Santander

Bedre økonomi

Har du oversikt over de usynlige betalingene?

Publisert: Oppdatert:

Når kontantene forsvinner og betalingene blir digitale, er det lett å miste oversikten. Vet du for eksempel hvor mye du vippser i løpet av et år?

Tekst:
Espen Skogen
Foto:
Simen Øvereng / Istock

Mange har tatt til orde for at kontantenes tid er forbi, og om vi skal tro tallene er de på god vei: Under fem prosent av oss bruker kontanter som daglig betalingsmiddel, og nordmenn drar kortet langt over 100 millioner ganger i måneden.

Det er primært den eldre generasjonen som tviholder på sedlene, mens de yngre blant oss knapt bruker kontanter i det hele tatt. Og enten du er blant dem som fortsatt mener at cash is king, eller du ikke har sett en hundrelapp siden det var bilde av Camilla Collett på dem – stadig flere av betalingene blir digitale.

Har du full oversikt?

Utfordringen når man ikke lenger gir fra seg de fysiske pengene, er at det blir vanskeligere å ha god oversikt over hvor mye penger man faktisk bruker. Vet du for eksempel hvor mye penger du vippser i løpet av et år?

Med riktig og ansvarlig bruk av kredittkort kan du imidlertid gjøre det langt enklere – og tryggere – for deg selv.

Enkelt og oversiktlig

Med et eget kredittkort til de digitale betalingene, får du hver måned en egen regning der kun disse betalingene er listet opp. Da har du god kontroll over hvor pengene går – og hvor mye du faktisk bruker. Så lenge du passer på å betale hele kredittkortregningen når den kommer, koster det deg heller ingenting.

Det er også tryggere!

Et kredittkort er dessuten tryggere enn et debetkort. Dersom du bruker det vanlige bankkortet ditt, og noen får tak i kortopplysningene, vil de også kunne tømme lønnskontoen din. Selv om du i mange tilfeller vil kunne få tilbake pengene, tar dette lang tid – og i mellomtiden vil du være uten penger.

Med et kredittkort er det bankens penger som forsvinner – og du vil aldri risikere å stå med tom brukskonto dersom noen får tak i kortopplysningene dine.

Bedre økonomi

Derfor bør du betale strømmetjenestene med kredittkort

Se alle artikler

Du er kanskje interessert i disse sakene ?