Santander
Spare penger sparekonto

Bedre økonomi

Få mer ut av pengene dine med sparekonto

Publisert: Oppdatert:

Tenker du at det ikke er noe poeng med en sparekonto for tiden, fordi renteinntektene er lave? Hos Santander får du en av Norges beste sparerenter på inntil 2,05 prosent!

Tekst:
Bjørnhild Fjeld
Foto:
Thomas Haugersveen

At det er lurt å spare penger er noe alle økonomieksperter er enige om. Det er likevel ikke alltid så lett å få det til i praksis. For når pengene kommer inn på lønnskontoen, føles det ofte som om de går ut igjen minst like fort. Og står det litt igjen i slutten av måneden, kan du være helt sikker på at bilen plutselig må på verksted – eller at vaskemaskinen ryker.

Nettopp derfor er det lurt å ha spare penger slik at du til enhver tid har noen tusenlapper på konto. Da blir det ingen krise dersom du plutselig må gå til innkjøp av nye vinterdekk.

Vi skal nå se litt på hvordan du kommer i gang med sparingen.

Sparekonto: Dagligbanken ikke best

Santander er kanskje best kjent for å være norgesmester på billån og leasing. Vi tilbyr både forbrukslån og kredittkort med gunstige betingelser – men visste du at du også kan ha sparekonto hos oss?

Ved å spare penger på en sparekonto hos Santander får du høy rente fra første krone, ubegrenset antall gebyrfrie uttak – og det er like enkelt å sette penger inn, eller å ta dem ut, som det er å betale en regning.

– Dersom pengene er litt mer adskilt fra det daglige forbruket, er det ikke like enkelt å bare overføre mellom kontoene når det plutselig dukker opp noe du har lyst på.

Kurt Stormyr

— Produktsjef for sparing i Santander Consumer Bank

Det er ikke alltid smartest å ha sparekontoen i din dagligbank. Ved å sette pengene dine et annet sted, er de like tilgjengelige om du trenger dem – men ikke like synlige i hverdagen.

Er du klar for å sette fart på sparingen?
Opprett sparekonto her!

– Dersom pengene er adskilt fra det daglige forbruket, er det ikke like enkelt å bare overføre mellom kontoene når det plutselig dukker opp noe du har lyst på, sier Kurt Stormyr. Han er produktsjef for sparing i Santander Consumer Bank.

Norgesmester på billån

Bil og MC

Slik ble vi norgesmestere på billån og leasing

Sparekonto – helt gebyrfritt å spare penger

Mange banker krever gebyrer på uttak fra en sparekonto. Mange har også begrensninger på antall uttak  i løpet av et år. Dette slipper du hos Santander. Det skal ikke koste deg som kunde noe å spare penger!

– Sparekontoen skal ikke være en inntektskilde for oss, forteller Stormyr.

Det er ingen bindingstid – du kan ta ut pengene når du ønsker det. Det kreves heller ikke at du har andre produkter i Santander for at du skal kunne opprette en sparekonto.

– Når vi låner ut penger, må vi ha dekning for disse pengene. Vi kan ikke låne ut penger vi ikke har. Dette henter vi blant annet inn ved hjelp av at folk setter inn penger på sparekonto, forklarer produktsjefen for sparing.

Synes du dette høres skummelt ut? Det er det absolutt ikke. Pengene dine er helt trygge på sparekontoen, og du kan når som helst ta ut så lite eller mye du ønsker.
Santander er også medlem av Bankenes sikringsfond, som vil dekke innskudd inntil to millioner per kunde, dersom noe skulle skje.

Min_økonomi_familien_Thomas Sekkingstad

Bedre økonomi

Min økonomi: Gjør sparing gøy og motiverende!

Høy rente gjør det lettere å spare penger

De siste årene har renten til Norges Bank vært svært lav, og det har vært gunstig for alle som har hatt behov for å låne penger. For dem som har hatt penger i banken, har det ikke vært like bra. På en vanlig lønnskonto er renten så lav at gevinsten spises opp av gebyrene – og hva er da vitsen med penger på bok?

Med en sparekonto i Santander får du 1,95 prosent i rente fra første krone. Om du har spart over 100 000 kroner, kan du opprette høyrentekonto med 2,05 prosent rente. Og i motsetning til andre banker, som beregner rente én gang i året, får du hos Santander renters rente hver eneste måned. Det tjener du på!

Møt økonom Henrik Eriksen. Her forklarer han hvordan litt sparing hver måned fort blir store summer:
henrik_eriksen

Bedre økonomi

Slik får du noen hundrelapper til å bli en liten formue

Er du klar for å sette fart på sparingen?
Opprett sparekonto her!

Santander Sparekonto: 1,95 % effektiv rente fra første krone.
Santander Høyrentekonto: 2,05 % effektiv rente ved minsteinnskudd kr 100 000.
Se alle artikler

Du er kanskje interessert i disse sakene ?