Sparing

Når du sparer hos Santander får du ikke bare en av markedets beste sparerenter, du sparer også i en solid og trygg bank.

Høyrentekonto 12

Høyrentekonto 12 er for deg som tenker på fremtiden og på langsiktig sparing. Fast rente på 4,80%. 

Les mer om Høyrentekonto 12

Opprett Høyrentekonto 12
Høyrentekonto 6

Høyrentekonto 6 er for deg som liker å ha god kontroll og oversikt på det du setter inn. Fast rente på 4,70%.

Les mer om Høyrentekonto 6

Opprett Høyrentekonto 6
Høyrentekonto Pluss

Høyrentekonto Pluss er for deg som ikke er avhengig av å kunne ta ut penger på dagen. Dette gir gode renter opptil 4,20 %

Les mer om Høyrentekonto Pluss

Opprett Høyrentekonto Pluss
Høyrentekonto

Høyrentekonto er for deg som er opptatt av full fleksibilitet, sikker sparing og gode betingelser. Høyrentekonto gir renter opptil 4,05 %

Les mer om Høyrentekonto

Opprett Høyrentekonto

Hvem kan opprette sparekonto hos Santander?

  • Du som har fylt 18 år 
  • Du som har norsk fødsels- og personnummer eller D-nummer
  • Du som ønsker å sette inn sparepenger fra en annen norsk bank

Les mer om  Høyrentekonto Pluss eller Høyrentekonto 

Se våre vilkår og priser

 

 

Sparekalkulator

Sparekalkulator gir deg en god oversikt over hvordan dine sparepenger vil vokse på konto hos oss.

Prøv vår Sparekalkulator

Fordeler med sparing hos Santander

  • Renter opptil 4,80 %
  • Ubegrenset antall uttak
  • Renter inn på konto hver måned
  • Full oversikt i nettbanken

Solid og trygg bank

Santander Bank er medlem av Bankenes sikringsfond.
Det betyr at sikringsfondet garanterer for innskudd hos oss på inntil 2 millioner kroner per kunde inklusive opptjente renter.

Hos oss er med andre ord sparepengene dine trygge.

Les mer om Bankenes sikringsfond på bankenessikringsfond.no

Trygghet med sparepenger på konto

Sparing er smart både på kort og lang sikt. En av de største fordelene med Høyrentekonto eller Høyrentekonto Pluss i Santander, sammenlignet med å investere i for eksempel aksjefond, er at du alltid har pengene tilgjengelig. Har du behov for penger, så er det dine penger, og du kan fritt ta dem ut når det passer deg. Merk at Høyrentekonto Pluss har 31 dager løpende bindingstid.

Penger på en Høyrentekonto er altså penger som er trygge, penger som vokser og penger som alltid er dine.

Rentemodellen

Sparing hos Santander følger en trappetrinnsmodell for renter, der hvert steg i trappen har en rente. Renten gis på alle pengene som er innenfor trinnet og har du penger som f.eks strekker seg over to trinn vil du få ulik rente på pengene du har hos oss. 

Du kan alltid følge med på hvor mye renter du har opptjent i Nettbanken hver måned, og de opptjente renteinntektene legges til din konto hver måned. 

Åpne Høyrentekonto Pluss

Åpne Høyrentekonto

 

Enkelt å spare på Høyrentekonto

Du trenger ikke å bytte bank for å opprette høyrentekonto hos oss. Innskudd gjør du helt enkelt ved å overføre penger fra din dagligbank til din høyrentekonto i Santander. Du kan ta ut penger når du vil, og så ofte du vil, uten ekstra kostnad.

Sikker sparing med Bankenes sikringsfond

Santander Consumer Bank AS er en norsk bank som er medlem av Bankenes sikringsfond. Det betyr at sikringsfondet garanterer for innskudd hos oss på inntil 2 millioner kroner per kunde, inklusive opptjente renter.

Lurer du på noe om Høyrentekonto eller Høyrentekonto Pluss? Ta kontakt med oss.

Ring oss

Telefon: 21 08 30 00
Man-fre: 09:00 - 16:00

Postadresse

Santander Consumer Bank AS
Postboks 8060
N-4068 Stavanger
Merk konvolutten «Sparing»

Særskilte opplysninger

Innskudd til konto kan kun skje ved overføring/betaling fra konto som kunden disponerer i annen norsk bank der kontohavers 12-sifrede kontonummer i Santander Consumer Bank AS angis som KID. Kontoen kan brukes i tilknytning til overføringer til og fra konti i Norge. Vi gjør oppmerksom på at andre banker kan ha gebyrer på sine tjenester. Overfører du penger til din innskuddskonto hos oss, kan din bank ta gebyr for dette. Som norsk bank er Santander Consumer Bank AS medlem i Bankenes sikringsfond som dekker innskudd inntil 2 millioner kroner per kunde.

Hvilken sparekonto bør jeg velge? 

Det finnes mange måter å spare på. Vi anbefaler deg å starte med å spørre deg selv hvorfor du sparer. Skal du spare lansiktig, eller mer kortsiktig? Skal sparekontoen fungere som en buffer for uventede utgifter og hvor raskt og enkelt må det være å få tilgang til pengene - med andre ord, kan du spare med bindigstid? 

Hos Santander kan du spare på høyrentekonto. Dette er konto for deg som ønsker sikker sparing med gratis uttak og full tilgang til dine penger. Du får renter fra første krone, full fleksibilitet og uten krav om at du må spare et visst beløp.

For deg som sparer med litt lengre horisont tilbyr vi Høyrentekonto Pluss. Her får du en litt bedre rente, men du må planlegge uttakene dine da det medfølger en ​​bindingstid på 31 dager rullerende.

Begge sparekontoene er selvfølgelig gratis, og det er også mulig å åpne mer enn én sparekonto. Uansett hvilket alternativ du velger, får du alltid:

  • Sparing uten risiko
  • Gode innskuddrenter
  • Sparekonto uten gebyrer

Det betyr at du med Santander Consumer Bank får en sparekonto med god sparerente, og at det ikke koster noe å spare uansett sparekonto type.

Ulike måter å spare på: Hvorfor sparekonto?

Det første spørsmålet er hvorfor du i det hele tatt bør ha en sparekonto. Finnes det ikke bedre spareformer? Svaret er både ja og nei. Fond eller en aksjesparekonto gir historisk sett mer avkastning på lang sikt, men innebærer risiko og kan bli et kostbart tapsprosjekt på kort sikt. Det er også viktig å huske på at historisk avkastning ikke er en garanti for fremtidig avkastning.

En annen ulempe med sparing i fond og investeringer, er at disse måtene å spare på ofte er forbundet med gebyrer. I tillegg tar det ofte litt tid før pengene fra disse investeringene er synlige på kontoen etter et salg. 

De fleste økonomer anbefaler å ha en buffer på sparekontoen for uventede utgifter og for kortsiktige sparemål samtidig som man investerer i langsiktig sparing i fond. En god tommelfingerregel er at penger som du skal bruke innenfor de neste fem år bør settes inn på sparekontoen. En annen slik regel er at du burde ha 2 til 3 månedslønninger som en buffer. 

Derfor er renten viktig for sparepengene dine

Med en sparekonto hos Santander får du en god rente på pengene dine. En god sparerente gjør at pengene dine øker i verdi over tid. Se hvor mye du kan spare i vår sparekalkulator.

Er du klar for å begynne sparingen? Søk om en sparekonto i dag og begynn planleggingen av dine nye sparemål.

Er du klar til å begynne med sparing?

Med en sparekonto hos Santander får du en av markedets beste sparerenter. Søk om en sparekonto i dag og begynn planleggingen av dine nye sparemål. Da kan du også begynne å få avkastning på sparekontoene dine.

Med Santander Consumer Bank får du alltid flere fordeler med sparekontoer slik at du kan oppfylle dine drømmer og mål i nær fremtid.

Få flere muligheter med Sparing fra Santander Consumer Bank

Med en sparekonto kan du oppnå større sparemål, men du kan også ta opp lån dersom du ønsker å realisere drømmene eller prosjektene dine her og nå.

Hos oss kan du ta opp flere typer lån, blant annet billån og ulike typer fritidslån. Hos Santander Consumer Bank er det viktig at du alltid føler deg trygg på dine økonomiske valg og muligheter. Derfor tilpasser vi alltid dine lånemuligheter til dine behov og din situasjon.

Realiser dine sparemål i dag

Du kan tenke gjennom hvilke sparemål du har og hvilken sparekonto som passer deg best og kan deretter utforske dine sparemuligheter hos oss. Med vår kunnskapsrike kundeservice kan du få hjelp og råd gjennom hele prosessen slik at du føler deg trygg med dine valg.

Oppdag mulighetene dine her og begynn å spare til ditt neste store prosjekt i dag. Det er enkelt å ta steget mot å realisere dine mål og prosjekter med en smart og fleksibel sparekonto. Åpne en Høyrentekonto eller en Høyrentekonto Pluss hos oss i dag.