Santander
pusse-frontlykter-hoved

Bil og MC

Videotips: Dette gjør tannpasta for bilen din

Tannpasta på gryende kviser er et gammelt kjerringråd. Men visste du at tannpasta også kan gjøre mirakler for bilen din?

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Siw Ch. Teigland
Foto:
Hampus Lundgren

Rene frontlykter er ikke bare pent, men nødvendig for å se og synes i mørket. Skitt, smuss, asfaltstøv og mumifiserte insekter er vanskelig å fjerne fra frontlyktene.

Det finnes utallige hjelpemidler, som spesialsåper og ulike svamper. Men på badet har du det du trenger for å få gnistrende, blanke lykter: Frem med tannpussesakene!

Slik gjør du det:
  • Påfør et lag tannkrem på lykteglasset. Obs! Vær nøyaktig, ikke søl på lakken da tannkremen inneholder slipemidler som er drepen for billakk, særlig hvis den er ny.
  • Smør jevnt på i sirkelbevegelser.
  • Bruk en myk tannbørste til å skrubbe tannkremen på lykteglasset med varsomme sirkelbevegelser.
  • Spyl av tannkremen med vann.
  • Spray på vindusrens og tørk av med en mikrofiberklut. Volia! Gnistrende rene frontlykter!
Ripe i lakken? Slik fikser du det på den enkle måten:
fjerne-riper

Bil og MC

Videotips: Fjern riper i lakken på bil

Også mot dugg på rutene

Profilen ChrisFix på YouTube ivrer etter å teste ut nye bruksområder for remedier vi alle har i huset, som hygieneprodukter og matvarer.

Munnskyllevann, håndsåpe, avokado, spytt, løk og tannkrem er bare noe av det han har testet ut mot dugg på innsiden av bilvinduer, dykkermaske og baderomsspeil.

Og heisann, tannkrem kom suverent ut av testen! Null dugg på vindusruten etter en omgang med tannkrem, litt vann og klut.

Tannpuss mot riper i lakken

På nettet ligger en drøss med tips om hva du kan bruke tannkrem til. Små riper i lakken (ikke dype) og lakk- eller plastrester fra møte med uønskede gjenstander kan slipes bort med tannkrem, klut og svamp. En bra metode for å fjerne små riper på bilens dørhåndtak. Lakken blir litt porøs etter slipingen, så rubb med en svamp etterpå, påfør lakkvoks som beskyttelse, og poler til slutt.

NB! Gjør ikke dette på en ny bil, da lakken kan bli matt. På plastdeler kan det funke bra – prøv først på et lite område.

Bli proff med tilhengeren

Bil og MC

Videotips: Rygge med tilhenger

Se alle artikler

Du er kanskje interessert i disse sakene ?