Santander

Bedre økonomi

Fem tips til effektiv sparing

Publisert:

Små, enkle grep kan gjøre at sparepengene dine kan vokse enda fortere. Slik går du frem.

Tekst:
Andreas Handeland

Hos Santander får du en av markedets beste innskuddsrenter på sparing. På vår sparekonto gir vi deg 1,95 prosent rente fra første krone, og dersom innskuddet overstiger 100 000 kroner kan du opprette høyrentekonto og få hele 2,05 prosent.

Dine penger er nettopp det; dine penger. Sparing i Santander er helt gebyrfritt, og det er ingen begrensinger på hvor ofte du kan ta penger inn og ut av kontoen. Du trenger heller ikke å forplikte deg til å spare over en viss periode for å få vår beste rente. Enkelt og fleksibelt.

Det er gøy å se avkastning på egne penger – det er de fleste av oss enige om. Faktisk finnes det små, nesten umerkbare grep du kan gjøre i hverdagen, for å se pengene dine vokse enda fortere. Her er våre fem tips til mer effektiv sparing.

1. Sparing: Ute av syne, ute av sinn

Ved å opprette en spare- eller høyrentekonto i Santander får du ikke bare god sparerente, du får også «gjemt bort» pengene. Fordelen med dette er at disse ikke vil være synlig i dagligbanken din.
Det gjør at terskelen for å bruke av disse pengene fort kan bli litt høyere, og fristelsen dertil lavere. Likevel er pengene dine alltid tilgjengelig dersom behovet skulle være der.

2. Sett opp et autotrekk på sparepengene

Det kan være veldig lurt å sette opp et autotrekk på sparepengene. Da vil disse trekkes fra brukskontoen din eksempelvis når du får lønn, og med det gå rett inn på sparekontoen din før du får sjansen til å bruke dem opp. Enkelt, men effektivt.
Få fart på sparingen med en høyrentekonto
Spar smart med 2,05 prosent rente!

3. Ikke betal dobbelt opp – få heller rente

Rydd opp i økonomien din. Mange av oss betaler nemlig dobbelt opp på en rekke områder. Kanskje har du og familien har to eller flere Netflix-, HBO- og Spotify-abonnementer, selv om et familieabonnement hadde gjort samme nytte? Kanskje du har et abonnement på et treningssenter du ikke bruker? Eller er medlem på to forskjellige?
Ta også en god gjennomgang på forsikringene dine. Det er veldig mange av oss som både har dobbel og trippel dekning på enkelte områder, blant annet gjennom arbeidsgiveren vår, og dette er helt unødvendig. Da er det bedre å plassere disse pengene på en spare- eller høyrentekonto med gode sparebetingelser, slik at de kan vokse.

4. Sett deg et konkret mål

Som med det meste annet der man ønsker en viss fremgang, er det viktig å sette seg klare mål for sparingen. Uansett om det er en drømmereise, nytt kjøkken, startkapital til barn/barnebarn eller annet som står på ønskelisten, lønner det seg å være målrettet. Og når veien synes å være lang – sett deg delmål!

5. Får du god nok sparerente?

Det hjelper lite at du er flink til å sette penger inn på en sparekonto, dersom innskuddsrenten du får er for lav. Mange av oss vet faktisk ikke hva slags sparerente vi får av banken vår.
Derfor bør du ta en gjennomgang, og samtidig sjekke avkastning dersom du har penger investert i fond eller lignende. På spare- og høyrentekonto her i Santander får du henholdsvis 1,95 og 2,05 prosent rente – helt gebyrfritt.