Leasing av bil

Oppdag alle fordelene med leasing.

Hva er leasing av bil?

Leasing er en måte å finansiere en ny bil på hvor du som kunde ikke kjøper bilen, men leier den. Mer grundig forklart betyr leasing av bil at du som bilkunde tar ut en ny bil som du disponerer som din egen i den løpende leasingperioden, men når perioden er over, leverer du den tilbake til bilforhandler. Dermed kan du nyte det å kjøre en ny bil direkte fra forhandler, uten å bekymre deg over at bilens verdi går drastisk ned etter kjøp. 

Begrepet privatleasing brukes ofte om leasing av privatbil, men det er også mulig å lease en firmabil. Med leasing betaler du en månedlig leiesum, som når man leier en leilighet. De eksakte detaljene til en leasingavtale kan variere, avhengig av blant annet lengden på leasingperioden og pris på start- og månedsleie. Månedsleie er den månedlige prisen mens startleie fungerer som en slags egenkapital du må betale før du får bilen.

Fordeler med leasing

Med leasing regnes bilen som din selv om du teknisk sett ikke eier den. Denne finansieringsformen har blitt et populært valg for de som ønsker ny bil, da en god avtale kommer med mange fordeler:

  • Leasing gir deg full bruksrett over din nye bil, uten risiko for annenhåndsverdien.
  • Du slipper ansvaret for å selge bilen.
  • En leasingavtale er en månedlig nedbetalingsplan, men teknisk sett ikke et lån. Derfor vil avtalen ikke telle mot den totale kreditten du kan ha.
  • Du får forutsigbarhet med en fast månedlig kostnad. 
  • En leasingkontrakt kan inneholde blant annet service og hjulskift fra forhandler.

Dersom du ikke har kapital til å kjøpe en ny bil, kan det å lease være en god idé. Du overlater da mange av utfordringene til bilforhandler, men det er likevel viktig å være klar over ditt ansvar for bilen. Du må fortsatt vedlikeholde og passe på den, og i mange tilfeller må du selv ordne forsikring og service. Det er derfor viktig å forstå hva din leasingavtale innebærer.

Leasing vs. leie av bil

Det å lease en bil kan høres ut som det samme som å leie, men det er noen viktige forskjeller å være klar over. Leie av bil brukes som oftest som en løsning for en kortere periode. Du har da bilen tilgjengelig med alt du trenger inkludert, men det er vanligvis ikke en særlig økonomisk løsning i lengden da du gjerne betaler per dag. Dersom du ønsker en rimelig leieløsning, vil du sannsynligvis få en eldre bilmodell som gjerne kommer uten en del ekstrautstyr. Med leasing, derimot, får du nyte det nyeste en forhandler har å by på.  

Korttidsleie er en god løsning dersom du trenger bilen for nettopp en kortere periode. Men dersom du er på utkikk etter et stabilt alternativ for mye bruk over flere måneder eller år, er leasing et bedre valg. Med stabile månedlige betalinger kan du enkelt legge inn leasingavdrag i ditt personlige budsjett.

Leasing Pluss

Ønsker du et enda enklere bilhold?
- da kan leasing pluss være produktet for deg. 

Lease eller kjøpe bil?

Det finnes mange måter å finansiere en bil på, og enda et alternativ å vurdere er det å Lease vs. eie. Ved å kjøpe en bil, har du en verdifull eiendel som du senere kan selge videre. Likevel er det slik at biler fort går ned i verdi – spesielt nye biler. Dermed er det sannsynlig at salgsprisen kun etter få år vil være relativt mye lavere enn kjøpsprisen.

Med leasing trenger du ikke å tenke på dette, da det er leverandørens ansvar. Det er likevel verdt å merke at ettersom leverandøren er den som tar denne «risikoen» for verditap, er det ofte litt dyrere å lease enn å eie bil. Og når leasingperioden er over, må du levere tilbake bilen uten at du får noen utbetaling for dette.

Debitorskifter på leasing – hvordan fungerer det?

Det er mange grunner til at man ønsker å avslutte en leasing avtale. Den enkleste og rimeligste måten er ofte å overdra bilen til en annen leietaker.

Vi er eksperter på leasing av bil i Norge

Hva som er best finansieringsløsning for deg, avhenger blant annet av din personlige økonomi og dine bilønsker. Likevel er det å lease et godt alternativ som det kan være verdt å sjekke litt nærmere, spesielt dersom du er på utkikk etter en ny bil. Og her hos Santander har du mange muligheter. Vi er nemlig et av Norges største finansieringsselskap innen lån og leasing av bil og andre kjøretøy.

Kontakt oss for mer informasjon om leasing av bil

Vi i Santander står klare til å hjelpe deg med leasingprosessen. Takket være lang erfaring med både leasing og billån for privatpersoner og næring, kan vi enkelt bistå med å finne beste løsning for deg. Og når avtalen er avklart, får du god oversikt direkte i nettbanken. Slik kan du følge med på tidligere og kommende betalinger. Ved vår hjelp, blir leasing enkelt og problemfritt.

Føl deg tryggere i hverdagen

Forsikringen bidrar til å dekke avdrag og renter på  leasingenavtalen din dersom du mister inntekten din på grunn av arbeidsløshet, sykdom eller ulykke.