Santander

Bil og MC

Slik får du lån til veteranbil

Alderen til tross – det er fullt mulig å låne penger til veteranbilen du ønsker deg.

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Andreas Handeland
Foto:
Thomas Haugersveen

En bil får betegnelsen veteran når den er 30 år eller eldre. Nedbetalingstiden på et vanlig billån er maksimalt ti år, og derfor er det kanskje nærliggende å tro at det er vanskelig å få lån på en bil som er tre ganger så gammel. Slik er det ikke!

– Alle registrerbare veteranbiler kan finansieres, og du kan faktisk få inntil ti års nedbetalingstid, forteller Henrik Bjørseth. Han er salgskonsulent B2B i Santander.

Bil og MC

Slik får du billån

Du trenger litt egenkapital

– På et veteranbillån krever vi at du har minst 35 prosent egenkapital. Vi tar så salgspant i bilen, som en sikkerhet for lånesummen, som også krever at du velger kaskoforsikring, sier Bjørseth.

Det spiller ingen rolle om du kjøper bil av en forhandler eller privat, prosessen er uansett den samme:

– Enten en bilforhandler hjelper deg med lånesøknaden, eller vi mottar en lånesøknad direkte fra deg som privatperson, kredittsjekker vi før vi eventuelt godkjenner lånet, fortsetter Bjørseth.

Bil og MC

Husk dette dersom du kjøper en bil med heftelser!

Gjør grundig forarbeid

Han forteller at selve låneprosessen går raskt og smidig dersom du er kredittverdig, men minner likevel om at man bør følge de samme rådene som når man kjøper en hvilken som helst bil:

– Vi anbefaler selvfølgelig at du tar deg god tid i undersøkelsesfasen, og tar en grundig sjekk av bilen. Dessuten bør du sjekke om det er heftelser på bilen i Brønnøysundregistrene, så du ikke får selgerens gjeld med på kjøpet, avslutter Bjørseth.

Skal du kjøpe veteranbil?

Med vår lånekalkulator ser du raskt hvor store de månedlige kostnadene blir.

Husk at du trenger minst 35% egenkapital.

Gå til lånekalkulatoren

Priseksempel billån: 3,95% nom./5,49% eff. Egenkapital 35% Lånebeløp 150.000,- o/5 år. Etableringsgebyr kr 2.000,- Totalkostnad kr 171.462,-
Se alle artikler

Du er kanskje interessert i disse sakene ?