Santander

Bedre økonomi

Hva er raskest – mobilbetaling eller kontanter?

For å finne ut hva som er det raskeste betalingsmiddelet av kontanter eller mobilbetaling, sendte vi Fredrik og Trine ut i byen for å handle!

Publisert: Oppdatert:

Tekst:
Pål André Skogen
Foto:
Peter Hjertholm

Mye har skjedd med måten vi betaler på de siste årene. Kontantene taper stadig terreng mot elektroniske betalingsformer, og kontaktløs betaling med mobil eller smartklokke blir gradvis mer populært. Men er det egentlig raskere enn kontanter – og i så fall, hvor mye raskere?

Vi ga våre forsøkspersoner, Fredrik og Trine, hver sin handleliste og hver sin betalingsmåte. Trine fikk kontanter, mens Fredrik fikk utdelt en telefon, et Gebyrfri Visa Gold-kort og Apple Pay.

Fra starten rett utenfor Nationaltheateret i Oslo skulle de to innom fire stopp. For å få godkjent utfordringen, måtte de ha med seg følgende varer tilbake til målstreken på samme sted:

  • Stor brus og softis fra McDonalds
  • Kaffe fra Narvesen
  • Rake fra Jernia
  • Ruter-billett fra 7-Eleven

Bedre økonomi

Slik kommer du i gang med Apple Pay

Logistikkutfordringer

Å bruke kontanter er enkelt og noe alle er vant til – selv om man kanskje ikke gjør det like ofte som før. Apple Pay og andre kontaktløse betalingsmåter er imidlertid enda enklere. Alt du trenger å gjøre er å legge telefonen inntil en terminal, og bekrefte med fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning.

Det viste seg imidlertid ganske raskt at utfordringen med å balansere alt man skulle ha med seg på veien, og samtidig finne frem kontantene fra lomma, var en relativt vanskelig øvelse.

Fredrik på sin side hadde aldri brukt Apple Pay før, og ble positivt overrasket over hvor enkelt det var:

– Det fungerte kjempebra – overraskende bra, faktisk!

Men hva var egentlig raskest? Videoen øverst i saken gir deg svaret – og ganske mange morsomme situasjoner på veien dit!

Bedre økonomi

Kontaktløs betaling – like trygt som det er komfortabelt?


Priseksempel Gebyrfri Visa: Eff.rente 23,4 %. Kr 15 000 o/12 mnd. Kostnad kr 1780. Totalt kr 16 780.
Se alle artikler

Du er kanskje interessert i disse sakene ?