Chooose

Etter å ha blitt anerkjent av Sir Richard Branson som en av verdens 10 beste startups i 2018, har teknologiselskapet CHOOOSE redusert nærmere 200 000 tonn med globale CO2-utslipp.

Klimatiltak er tilgjengelig for alle


CHOOOSE er et norsk teknologiselskap som akselererer bærekraftige løsninger. Selskapet har utviklet en plattform som gjør det enkelt for individer og organisasjoner å kompensere sitt CO2-avtrykk ved å koble seg opp mot noen av de beste og mest anerkjente CO2-reduserende prosjekter i verden. Hittil har CHOOOSE samarbeidet med 170 internasjonale merkevarer, og har medlemmer i over 70 land.

Slik fungerer Chooose

For privatpersoner fungerer CHOOOSE som et abonnement hvor du kan velge mellom å kompensere eller overkompensere ditt personlige CO2-avtrykk. Medlemskapet ditt kobles automatisk opp mot håndplukkede Gold Standard-verifiserte prosjekter, som reduserer globale CO2-utslipp ved å erstatte olje og kull med fornybar energi i utviklingsland. Prosjektene du støtter gjennom medlemskapet ditt bidrar også til lokal utvikling og jobber opp mot flere av FNs bærekraftsmål.

For bedrifter har CHOOOSE utviklet digitale plug-in-løsninger som gjør at effektive klimatiltak enkelt kan kobles direkte opp mot organisasjoners kjernevirksomhet. Tjenestespekteret strekker seg fra ansattegoder til produktsamarbeid og løsninger for e-handel. Dette skaper et nytt og kreativt rom til å engasjere ansatte og kunder i bedriftens bærekraftsmål.

DETTE ER CHOOOSE

  • CHOOOSE er det enkleste og mest kostnadseffektive tiltaket for å fjerne ditt og din families «CO2-avtrykk»
  • CHOOOSE samarbeider med FN om å redusere CO2-utslipp globalt
  • CHOOOSE ble kåret til årets startup i Norge i 2017 og topp 10 i verden av Richard Branson

Chooose a cooler world

Å være klimapositiv betyr at du, på global skala, fjerner mer CO2 fra atmosfæren enn du slipper ut.

Chooose er den enkleste og mest kostnadseffektive måten for både bedrifter og privatpersoner å bli klimapositive på. Gjennom Chooose kan du investere i noen av verdens mest effektive tiltak for å redusere utslipp av klimagasser – og være sikker på at du faktisk gjør en forskjell.

Hva er et CO2-avtrykk?

CO2-avtrykket ditt er den mengden karbondioksid du som individ er ansvarlig for å slippe ut i atmosfæren, og avhenger først og fremst av hvilket land du bor i. CHOOOSE benytter seg av offisielle tall fra Verdensbanken, som baserer seg på et lands totale CO2-avtrykk delt på landets totale antall innbyggere. Summen av dette utgjør CO2-avtrykket til de som bor der.

Karbondioksid, også kjent som CO2, er en drivhusgass som spiller en vital rolle for temperaturen og livet på jorden. På grunn av det store uttaket av fossile brensler som olje og kull til energiproduksjon, har CO2 også blitt en av hovedårsakene til global oppvarming. Det er derfor det er så viktig at vi jobber for å redusere menneskeskapte CO2-utslipp der det er mulig, og at vi kompenserer utslippene vi ikke får gjort noe med i kampen for å bekjempe klimaendringene.

Chooose og Santander

Vi i Santander deler ambisjoner med Chooose, og derfor har vi også valgt å bli en av organisasjonens hovedsamarbeidspartnere i Norge.

Santander har balansert CO2-avtrykket til alle våre ansatte, som betyr at hele organisasjon er blitt gjort «klimapositiv» gjennom CHOOOSE. Vi samarbeider også om å synliggjøre problematikk og løsninger gjennom en rekke kanaler og arrangementer – fra Norway Cup til Oslo Business Forum.


På denne måten håper vi å kunne inspirere enda flere bedrifter og privatpersoner til å gjøre en kli-mapositiv forskjell, ved å ta i bruk CHOOOSE sine tjenester for å bidra til å akselerere bærekraftige og CO2-reduserende prosjekter.

Bli klimapositiv med Chooose

Hva går pengene til?

Vi i Santander er stolte av å kunne bidra til en bedre verden på en effektiv måte gjennom vårt samarbeid med Chooose.

Et av prosjektene vi har valgt å støtte er utbygging av solenergi i India. Det gir store og reelle besparelser i CO2-utslipp ved å erstatte fossilt brensel. Ifølge estimatene vil dette anlegget alene redusere CO2-utslippene med nesten 25 000 tonn årlig!

  • Erstatter energi fra kullkraftverk med ren og fornybar energi
  • Bidrar til en årlig CO2-reduksjon på ca 24 500 tonn CO2
  • Skaper lokale arbeidsplasser
  • Benytter kun kvalitetssikrede og Gold Standard-sertifiserte aktører innenfor FN-systemet

Du kan lese mer om prosjektet på nettsidene til Chooose.

Verdens største klimapositive arrangement

Sammen med CHOOOSE gjorde Santander Norway Cup 2018 til verdens største klimapositive arrangement. Dette gjorde vi sammen med FN, og vi  fjernet mer CO2 enn hva arrangementet stod for.

Klimatiltak kan nemlig være engasjerende og gøy – akkurat som over 15 000 besøkende på vår stand også syntes!

 

Klimapositv næringslivskonferase

I september 2018 bidro Santander og vår samarbeidspartner Chooose til at Oslo Business Forum ble verdens første klimapositive næringslivskonferanse. På scenen den gang sto blant annet Barack Obama, og i april blir det nok en gang store navn som deler av sin kunnskap.

Også i år bidro vi sammen med Chooose til at den store konferansen ble klimapositiv – et viktig signal om hvordan man må tenke i alle bransjer i årene som kommer dersom man ønsker å være konkurransedyktig.