Santander

Bedre økonomi

Vet du egentlig hva slags sparerente du har?

Publisert: Oppdatert:

Du kan gå glipp av mange tusenlapper i året dersom du ikke kjenner til renten på sparekontoen din.

Tekst:
Andreas Handeland
Foto:
iStock

Mange av oss tar for gitt at vi får god avkastning når vi setter penger inn på en sparekonto. Ikke bare klarer vi å spare – rentene vil jo gjøre at beløpet vil vokse! Eller?

Dessverre er det altfor mange som ikke vet hva slags sparerente de får på sparekontoen sin. Er det 0,5 prosent? Eller kanskje 1,5?

Akkurat som at du må betale renter når du låner penger, skal du få renter på penger du låner bort. I dette tilfellet til en innskuddskonto i banken. For det er det sparing i realiteten er.

Bedre økonomi

Derfor er det trygt å spare smart hos Santander

– Skal være best på det vi driver med

Knut Øvernes er Managing Director i Santander. Han er genuint opptatt av at Santander skal være best på de produktene banken tilbyr til sine over 500 000 kunder.

– Fordi vi ikke er en fullskala-bank med lønnskonto og boliglån, kan vi ha fullt fokus på de produktene vi tilbyr, sier han, og legger til at målet alltid er å tilby produkter og tjenester som er blant de aller beste i markedet.

Høy sparerente på 2,05 prosent

Derfor tilbyr Santander det som er blant markedets beste renter på innskudd. På vår høyrentekonto får du 2,05 prosent rente dersom du setter inn 100 000 kroner eller mer.

Men vi gir også en god rente på 1,95 prosent på vår vanlige sparekonto.

Ikke gå glipp av verdifulle tusenlapper

Men, hvor mye er egentlig 2,05 prosent? Jo, det holder til å være helt i toppen for innskudd i Norge. Til sammenligning har de største fullskala-bankene en sparerente som i skrivende stund ligger på 0,45 og 1,2 prosent.

Det vil si at du, litt avhengig av hvor mye sparepenger du har på konto, går glipp av verdifull avkastning. Det å flytte sparepengene dine over til en Santander-konto der du får en av markedets beste renter, er enklere enn du tror.

Du trenger ikke å være kunde fra før, men du må ha fylt 18 år og ha et norsk personnummer eller et D-nummer.

Lykke til med sparingen! Husk at du hos oss har tilgang på dine egne penger akkurat når det måtte passe deg.

Om spareform - Jeanette Skogrand, Santander

Bedre økonomi

Hva slags spareform bør du velge?

Se alle artikler

Du er kanskje interessert i disse sakene ?