Santander
kredittkort-par-ferie

Ferie og Fritid

5 grunner til at det er smart å bruke kredittkort på reise

Tenker du at det er dumt å feriere på kreditt? Tvert imot – det er en effektiv måte å spare penger på i ferien.

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Bjørnhild Fjeld
Foto:
iStock

Har du en sunn økonomi, trenger du ikke å ha dårlig samvittighet for å unne deg en spennende eller avslappende ferietur en gang i blant.

Det er mange fordeler med å bruke kredittkortet til å betale både flybilletter, hotellrom og restaurantbesøket når du er ute og reiser. Men, blir ikke det veldig dyrt? Nei, det kan tvert imot gjøre at du får en billigere ferie.

Her får du oversikt over fordeler i Santanders kredittkort

kredittkort-par-ferie-sittende

Bestiller du reisen med kredittkort når reisen er på tilbud, istedenfor å vente på feriepengene og prisene som vil stige, kan du faktisk få en rimeligere tur.

1. Du kan slå til på gode tilbud

Hvor ergerlig er det ikke å se at drømmeferien kommer på tilbud, men du har ikke har nok penger på konto til å kunne bestille? Det lønner seg svært ofte å bestille ferieturen så tidlig som mulig. Da er prisene nemlig mye lavere enn når sommerferien nærmer seg.

Bestiller du reisen med kredittkort når reisen er på tilbud, istedenfor å vente på feriepengene og prisene som vil stige, kan du faktisk få en rimeligere tur.

Bruker du kredittkort fra Santander, har du inntil 50 dagers rentefri betalingsutsettelse, og selv om rentene skulle løpe en måned eller to før har betalt hele ferien, er sannsynligheten stor for at du sparer penger ved å gjøre det på den måten.

2. Du har full kontroll på ferieforbruket ditt

Når du bruker det vanlige bankkortet ditt, trekkes pengene rett fra konto. Det kan være vanskelig å få full oversikt over hvor mye ferien har kostet – fordi andre utgifter også trekkes fra kontoen i den samme perioden.

Bruker du kredittkortet, kan du i etterkant av reisen sjekke kjøpene dine enten på nettsaldo eller faktura mot kvitteringene dine, før du betaler regningen.

Har du satt opp et feriebudsjett på forhånd, er det mye enklere å vite om du holder deg innenfor budsjett hvis alt blir betalt med ett og samme kredittkort. På reisen kan du sjekke saldo på mobilen eller i nettbanken hele døgnet.

sykkelferie-norge

Ferie og Fritid

Familieferie: Sett opp et smart feriebudsjett

3. Unngå svindel

«Alle» vet at det ikke er spesielt lurt å gå rundt med mye penger – eller å ha mye kontanter oppbevart i huset. Likevel gjør mange av oss nettopp dette når vi er på ferie i utlandet.

Å bruke kredittkort når du betaler i butikker og på restauranter i utlandet, er rett og slett smart fordi pengene ikke trekkes direkte fra kontoen din. Skulle kortet ditt bli stjålet eller skimmet, er brukskontoen din med andre ord helt trygg.

Med kredittkort fra Santander har du tilgang til 29 millioner brukersteder over hele verden.

Med kredittkort fra Santander har du tilgang til 29 millioner brukersteder over hele verden. Du kan også ta ut kontanter gebyrfritt i nesten en million minibanker verden over.

Når terminalen du bruker er knyttet til Visa, har Visa autorisert brukerstedet som trygt. Dette gir deg som forbruker en garanti. Bruker du kortet slik du skal og du likevel blir lurt eller det er mangel på varen, vil du få hjelp til å ordne opp.

Husk alltid å ta vare på kvitteringer. Da er det lettere for banken å hjelpe deg med å få pengene tilbake.

4. Du får reiseforsikring inkludert

Betaler du minst 50 prosent av transportutgiftene til ferien med kredittkortet, får du automatisk reise- og avbestillingsforsikring inkludert. Dermed slipper du å betale for egen reiseforsikring i tillegg. Forsikringen gjelder deg selv og et reisefølge på inntil tre personer.

Dersom du er uheldig og mister eller blir frastjålet kortet ditt på ferie i utlandet, og har behov for penger kan du få hjelp med et nødkort eller nødkontanter.

dame-barn-avbestillingsforsikring

Ferie og Fritid

Betaler du transportkostnadene med kredittkort får du ekstra avbestillingsforsikring

5. Ikke sats alt på ett kort

Kan du forestille hvordan det er å sitte «stuck» i et annet land uten penger? Dette kan i verste fall skje dersom du satser alt på ett bankkort.

Mye kan skje – du kan miste det på badestranda, magnetstripen blir ødelagt eller du blir frastjålet vesken.

Med et ekstra kredittkort oppbevart separat fra det andre kortet, er sannsynligheten mindre for at du plutselig blir sittende pengelens i utlandet.

Med kredittkort fra Santander kan du få hjelp med nødkort eller nødkontanter dersom du er uheldig og mister eller blir frastjålet kortet ditt på ferie.

Valg av kredittkort

Bedre økonomi

Ta et bevisst valg når du velger kredittkort


Priseksempel Gebyrfri Visa: Eff.rente 23,4 %, kr 15 000 o/12 mnd. Kostnad kr 1 780. Totalt kr 16 780.