Santander
dame-barn-avbestillingsforsikring

Ferie og Fritid

Betaler du transportkostnadene med kredittkort får du ekstra avbestillingsforsikring

Dersom du betaler minst halvparten av transportkostnadene med kredittkort, vil du automatisk få en veldig god reiseforsikring inkludert.

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Bjørnhild Fjeld
Foto:
iStock

Og da kan du bare takke nei til ekstra avbestillingsforsikring fra flyselskapet eller hotellet. Det er jo ingen grunn til å være dobbeltforsikret.

I 2016 fikk nordmenn utbetalt over 2 milliarder kroner i erstatning etter uhell i forbindelse med reise.

Finans Norge

Det er ingen tvil om at det er viktig å ha reiseforsikring. Skjer det noe når du er på ferie, skal du vite at du i alle fall får hjelp økonomisk. I 2016 fikk nordmenn utbetalt over to milliarder kroner i erstatning etter uhell i forbindelse med reise, ifølge tall fra Finans Norge.

Nesten 95 000 mennesker ble syke mens de var på reise, og disse fikk en samlet erstatning på 980 millioner kroner.

Er du dobbeltforsikret?

En helårlig reiseforsikring er veldig kjekk å ha for de fleste. Med denne er du dekket av reiseforsikringen allerede når du går ut av døra hjemme. Hvis du for eksempel blir frastjålet lommeboken på vei til jobb, kan du få dekket dette av den helårlige reiseforsikringen.

Nysgjerrig?

Med Gebyrfri Visa får du inkludert reiseforsikring og egenandelsforsikring for leiebil når du betaler reisen med kortet.

Les mer og bestill kortet her

Det mange ikke er klar over, er nemlig at når du betaler mer enn 50 prosent av reisen med kredittkortet, kan du takke nei til den ekstra avbestillingsforsikringen du får tilbud om når du bestiller flyreiser og ferieopphold. Disse ekstra forsikringene er vanligvis ganske dyre, så her er det penger å spare på bevisst bruk av kredittkortet.

Visste du at du kan få erstatning fra to steder om noe skulle skje?

Reiseforsikringen i kredittkortet er også et godt supplement til en helårs reiseforsikring. Da kan du i noen tilfeller faktisk få økt erstatningssummen, med erstatning fra begge forsikringene! Det kan for eksempel gjelde om du blir nødt til å avbestille, taper reisegods, eller blir syk. Men du får naturligvis ikke dekket et stjålet kamera to ganger.

Reise- og avbestillingsforsikringen gjelder for deg og et reisefølge på inntil tre personer, og forutsetter at minst 50 prosent av transportkostnadene for hele reisefølget er betalt med kredittkortet.

kredittkort-par-ferie

Ferie og Fritid

5 grunner til at det er smart å bruke kredittkort på reise

Gjelder også i Norge

Reiseforsikringen som følger Gebyrfri Visa, gjelder når reisen starter og slutter i Norge , når du har minimum én overnatting eller når du reiser med fly. Den gjelder for reiser i Norge og til utlandet. Reiseforsikringen gjelder for reiser på inntil 90 dager.

Skal du på bilferie i Norge, må du huske på å betale minst halvparten av drivstoffutgiftene med kredittkortet for at reiseforsikringen skal gjelde.

Betal leiebil med kredittkort – få egenandelsdekning

Og så en liten bonus: Reiseforsikringen som følger Santander Gebyrfri Visa inkluderer en egenandelsdekning for leiebil på inntil 20 000 kroner per skade, eller inntil 40 000 kroner per år. Denne dekningen forutsetter at du har betalt 100 prosent av leiebilutgiftene med kredittkortet.

Gratis hjelp på reisen

Dersom du er uheldig og mister eller blir frastjålet kortet ditt på ferie i utlandet, og har behov for penger, kan du få hjelp med et nødkort eller nødkontanter, kostnadsfritt.

  • Trenger du nødkort, ring +47 815 00 500
  • Trenger du nødkontanter, ring +47 21 08 35 00

Både nødkort og nødkontanter får du normalt innen én til tre virkedager. Du kan bli bedt om å hente kortet eller kontantene i nærmeste by.

Hva gjør jeg om jeg trenger å bruke reiseforsikringen?

Reiseforsikring du får gjennom Santander Gebyrfri Visa, blir administrert av Codan Forsikring. De har en effektiv skadeavdeling som behandler alle saker fortløpende. Ta kontakt med Codan dersom du har vært utsatt for uforutsette hendelser på tur.

Aldersgrenser

Dersom du er 67 år eller eldre, gjelder det i noen tilfeller begrensninger på forsikringen – les mer om vilkårene for dette her.

Nysgjerrig?

Med Gebyrfri Visa får du inkludert reiseforsikring og egenandelsforsikring for leiebil når du betaler reisen med kortet.

Les mer og bestill kortet her

Slik kontakter du Codan:

Telefon: +47 815 58 370

Epost: reise@codanforsikring.no

Postadresse: Codan Forsikring NUF, Postboks 523 Skøyen, 0214 Oslo

Ved akutt skadetilfelle henvender du deg SOS International som er åpen hele døgnet året rundt.

Telefon: +45 70 10 50 50

Skadeskjemaer kan lastes ned her

 


Priseksempel Gebyrfri Visa: Eff.rente 23,4 %, kr 15 000 o/12 mnd. Kostnad kr 1 780. Totalt kr 16 780.