Sparing

Sparing skal være enkelt. Når du sparer hos Santander får du ikke bare en av markedets beste sparerenter, du sparer også i en solid og trygg bank.

Våre produkter med flytende rente

Høyrentekonto Pluss

Renter opptil 4,70 %

31 dager løpende bindingstid

Renter inn på konto hver måned

Opprett konto Les mer

Høyrentekonto

Renter opptil 4,55 %

Ingen bindingstid på Høyrentekonto

Renter inn på konto hver måned

Opprett konto Les mer

Våre produkter med fast rente

Høyrentekonto 6

✔ Fast rente på 4,80 %

✔ 6 måneder bindingstid

✔ Minimumsbeløp på 25.000 kr

Opprett konto Les mer

Høyrentekonto 12

Fast rente på 5,00 %

12 måneder bindingstid

✔ Minimumsbeløp på 25.000 kr

Opprett konto Les mer
En röd pil som pekar upp och en som pekar ner

Hvem kan opprette sparekonto hos Santander?

  • Du som har fylt 18 år 
  • Du som har norsk fødsels- og personnummer eller D-nummer
  • Du som ønsker å sette inn sparepenger fra en annen norsk bank

Fordeler med sparing hos Santander

  • Renter opptil 5,00 %
  • Ubegrenset antall uttak
  • Renter inn på konto hver måned
  • Full oversikt i nettbanken

Hvilken sparekonto bør jeg velge?

Det finnes mange måter å spare på. Vi anbefaler deg å starte med å spørre deg selv hvorfor du sparer? Skal sparekontoen fungere som en buffer for uventede utgifter, må det være raskt og enkelt å få tilgang til pengene. Alt for mange nordmenn taper unødvendig penger på å ha pengene på kontoer uten rente.

Vi har gjort det enkelt å velge. For deg som ønsker en buffer med gratis uttak og raske overføringer anbefaler vi vår Høyrentekonto. Da har du renter fra første krone, full fleksibilitet og uten krav om at du må spare et visst beløp.

For deg som sparer på lengre sikt tilbyr vi Høyrentekonto Pluss. Her får du en bedre rente, men du må planlegge uttakene dine, da det medfølger en ​​bindingstid. Begge sparekontoene er selvfølgelig gratis, og det er også mulig å åpne mer enn én sparekonto. Uansett hvilket alternativ du velger, får du alltid:

  • Innskuddsgaranti
  • Sparekontoer uten gebyrer

Det betyr at du med Santander Consumer Bank får en sparekonto med god sparerente, og at det ikke koster noe å spare uansett sparekonto.

Våre beste sparetips

Sparing skal ikke være alt for komplisert. Her får du gode råd og tips til hvordan du kan spare.

Fem tips til effektiv sparing

Slik gjør du boligen energieffektiv

Derfor lønner det seg å spare på en Høyrentekonto

Ulike måter å spare på: hvorfor sparekonto?

Det første spørsmålet er hvorfor du i det hele tatt bør ha en sparekonto. Finnes det ikke bedre spareformer? Svaret er både ja og nei. Fond gir historisk sett mer avkastning på lang sikt, men kan bli en kostbar tapsvirksomhet på kort sikt. Det samme gjelder for andre typer av investering som aksjer, som er forbundet med en større risiko. Husk også at historisk avkastning ikke er en garanti for fremtidig avkastning.

En annen ulempe med sparing i fond og investeringer, er at disse måter å spare på ofte er forbundet med gebyrer. I tillegg tar det ofte litt tid før pengene fra disse investeringene er synlige på kontoen etter et salg. 

De fleste økonomer anbefaler å ha en buffer på sparekontoen for uventede utgifter og for kortsiktige sparemål samtidig som man investerer langsiktig sparing i fond. En god tommelfingerregel er at penger som du skal bruke innenfor de neste fem år bør settes inn på sparekontoen.

Derfor er renten viktig for sparepengene dine

En god rente gjør at pengene dine øker i verdi over tid. Dårlig rente eller i verste fall nullrente, som hos de store bankene, gjør at pengene synker i verdi på grunn av inflasjon. Renten kan i utgangspunktet se ut som småpenger, men husk at du kan få renter ikke bare på pengene dine, men også renten som de innsatte pengene har gitt opphav til.

Se for eksempel hvor mye du kan spare i vår sparekalkulator.

Er du klar til å begynne med sparing?

Med en sparekonto hos Santander får du en god rente på pengene dine. Søk om en sparekonto i dag og begynn planleggingen av dine nye sparemål. Da kan du også begynne å få avkastning på sparekontoene dine.

Med Santander Consumer Bank får du alltid flere fordeler med sparekontoer slik at du kan oppfylle dine drømmer og mål i nær fremtid.

Få flere muligheter med Sparing fra Santander 

Med en sparekonto kan du oppnå større sparemål, men du kan også ta opp lån dersom du ønsker å realisere drømmene eller prosjektene dine her og nå. Hos oss kan du ta opp flere typer lån, blant annet billån og ulike typer fritidslån.  

Hos Santander Consumer Bank er det viktig at du alltid føler deg trygg på dine økonomiske valg og muligheter. Derfor tilpasser vi alltid dine lånemuligheter til dine behov og din situasjon.

Realiser dine sparemål i dag

Du kan tenke gjennom hvilke sparemål du har og hvilken sparekonto som passer deg best og kan deretter utforske dine sparemuligheter hos oss. Med vår kunnskapsrike kundeservice kan du få hjelp og råd gjennom hele prosessen slik at du føler deg trygg med dine valg.

Oppdag mulighetene dine her og begynn å spare til ditt neste store prosjekt i dag. Det er enkelt å ta steget mot å realisere dine mål og prosjekter med en smart og fleksibel sparekonto. Åpne en Høyrentekonto eller en Høyrentekonto Pluss hos oss i dag.

Særskilte opplysninger

Innskudd til konto kan skje ved overføring/betaling fra konto som kunden disponerer i annen norsk bank der kontohavers 12-sifrede kontonummer i Santander Consumer Bank AS angis som KID. Kontoen kan brukes i tilknytning til overføringer til og fra konti i Norge. Vi gjør oppmerksom på at andre banker kan ha gebyrer på sine tjenester. Overfører du penger til din innskuddskonto hos oss, kan din bank ta gebyr for dette. Som norsk bank er Santander Consumer Bank AS medlem i Bankenes sikringsfond som dekker innskudd inntil 2 millioner kroner per kunde.

Ønsker du innskudd eller uttak av kontanter, kontakt vår Kundeservice på telefon: 21 08 30 00 for avtale.