi til å betale faste, månedlige avdrag.

Forbrukslån vs. kredittkort

Et forbrukslån fungerer på mange måter som et kredittkort, da du får tilgang til kreditt som kan brukes fritt til det du ønsker og senere må betales tilbake. Selv om et kredittkort kan være et alternativ for mindre, uforutsette kostnader, vil det dog ikke gi samme fleksibilitet som et forbrukslån. Dette er fordi forbrukslån ofte gis opptil summer på flere hundre tusen kroner, mens et kredittkort gjerne har en grense på 25 000 kroner eller lignende. Samtidig gir et forbrukslån ofte en klarere og rimeligere nedbetalingsplan, med faste månedlige avdrag.

Et forbrukslån er et godt alternativ dersom du trenger en større lånesum som et engangstilfelle. Men det kan også være greit å ha et kredittkort tilgjengelig for mindre, uforutsette innkjøp. Med kredittkort har du kreditten tilgjengelig til når du trenger den, og betaler ikke renter før du eventuelt har brukt kortet.

Er det mulig å låne 300 000 kroner?

Dersom du trenger 300 000 kroner eller mer for å finansiere et prosjekt, vil et forbrukslån ofte være en god løsning. Dette er fordi du da vil få hele beløpet på en gang, med en klar nedbetalingsplan.

 

Her hos Santander Consumer Bank tilbyr vi privatlån fra 30 000 kroner til 400 000 kroner. Dermed er det fullt mulig å låne opptil eller rundt 300 000 kroner, dersom du blir godkjent for det etter din lånesøknad. 

 

Et forbrukslån baseres på din personlige økonomi og andre kriterier basert på nettopp deg som låntaker. Det er derfor teknisk mulig å låne 300 000 kroner, men om du vil få innvilget et lån på dette beløpet avhenger av kriterier som blant annet din årslønn og tidligere kreditthistorie. Dette sjekkes for å se om du kan betjene lånets løpende kostnader ved nedbetalingen.

Alternativer til forbrukslån

Dersom pengene skal brukes til en bolig, bil eller andre verdifulle eiendeler som det kan settes pant i, finnes det egne lån for disse. Slike lån med sikkerhet kommer ofte med gunstigere renter og nedbetalingsplaner, da banken har noe å sette kausjon i skulle det være nødvendig. 

Men dersom du ikke har noe å sette sikkerhet i, vil ikke dette være mulig. Dermed er forbrukslån et godt alternativ når det ikke er mulig å stille sikkerhet. Dersom du allerede har en del smålån og kreditter fra før av, kan det også være verdt å sjekke muligheten for refinansiering. Du vil da samle ulike lån i ett nytt, slik at du kun trenger å forholde deg til ett avdrag i måneden og slik får bedre oversikt over din personlige økonomi.