Refinansiering

Refinansiering av gjeld og lån kan gi deg bedre rente og betingelser. 

Få full kontroll over din økonomi!

Med refinansiering kan du bli kvitt kostbare lån og kredittkort.

  • Redusert lånekostnad
  • Ryddigere økonomi
  • Kun én faktura
  • Færre gebyrer
kr
år
OBS. Ved valg av mer enn 5 års nedbetalingstid er det påkrevd at hele lånet du nå søker om må brukes til å innfri andre lån og kreditter du har fra før

Pass opp for falske SMS og e-poster om skattemeldingen!Vi har blitt kjent med at det sendes falske SMS og e-poster som ser ut til å komme fra Skatteetaten. Skatteetaten vil ikke legge ved lenker eller be om kort- eller kontonummer. For informasjon om skattemeldingen, logg inn på Skatteetatens egne nettsider.

Vi minner om at vi i Santander heller aldri vil be deg om å oppgi koder og passord via e-post eller telefon. Er du i det minste tvil om henvendelsen er mulig svindelforsøk, vennligst ta kontakt med oss.

Hvem kan søke om refinansiering?

  • Du som har fylt 23 år
  • Du som er bosatt i Norge
  • Du som har en fast årsinntekt på 200 000 kroner eller mer
  • Du som ikke har inkassosaker eller betalingsanmerkninger

Se våre vilkår og priser

 

Hva er refinansiering?

Refinansiering betyr kort sagt at du tar opp et nytt forbrukslån for å betale ned gjeld du har hos andre banker og kreditorer. Ofte innebærer dette å samle flere lån. Det er viktig å huske på at du ikke blir gjeldfri av å refinansiere, men du slipper å betale gebyrer på hvert lån, og du får ofte en lavere rente. Det betyr at du kan bli gjeldfri raskere og ha bedre oversikt underveis.

 

Hvorfor refinansiere?

Dersom du har flere dyre lån og annen gjeld er det lett å miste oversikten over hva du egentlig skylder, og hvor mye du skal betale hver måned. Ved å refinansiere får du samlet gjelden i ett lån og det blir lettere å holde kontroll. Da slipper du også flere gebyrer enn nødvendig, du får alt på en faktura og ofte får du lavere samlede kostnader.

Hvordan fungerer refinansiering?

Alt vi trenger er informasjon om hvor mye du skylder, og til hvilke kreditorer. Deretter tar vi oss av alt det praktiske rundt det å betale ut til de ulike kreditorene. Da vil du få én faktura fra oss i stedet for flere fra ulike kreditorer – enklere og mer oversiktlig. 

Nedbetalingstid

Ved full refinansiering av eksisterende lån, vil løpetid avhenge av totalkostnaden på det lånet/lånene du ønsker å refinansiere.

Dersom du ønsker å låne mer enn refinansieringssummen, får du maksimalt fem års nedbetalingstid på hele lånebeløpet.

Lurer du på noe om nye eller eksisterende lån? Ta kontakt med oss.

NYE KUNDERTelefon: 21 08 39 02
Man-fre: 08:00 - 21:00
Lør: 09:00 - 16:00

EKSISTERENDE KUNDERTelefon: 21 08 34 00
Man-fre: 09:00 - 16:00

Låneeksempel

Refinansiering: Effektiv rente 9,80 %, kr 144 000, over 10 år, kostnad kr 78 549, totalt kr 222 549 Etableringsgebyr kr 950, Termingebyr kr 30

Når er det lurt å samle lån? 

Det er flere grunner til at det kan lønne seg å refinansiere. Hvis du har flere lån og kreditter, kan det ofte bli dyrt med ulike gebyrer for hvert lån. Ved å samle lånene på ett sted, kan du få en lavere samlet rente og dermed redusere dine månedlige betalinger. Og fordi du betaler utgifter til kun ett lån, sparer du deg også for unødvendige mange gebyrer.

Med andre ord er det flere fordeler med refinansiering. Noen andre scenarioer hvor det kan lønne seg å refinansiere, er når du for eksempel har forbrukslån eller mange dyre smålån hos flere aktører eller hvis du har utestående gjeld på kredittkortet som du må betale ned over tid.

Ved å refinansiere, kan du få bedre oversikt og kontroll over økonomien. Du vil også motta færre regninger hver måned, noe som kan gi mer ro i kroppen. Ønsker du også å nedbetale lånene dine raskere, kan du velge kortere løpetid på det samlede lånet ditt. 

Les mer om hvordan refinansiering fungerer og når det lønner seg å refinansiere.

Hvordan samler jeg smålånene mine? 

Når du skal refinansiere lån gjennom Santander Consumer Bank, starter du med å søke om refinansiering. Dette gjør du ved å søke om et refinansieringslån som tilsvarer hele beløpet for alle smålånene dine. 

Deretter vil vi vurdere lånesøknaden din med hensyn til ønsket beløp, nedbetalingstid og økonomi. Vi gjør alltid en skikkelig kredittsjekk slik at du ikke låner mer enn du kan håndtere. Du kan lære mer om hvordan du går frem når du vil refinansiere her

Tar du opp et refinansieringslån hos Santander for å refinansiere, hjelper vi deg med å nedbetale dine smålån. Bli klokere på forskjellen mellom refinansiering og forbrukslån.

Må jeg stille sikkerhet for lånet?

Enkelte banker krever at man stiller med sikkerhet når man skal låne penger eller refinansiering. Hos Santander Consumer Bank trenger du ikke å stille med sikkerhet i verken bolig eller bil for å få refinansieringslån. Du kan finne ut mere om hvordan refinansiering uten sikkerhet fungerer her

Du må derimot være klar over at du ikke kan ta opp lån hos oss dersom du har inkassosaker eller betalingsanmerkninger. Vi i Santander Consumer Bank tar ansvarlighet på alvor og ønsker ikke at noen låner penger uten å kunne betale for seg. Av den grunn kredittsjekker vi alle som ønsker et lån hos oss.