Fleksibel sparing med Høyrentekonto

Høyrentekonto er for deg som er opptatt av sikker sparing, gode betingelser og full fleksibilitet. Rente opptil 4,55 %.

Illustration av en rosa spargris med ett mynt
Check mark

Enkelt å opprette

Check mark

Renter opptil 4,55 %

Check mark

Ingen bindingstid

Kom i gang med sparingen!

Med Høyrentekonto får du:

 • Renter opptil 4,55 %
 • Ingen bindingstid
 • Renter inn på konto hver måned
 • Full oversikt over din sparing i nettbanken

Hvem kan opprette Høyrentekonto?

 • Du som har fylt 18 år 
 • Du som har norsk fødsels- og personnummer eller D-nummer
 • Du som ønsker å sette inn sparepenger fra en annen norsk bank

Se våre vilkår og priser

Låneforsikring gir deg ekstra trygghet

Har du tegnet Santander SAFE Låneforsikring? Finn mer informasjon om forsikringen og meld skade direkte på nett.

Derfor er det trygt å spare smart hos Santander

Hos oss får du ikke bare en av markedets beste sparerenter. Du får også en solid bank i ryggen som passer godt på pengene dine og du kan være sikker på at pengene dine alltid er tilgjengelige. En Høyrentekonto hos Santander er uten gebyrer eller andre kostnader, noe som er med på å gi deg full fleksibilitet.

Når du velger Santander som din sparebank, kan du være trygg på at pengene dine er i gode hender. Santander har lang erfaring og et solid omdømme som en pålitelig finansinstitusjon. Derfor kan du stole på vår ekspertise og forpliktelse til å gi deg en trygg og pålitelig spareløsning. Vi er her for å hjelpe deg med å oppnå dine sparemål og gi deg den finansielle stabiliteten du fortjener.

Som en etablert og anerkjent bank tar Santander hånd om pengene dine med stor omsorg. Vi setter din sikkerhet først, og derfor er det en prioritet for oss å sikre at pengene dine alltid er tilgjengelige når du trenger dem. Uansett om du ønsker å sette inn, ta ut eller overføre midler, gir Santander deg full fleksibilitet og bekvemmelighet uten gebyrer eller andre skjulte kostnader.

Les mer om hvorfor det er trygt å spare smart hos Santander

Trygghet med sparepenger på konto

Sparing er smart både på kort og lang sikt. En av de største fordelene med Høyrentekonto i Santander, sammenlignet med å investere i for eksempel aksjefond, er at du alltid har pengene tilgjengelig. Har du behov for penger, så er det dine penger, og du kan fritt ta dem ut når det passer deg.

Penger på en Høyrentekonto er altså penger som er trygge, penger som vokser og penger som alltid er dine.

Du kan lese mer om hvorfor det lønner seg med en Høyrentekonto i Santander her.

Rentemodellen: Få en god rente fra første krone

Vår Høyrentekonto følger en enkel og transparent rentemodell som belønner deg basert på innskuddsnivået ditt, der hvert steg i trappen har en rente. Jo mer du sparer, desto høyere rente får du. 

Renten gis på alle pengene som er innenfor trinnet og har du penger som f.eks. strekker seg over to trinn vil du få ulik rente på pengene du har hos oss. 

Her er en oversikt over rentesatsene knyttet til de ulike innskuddstrinnene:

 • På innskudd opp til 499 999 kr får du en rente på 4,55 %.
 • På innskudd fra 500 000 kr til 999 999 kr får du en rente på 4,45 %.
 • På innskudd fra 1 000 000 kr til 1 999 999 kr får du en rente på 4,45 %.
 • På innskudd over 2 000 000 kr får du en rente på 4,45 %.

Som du kan se, belønner vi deg med konkurransedyktige renter uansett hvor mye du sparer. Det er ingen nedre grense for å opprette kontoen, og du får allerede en god rente fra første krone.

Vi forstår viktigheten av å ha full oversikt over dine renteinntekter. Derfor kan du alltid følge med på hvor mye renter du har opptjent i nettbanken din hver måned, og de opptjente renteinntektene legges til din konto hver måned. 

Opprett din Høyrentekonto i dag og dra nytte av vår attraktive rentemodell som belønner deg for din sparing:

Opprett Høyrentekonto Opprett Høyrentekonto Pluss

Det er enkelt å spare på Høyrentekonto uten behov for bankbytte

Ønsker du en Høyrentekonto, men vil ikke bytte bank? Da er en Høyrentekonto fra Santander løsningen for deg. Vi gjør det enkelt for deg å spare uten ekstra bryderi.

Du trenger nemlig ikke å bytte bank for å opprette Høyrentekonto hos oss. Du kan enkelt overføre penger fra din dagligbank til din Høyrentekonto i Santander. I tillegg kan du ta ut penger når du vil, og så ofte du vil, uten ekstra kostnad. Vi vil sørge for at pengene dine blir trygt plassert og vokser i verdi.

Slik fungerer det:

 

 1. Opprett din Høyrentekonto hos Santander.
 2. Logg deg inn i nettbanken hos din nåværende bank.
 3. Overfør ønsket sparebeløp til din Høyrentekonto hos Santander. Du kan gjøre dette så ofte du vil, uten ekstra kostnader.

På denne måten kan du fortsette å benytte din nåværende banktjeneste, samtidig som du drar nytte av våre konkurransedyktige rentebetingelser på Høyrentekontoen. Det har aldri vært enklere å spare og få avkastning på pengene dine.

Sikker sparing med Bankenes sikringsfond

Vi forstår viktigheten av å ha tillit til banken din når det gjelder sparing. Derfor er vi stolte over å være medlem av Bankenes sikringsfond, som gir ekstra beskyttelse for dine innskudd hos Santander.

 

Bankenes sikringsfond er en uavhengig og statlig finansiert institusjon som sikrer innskudd i norske banker. Dette betyr at pengene dine er trygge og sikret i tilfelle uforutsette hendelser. Som medlem av fondet kan vi garantere at dine innskudd hos Santander er beskyttet.

Dekningen fra Bankenes sikringsfond gir deg en ekstra trygghet. Fondet garanterer for innskudd opptil 2 millioner kroner per kunde, inkludert opptjente renter. Dette betyr at uansett hva som skjer, vil du alltid ha tilgang til dine innskudd i Santander opp til det garanterte beløpet.

Vi ønsker at du skal føle deg sikker og trygg når du velger Santander som din sparebank. Derfor tar vi ansvar for å sikre dine penger gjennom vårt medlemskap i Bankenes sikringsfond. Du kan være trygg på at dine innskudd er i gode hender hos oss. Velg derfor Santander for din Høyrentekonto og dra nytte av vår forpliktelse til å sikre din økonomiske trygghet.

Se hvor mye du kan tjene på sparingen din med vår Høyrentekontokalkulator

Å ha en Høyrentekonto hos Santander gir deg ikke bare en trygg og fleksibel spareløsning, men også attraktive rentebetingelser som kan gi deg mer avkastning på pengene dine. Vi ønsker å gi deg et tydelig bilde av hvor mye du kan tjene ved å velge vår Høyrentekonto fremfor andre alternativer.

Med vår Høyrentekonto tilbyr vi for eksempel en rente på opptil 3,30 %. Sammenlignet med gjennomsnittsrenten på tradisjonelle banksparingstilbud, som ofte ligger på rundt 1–2 %, kan du se hvor mye mer du kan tjene ved å plassere sparepengene dine hos oss.

La oss gi deg et konkret eksempel:

Dersom du har en innskuddssum på 500 000 kr på Høyrentekontoen din hos Santander, vil du tjene minst 16 500 kroner i renteinntekt per år. Sammenligner du dette med en tradisjonell banksparingstilbyder som tilbyr en rente på 1,5 %, hvor du sparer 7 500 kr per år. 

Det er viktig å merke seg at disse tallene kun er eksempler, og faktisk avkastning kan variere avhengig av innskuddssum og renteendringer. Men de illustrerer tydelig potensialet for å øke avkastningen på sparingen din ved å velge vår Høyrentekonto.

Ønsker du å se hvor mye du kan spare? Prøv vår sparekalkulator her, og utforsk hvor mye du selv kan spare i din situasjon eller hvor lenge du må spare for å nå ditt ønskede sparemål.

Illustration av en röd pratbubbla med ett frågetecken i

Ofte stilte spørsmål om Høyrentekonto

Hva er minsteinnskudd på en Høyrentekonto?

Hos Santander er det ingen minsteinnskuddskrav for å opprette en Høyrentekonto. Du kan starte sparingen din med hvilket som helst beløp og dra nytte av vår attraktive rente på 3,30 % fra første krone.

Hvilken rente får jeg på en Høyrentekonto i Santander?

Kontoen følger en rentemodell som er basert på fire ulike trappetrinn. For å se alle renter og betingelser kan du lese mer på vår side om priser og betingelser.

Hvem kan åpne en Høyrentekonto?

For å ha konto hos oss må du ha norsk fødsels- og personnummer eller D-nummer. Alle innbetalinger må komme fra- og alle betalinger må gå til en norsk bankkonto. Den første innbetalingen må komme fra en konto registrert i ditt navn.

Dersom du er utvandret fra Norge, er under 18 år, eller ikke er registrert med en adresse i folkeregisteret, må du kontakte kundeservice for å opprette en Høyrentekonto.

Hvordan starter jeg å spare på en Høyrentekonto?

Når du oppretter Høyrentekontoen, vil den bli opprettet umiddelbart og du kan overføre penger fra din dagligbank. Etter opprettelsen av din Høyrentekonto vil du få et unikt KID-nummer som du må bruke når du setter inn penger på Høyrentekontoen din i Santander.

Merk at første innskudd til din Høyrentekonto hos Santander, må komme fra en konto i ditt navn.

Hvordan fungerer en Høyrentekonto?

En Høyrentekonto fra Santander er en sparekonto med høyere rente, og et ubegrenset antall uttak. Kontoen har ingen bindingstid og kan opprettes selv om du ikke er kunde hos Santander fra før av.

En Høyrentekonto er derfor egnet til deg som ønsker en sparekonto med god rente fra første krone, men som også vil ha frihet til å benytte deg av ubegrenset antall gebyrfrie uttak.

Les mer om sparing i Santander

Hva er en Høyrentekonto?

En Høyrentekonto er en type sparekonto som tilbyr attraktive rentebetingelser. Det er en sikker og fleksibel måte å spare penger på, og du kan enkelt sette inn og ta ut penger etter behov, uten bindingstid eller gebyrer.

Er en Høyrentekonto gratis?

Ja, en Høyrentekonto hos Santander er helt gratis. Vi tar ikke gebyrer eller andre kostnader for å opprette eller opprettholde kontoen. Dette gir deg full fleksibilitet og muligheten til å spare uten ekstra utgifter.

Kan jeg opprette en Høyrentekonto hos Santander hvis jeg allerede har en konto i en annen bank?

Ja, helt klart! Du trenger ikke å være kunde hos Santander fra før av for å opprette en Høyrentekonto hos oss. Du kan enkelt overføre sparepenger fra en annen norsk bank og dra nytte av våre gode betingelser.