Santander
Knut Øvernes, Santander Consumer Bank

Bedre økonomi

– Vi har vært her i 70 år, og vi skal være her i 70 til

Publisert: Oppdatert:

Santanders historie i Norge strekker seg tilbake til 1946. Vi har møtt managing director Knut Øvernes, for å snakke litt om årene som har gått – men mest om de som kommer.

Tekst:
Espen Skogen
Foto:
Thomas Haugersveen

Da krigen slapp taket om Norge, handlet det for de fleste om å finne tilbake til hverdagen. Nedgangstider og dårlig råd hos de fleste betød et stort behov for kreditt – noe som ofte var enklere sagt enn gjort i tiden umiddelbart etter krigen.

I Stavanger fant handelsstanden en løsning: Allerede i 1946 gikk de sammen, og grunnla selskapet Handelsfinans. Tanken var å gi folk muligheten til å finansiere hvitevarer, møbler og andre nødvendige varer. Dette ble den norske starten på det som i dag heter Santander Consumer Bank AS.

Vår plan: Vi skal ikke nødvendigvis være størst – men vi skal være best.

Knut Øvernes

— Managing director i Santander Consumer Bank

Enkelt, personlig og realt

– Internasjonalt er Santander en av Europas største banker, med en historie som strekker seg tilbake til 1857. I Norge har vi vært siden 1946, og det interessante er at Santander-historien i Spania er ganske lik den norske, sier managing director Knut Øvernes.

Han utdyper: – Det som i dag heter Banco Santander ble stiftet i den lille fiskerlandsbyen Santander i 1857. Da var tanken å hjelpe fiskerne i landsbyen med kreditt og finansiering. Både i Spania og i Norge handler vår historie om å hjelpe lokalsamfunnet.

Om spareform - Jeanette Skogrand, Santander

Bedre økonomi

Hva slags spareform bør du velge?

Lokalt – men samtidig globalt

Det er nettopp denne kombinasjonen av lokal og global som gjør Santander ganske unik: Den globale størrelsen gir fleksibilitet og muskler, mens den lokale tilhørigheten gir transparens og verdi til kundene.

– Vår strategi er å gi kundene våre en veldig klar og tydelig verdi, sier Øvernes, og fortsetter: – Vi skal stå inne for alt vi holder på med. Vi har vært her i 70 år, og vi skal være her i minst 70 til. Da er vi helt avhengige av kundenes tillit, og at vi alltid opptrer på en trygg og ansvarlig måte.

Knut Øvernes, Santander Consumer Bank

– Vi er ikke en fullskala-bank, vi har ikke produkter som lønnskonto eller boliglån. Men vi er best innenfor de produktene vi har, og det er vår plan: Vi skal ikke nødvendigvis være den største – men vi skal være den beste. Vi skal ha kunden i sentrum, sier Øvernes.

Santander-verdiene Simple, personal and fair går igjen i alt. Fokuset er ikke på finansiering av store drømmer med forbrukslån, men å bidra til å gjøre hverdagen litt enklere for deg som kunde. Santander skal være partneren som er til stede når du trenger oss – enten behovet er stort eller lite.

– Fordi Santander er en stor og viktig aktør, er det også svært viktig for oss å ta ansvar innen samfunnsengasjement.

Knut Øvernes

— Managing director i Santander Consumer Bank

For Santander er det også viktig å ta samfunnsansvar, og organisasjonen Right To Play er kanskje den fremste. Right To Play er en internasjonal humanitær organisasjon, som jobber for å bedre barns skolehverdag i utviklingsland. Organisasjonen er grunnlagt av tidligere skøyteløper og OL-vinner Johann Olav Koss.

– Fordi Santander er en stor og viktig samfunnsaktør, er det også svært viktig for oss å ta ansvar innen ulike former for samfunnsengasjement, fortsetter Øvernes.

Det viktigste er at alle er med

– Om man skal drive med samfunnsengasjement, så er det veldig enkelt å kaste en sekk med penger til partnerne, sier Øvernes, og fortsetter: – Det gjør ikke vi. Vi kjøper oss ikke fri ved å donere noen kroner – vi engasjerer de ansatte. Alle må være med å bidra til dette.

I Santander betyr det at vi bidrar gjennom arbeidet som legges ned av de ansatte. Både i form av aktiviteter som løp eller sykkelritt, der vi gjerne gir ti kroner per tilbakelagte kilometer – og i form av at ansatte stiller opp på ulike former for arrangementer, og selskapet bidrar med penger knyttet opp til det.

– Det viktigste er at alle er med. Dette handler om ekte engasjement, ikke om å skrive en sjekk og slå seg på brystet etterpå, avslutter Øvernes.

Spare penger sparekonto

Bedre økonomi

Få mer ut av pengene dine med sparekonto

Se alle artikler

Du er kanskje interessert i disse sakene ?