Santander

Ferie og Fritid

Med kredittkort fra Santander får du reiseforsikring inkludert

Forsikringen gjelder for deg som kortholder, din familie og inntil tre personer du reiser sammen med.

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Andreas Handeland
Foto:
Istock

De fleste av oss setter pris på trygghet og forutsigbarhet – spesielt når vi skal ut og reise. Selv om man er aldri så forsiktig, kan uforutsette ting skje. Da er det trygt å ha gode forsikringer som sikrer deg god og riktig hjelp. Har du kredittkortene Gebyrfri Visa Gold eller Manchester United Visa fra Santander, får du reiseforsikring inkludert, dersom noen enkle punkter er oppfylt.

Halvparten av kostnadene må betales

For at den inkluderte reiseforsikringen skal tre i kraft, må minst halvparten av transportkostnadene betales med kortet før reisens start. Er dere for eksempel fire personer som skal ut og reise, må minst halvparten av kostnadene som er knyttet til hver enkelt person betales med det aktuelle kortet.

Gjelder hele husstanden

Forsikringen gjelder for alle i husstanden dersom barna er under 23 år, og bor på samme folkeregistrerte adresse som kortholder. I tillegg gjelder forsikringen inntil tre personer i reisefølget, som ikke trenger å være i familie med kortholderen.

dame-barn-avbestillingsforsikring

Ferie og Fritid

Betaler du transportkostnadene med kredittkort får du ekstra avbestillingsforsikring

Gyldig inntil 90 dager

Den inkluderte reiseforsikringen gjelder over hele verden, og har en ordinær egenandel på 500 kroner. Den gjelder på reiser som varer i inntil 90 dager. Dette er mer enn typiske helårsforsikringer dekker. Om du har bestilt en reise med åpen retur, gjelder forsikringen i de første 35 dagene av reisen.

Forsikringer kan utfylle hverandre

– Mange av oss har i dag en helårs reiseforsikring privat, eller via arbeidsgiver. Likevel kan det være lurt å benytte seg av reiseforsikringen som ligger i kredittkortene våre, fordi disse to i mange tilfeller utfyller hverandre, forteller Tove Mette Bæraas, som er produktspesialist for forsikring i Santander.

Tove Mette Bæraas er produktspesialist for forsikring i Santander, og forteller at det kan være lurt å benytte seg av reiseforsikringen i kredittkortet – også selv om man har en helårs-reiseforsikring privat. Det er fordi de to i mange tilfeller utfyller hverandre.

– Dersom man opplever at den ene forsikringen ikke dekker hele familien fullt ut, for eksempel i forbindelse med tap av reisegods, vil man kunne få dekning under begge forsikringene. Da har man mulighet for å få dekket hele tapet, sier Bæraas.

Bonuspoeng og reiseforsikring

Mange opparbeider seg bonuspoeng på jobbreiser, som senere brukes til private reiser. Men kan man da benytte seg av reiseforsikringen som finnes i Santanders kredittkort?

kredittkort-par-ferie

Ferie og Fritid

5 grunner til at det er smart å bruke kredittkort på reise

– Flyskatt og andre avgifter eller kostnader knyttet til bestillingen regnes som transportkostnader. Ergo har du mulighet til å benytte reiseforsikringen også når du bestiller reiser med bonuspoeng. Det betinger imidlertid at du bruker kredittkortet på kostnadene du ikke kan betale med bonuspoeng, sier Bæraas.

ferie-valuta

Ferie og Fritid

Hvor bør du veksle valuta når du skal på ferie?

Dette dekker reiseforsikringen:

  • Tap av verdier: Reisegods, tyveri og verdigjenstander
  • Reiseavbrudd og avbestilling grunnet sykdom, ulykke eller dødsfall
  • Forsinkelser: Reisesyke, bagasje eller andre forsinkelser
  • Medisinske tilfeller: Ulykker, invaliditet eller dødsfall
  • Reiseforsikringen er inkludert i kortene Gebyrfri Visa Gold og Manchester United Visa.

Nysgjerrig?

Med Gebyrfri Visa får du inkludert reiseforsikring og egenandelsforsikring for leiebil når du betaler reisen med kortet.

Les mer og bestill kortet her
Priseksempel Gebyrfri Visa: Eff.rente 23,4 %, kr 15 000 o/12 mnd. Kostnad kr 1 780. Totalt kr 16 780.